Klare til å rocke byen

Klare til å rocke byen

 

Fire band fra Rockealliansen skal spille konsert på John Dee i Oslo. Styreleder Kenneth Fjeldstad håper på et godt oppmøte.

Skrevet av:

Akers Avis Groruddalen har tidligere skrevet om Kenneth Fjeldstad fra Høybråten, som vil hjelpe amatørband ut av skyggen ved hjelp av organisasjonen Rockealliansen. Nå skal fire av amatørbandene vise hva de er gode for på scenen på John Dee.

- 24. august rigger vi opp til konsert. Det er fire band som er flinke til å stå på og vil gjerne opp og fram. Den innsatsen man legger inn, får man igjen for, forteller han.

Bandene er Kenneths eget, Requinox, Hamar-bandet Matanzick, og Oslo-bandene Barbarian Twins og Borderline Bitches.

- Matanzick har utnyttet Rockealliansen til det fulle, og har spilt sammen med Oslo-band før. De er flinke til å stå på, sier han.

Tre konserter

Rockealliansen startet året med en målsetting; å arrangere tre konserter før jul.

- Vi hadde en konsert i våres på Gamla, og har denne nå på John Dee. Jeg er sikker på vi får til en til før jul, sier han.

I fjor var det en uoffisiell konsert på John Dee, som resulterte i 140 betalende gjester. I år håper Kenneth på 200.

- Vi har nettopp åpna forhåndssalget, og solgt over 70 billetter. Det lover godt, sier han.

Hvis denne konserten går bra, tror også Fjeldstad at det kan bli et årlig arrangement.

- Markedssjefen på John Dee var positive til oss i fjor, og viser vi at vi holder mål kan det fort blir en årlig greie, forteller han.

Belønning

Han beskriver det å få spille på John Dee som en gulrot.

- De bandene i Rockealliansen som står på og jobber mye, får muligheten til slike konserter. De tre Oslo-bandene selger flest billetter, og bandet fra Hamar får muligheten til å vise seg fram for et større publikum, forteller han.

Han forklarer at bandene spiller metal, punkrock og boogierock.

- Det er noe for alle, og er veldig publikumsvennlig. Alle lager liv.

Han vet også at det blir vanskeligere for amatørband å få ut musikken sin på egenhånd, og vil ikke anbefale noen å prøve.

- Jeg fraråder at de står på egne ben, jeg har selv prøvd og det fungerte ikke. Blir man med i Rockealliansen, får man muligheten til å bygge et solid nettverk, sier han.

Utfordringer

Kenneth Fjeldstad vet at flere utesteder i Oslo sliter med å få endene til å møtes.

- Flere utesteder må sette kroken på døra, og det gjør at det er for det meste store steder igjen. Nisjestedene sliter med publikum. Vi vil bruke overskuddet fra John Dee til å opprette et tredje arrangement et annet sted senere, sier han.

Alt overskuddet fra Rockealliansen går til drift og de ønsker ikke at band skal tape på spillejobber.

- Vi har et mål om at band ikke skal tape på å spille, og at utestedene ikke skal tape på bandene. Det skal være en vinn-vinn situasjon. Driften går til å dekke eventuelt leie.

Nettverk

Han mener flere band blir avhengig av å være med i for eksempel Rockefabrikken og forskjellige arrangementer for å få spille og profilert seg.

- Det tar tid å knytte kontakter, og jeg tror det er høyere krav til amatørband nå enn det var før. Nå er det vanskelig å starte på egenhånd. Er man med i Rockealliansen, kan man dele på kontaktene sine og man slipper å tråkke i samme feller som andre har gjort. I dag er man avhengig av et godt nettverk, mener han.

Fjeldstad håper så mange som mulig kommer og støtter amatørbandene på John Dee 24. august.

- Et slikt samarbeid bærer frukter, og det er bra for et amatørband å si at man har spilt på John Dee. Det er en god arena med et godt rykte. Det blir også 18 års grense under konserten, smiler han.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med forestilling

Feirer 20 år med forestilling

Hellerud teaterverksted startet opp i 1996. Sist uke feiret de med noen av glansstykkene på Haugerud seniorsenter.

Lanserer «Asfaltøl»

Lanserer «Asfaltøl»

- med hint av svevestøv

  • Asfaltøl

Forfatter Yngve Kveine kom i 2014 ut med boka «Lyden av asfalt». Nå har han kommet med smaken til boken sammen med St. Halvars bryggeri.

Ble inspirert av kaffekanna

Ble inspirert av kaffekanna

Sist helg åpnet Shoddyfabrikken dørene for alle besøkende, da de hadde åpent hus med juleutstillinger. Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte blant annet ut et bilde av kaffekanna hun har på kontoret.

 
«Scrooge» på Årvoll gård

«Scrooge» på Årvoll gård

Barna i Akerselva kultur- og teaterlag fremfører teaterstykke «Scrooge» for andre gang på Årvoll gård.

Kom med årlig julegave

Kom med årlig julegave

Åge Andersen på Ammerudhjemmet setter pris på gaven fra Grorud Rotary, nemlig 40 flasker med vin.

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

 
Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

 
Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!