Klare for hjemmefeiring

Klare for hjemmefeiring

FEIRER HJEMME: Siden Grorud skole ikke skal gå i barnetoget i sentrum i år, skal Vanessa Hoxha (12), Anusanth Rajamohan (12), Maia Galand (12), Susanna Myklebust Hansen (12) og Martin Marsby Johnsen (13) gå i tog i nærmiljøet og spise så mye is de klarer på skolen.

Siden Grorud skole går annet hvert år i sentrum, er det i år tid for å feire Norges nasjonaldag i nærområdet. Bortsett fra god stemning, lover skolen tog og taler i dag.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

HOLDER TALE: Nestleder Nimrah Shahid (12) i elevrådet og elevrådsleder Ingunn Høst Fossgard (13) skal snakke om hvorfor og hvordan vi feirer 17. mai.

Se bildet større

EGET TOG: I år skal Grorud skole gå i tog i nærmiljøet før de samles til taler og leker i skolegården. Her står Martin Marsby Johnsen (13), Anusanth Rajamohan (12), Ingunn Høst Fossgard (13), Susanna Myklebust Hansen (12), Nimrah Shahid (12), Vanessa Hoxha (12), Maia Galand (12) og rektor Jenny Sundquist (foran).

Som en del av feiringen skal elevrådsleder Ingunn Høst Fossgard (13) og nestleder Nimrah Shahid (12) holde tale. Det er noe de gleder seg til, men nervene har begynt å komme.

– Vi er litt bekymret for at ingen skal høre det vi sier eller at vi sier noe feil, sier Shahid.

– Samtidig har vi holdt taler tidligere, så det skal nok gå bra, smiler hun.

De startet å jobbe med talen på mandag og tiden fram til 17. mai går til å øve.

Vi skal snakke om hvorfor vi feirer og hvordan vi feirer 17. mai, sier tolvåringen.

Skal gå i barnetoget

Sammen med resten av skolen og nærmiljøet skal de gå i tog.

– Jeg spiller i korps, og det er spesielt hyggelig å være en del av det på slike dager, sier Høst Fossgard.

Jentene gleder seg til den store dagen. De skal feire med familie, venner og klassekamerater.

– Vi skal være med på skolens arrangement. Det beste med 17. mai er å spise mye is, ler 13-åringen.

– Jeg gleder meg masse. Det er en veldig koselig dag, smiler hun.

Blir taekwondo-show

Ifølge en av lederne i 17. mai-komiteen på Grorud skole, Stine Hoff-Mejlo, kan alle forvente seg mye glede og moro.

– Det blir det tradisjonelle med tog, taler, flaggheising og flaggborg. Og selvfølgelig leker, ulike boder, lodd og salg av kaker, is og popcorn, sier hun.

17. mai-komiteen håper at noen av elevene skal underholde, men hvis ingen melder seg har de noe på lur.

– Vi vet i hvert fall at Grorud Taekwondo klubb skal ha oppvisning. Det er morsomt å ha noe som er litt annerledes, sier Hoff-Mejlo.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

 
Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.

Tradisjonsrik feiring på Grorud

Grorud skole kan se tilbake på en lang og tradisjonsrik feiring av nasjonaldagen. Musikk, lokalt barnetog og masse aktiviteter - men også en dag for å hedre de som gjorde at vi fortsatt kan feire dagen.

Natteravn på gamle tomter

Da FAU på Veitvet skole spurte ordfører Marianne Borgen om hun ville gå natteravn med dem, fikk de umiddelbart ja i svar. Det endte med en tre timers vandring med en ordfører på hjemmebane.