ANNONSE

Klar for kulturfestival

Klar for kulturfestival

KOMMER TIL LINDEBERG: Benedicte Adrian Band er blant mange store og små kjendiser som kommer til Lindeberg kulturfestival (Foto: Tom Evensen)
.

Lindebergkulturens Venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.05.2017 kl 10:04

Se bildet større

ARNE STORØY: Ser fram mot festivalen, og håper så mange som mulig vil komme. Han lover publikum en flott opplevelse som viser fram Lindebergs mangfold.

Se bildet større

ELLEN XYLANDER: Kommer også til Lindeberg. (Foto: Morten Qvale.)


Lørdag 3. juni blir det rigget til årets store begivenhet på Lindeberg – nemlig Lindeberg kulturfestival. Det er mange godbiter på programmet i år.

Dagen blir fylt med lokalkjendiser og stjerner kjent i hele landet. Det blir en allsidig dag med gratis aktiviteter, musikk og god stemning i sosialt lag.

Dagen starter med fotballcup. Senere blir det offisiell åpning av leder i oppvekst- og kulturkomiteen i Bydel Alna, og Arne Storøy, leder av Lindebergkulturens venner, ønsker velkommen. Deretter blir det en full dag med musikk, drilloppvisning, kampsport, korsang, hip hop, hoppeslott, hest og kjerre, speideraktiviteter, ansiktsmaling og ballongklovner.

Vålerenga Janitsjarkorps spiller på Lindeberg senter klokka 11.00, mens Kolbotn Garden har musikk og drilloppvisning på fotballbanen klokka 12.00. Det blir også et variert musikkprogram med artister som Kaia Huuse, Arne Garvang, Ellen Xylander, Benedicte Adrian, «Speakern På Huet», Gatas Parlament, Ezzari, Hkeem og The Jelly Roll Men.

Mens Kaia Huuse og Ellen Xylander er innen singer/songwriter-tradisjonen, kommer Benedicte Adrian og hennes band med et rocket uttrykk, hvor improvisasjoner som grenser til jazz står sterkt.
The Jelly Roll Men gir en svipptur innom det norske blueslandskapet, og Arne Garvang, husket som Pelle Parafin fra Tramteatret, tar med seg gitaren og synger kjente viser fra den norske viseskatten.
Speakern på huet, Gatas Parlament, Ezzari (18) og den 19-årige rapperen Hkeem sørger for god musikk på Hiphop og rap-fronten. Hkeem er en del av ny bølge med unge rappere, og er i vinden akkurat nå med låta «Fy Faen», som han har laget sammen med lokalartisten Temur.
Ezzari har derimot skapt en hype rundt seg etter to uoffisielle remikser «Blå lapper» og «Engler», og signerte på nyåret med Universal.

Festival-general Storøy håper at så mange som mulig vil delta på den sosiale begivenheten, og blir med på å skape en suksessfull festival.

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE