Klare for nytt suksessår
på Furuset

Klare for nytt suksessår <BR>på Furuset

KLARE: Dalig leder Stine Greni er klar for hva 2017 vil bringe.

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2017 kl 09:55

Daglig leder på huset, Stine Greni, hadde ikke turt å håpe på et så bra åpningsår. Likevel har de hatt helt spektakulære besøkstall og mange populære aktiviteter og sammenkomster.

Vi lar brukerne få være med å bestemme ting som skal skje og vi tar imot initiativer. Det er nok en av grunnene til at vi har så mange besøkende, sier Greni.

FUBIAK er et stort kulturhus for hele bydelen med en naturlig arena for frivillighet, og de har flere gladhistorier på den fronten.

– En nybakt mor kom og snakket med frivillighetsansvarlig her på bygget, hun ønsket at vi skulle ha babytreff. Nå driver hun det alene her hos oss hver torsdag i samarbeid med helsestasjonen.

Ingen konflikter

Selv med mange forskjellige brukergrupper under samme tak opplever de svært få brukerkonflikter.

– Brukerne respekterer hverandres bakgrunn og vi er alle sammen om å lage arrangementer som bidrar til åpenhet og positiv utvikling av nærområdet, sier daglig leder.

I tillegg til å være et bibliotek og aktivitetshus har det også blitt ungdommenes hus.

– Vi har et tilbud som heter meråpent. Alle over 15 år kan oppgradere lånekortet sitt til adgangskort og disponere bygget fra klokka 7.00 til 23.00, 365 dager i året, sier hun.

Tilbudet er et høydepunkt for huset da det når fram til ungdommen og blir brukt på riktig måte. Her kan ungdommen gjøre alt fra lekser til å møte venner.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave til uka.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.