Klare for nytt suksessår
på Furuset

Klare for nytt suksessår <BR>på Furuset

KLARE: Dalig leder Stine Greni er klar for hva 2017 vil bringe.

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Skrevet av:

Oppdatert:
23.01.2017 kl 09:55

Daglig leder på huset, Stine Greni, hadde ikke turt å håpe på et så bra åpningsår. Likevel har de hatt helt spektakulære besøkstall og mange populære aktiviteter og sammenkomster.

Vi lar brukerne få være med å bestemme ting som skal skje og vi tar imot initiativer. Det er nok en av grunnene til at vi har så mange besøkende, sier Greni.

FUBIAK er et stort kulturhus for hele bydelen med en naturlig arena for frivillighet, og de har flere gladhistorier på den fronten.

– En nybakt mor kom og snakket med frivillighetsansvarlig her på bygget, hun ønsket at vi skulle ha babytreff. Nå driver hun det alene her hos oss hver torsdag i samarbeid med helsestasjonen.

Ingen konflikter

Selv med mange forskjellige brukergrupper under samme tak opplever de svært få brukerkonflikter.

– Brukerne respekterer hverandres bakgrunn og vi er alle sammen om å lage arrangementer som bidrar til åpenhet og positiv utvikling av nærområdet, sier daglig leder.

I tillegg til å være et bibliotek og aktivitetshus har det også blitt ungdommenes hus.

– Vi har et tilbud som heter meråpent. Alle over 15 år kan oppgradere lånekortet sitt til adgangskort og disponere bygget fra klokka 7.00 til 23.00, 365 dager i året, sier hun.

Tilbudet er et høydepunkt for huset da det når fram til ungdommen og blir brukt på riktig måte. Her kan ungdommen gjøre alt fra lekser til å møte venner.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave til uka.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Tar barnas helse på alvor

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!