Klare til å rocke byen

Klare til å rocke byen

 

Fire band fra Rockealliansen skal spille konsert på John Dee i Oslo. Styreleder Kenneth Fjeldstad håper på et godt oppmøte.

Akers Avis Groruddalen har tidligere skrevet om Kenneth Fjeldstad fra Høybråten, som vil hjelpe amatørband ut av skyggen ved hjelp av organisasjonen Rockealliansen. Nå skal fire av amatørbandene vise hva de er gode for på scenen på John Dee.

- 24. august rigger vi opp til konsert. Det er fire band som er flinke til å stå på og vil gjerne opp og fram. Den innsatsen man legger inn, får man igjen for, forteller han.

Bandene er Kenneths eget, Requinox, Hamar-bandet Matanzick, og Oslo-bandene Barbarian Twins og Borderline Bitches.

- Matanzick har utnyttet Rockealliansen til det fulle, og har spilt sammen med Oslo-band før. De er flinke til å stå på, sier han.

Tre konserter


Rockealliansen startet året med en målsetting; å arrangere tre konserter før jul.

- Vi hadde en konsert i våres på Gamla, og har denne nå på John Dee. Jeg er sikker på vi får til en til før jul, sier han.

I fjor var det en uoffisiell konsert på John Dee, som resulterte i 140 betalende gjester. I år håper Kenneth på 200.

- Vi har nettopp åpna forhåndssalget, og solgt over 70 billetter. Det lover godt, sier han.

Hvis denne konserten går bra, tror også Fjeldstad at det kan bli et årlig arrangement.

- Markedssjefen på John Dee var positive til oss i fjor, og viser vi at vi holder mål kan det fort blir en årlig greie, forteller han.

Belønning


Han beskriver det å få spille på John Dee som en gulrot.

- De bandene i Rockealliansen som står på og jobber mye, får muligheten til slike konserter. De tre Oslo-bandene selger flest billetter, og bandet fra Hamar får muligheten til å vise seg fram for et større publikum, forteller han.

Han forklarer at bandene spiller metal, punkrock og boogierock.

- Det er noe for alle, og er veldig publikumsvennlig. Alle lager liv.

Han vet også at det blir vanskeligere for amatørband å få ut musikken sin på egenhånd, og vil ikke anbefale noen å prøve.

- Jeg fraråder at de står på egne ben, jeg har selv prøvd og det fungerte ikke. Blir man med i Rockealliansen, får man muligheten til å bygge et solid nettverk, sier han.

Utfordringer


Kenneth Fjeldstad vet at flere utesteder i Oslo sliter med å få endene til å møtes.

- Flere utesteder må sette kroken på døra, og det gjør at det er for det meste store steder igjen. Nisjestedene sliter med publikum. Vi vil bruke overskuddet fra John Dee til å opprette et tredje arrangement et annet sted senere, sier han.

Alt overskuddet fra Rockealliansen går til drift og de ønsker ikke at band skal tape på spillejobber.

- Vi har et mål om at band ikke skal tape på å spille, og at utestedene ikke skal tape på bandene. Det skal være en vinn-vinn situasjon. Driften går til å dekke eventuelt leie.

Nettverk


Han mener flere band blir avhengig av å være med i for eksempel Rockefabrikken og forskjellige arrangementer for å få spille og profilert seg.

- Det tar tid å knytte kontakter, og jeg tror det er høyere krav til amatørband nå enn det var før. Nå er det vanskelig å starte på egenhånd. Er man med i Rockealliansen, kan man dele på kontaktene sine og man slipper å tråkke i samme feller som andre har gjort. I dag er man avhengig av et godt nettverk, mener han.

Fjeldstad håper så mange som mulig kommer og støtter amatørbandene på John Dee 24. august.

- Et slikt samarbeid bærer frukter, og det er bra for et amatørband å si at man har spilt på John Dee. Det er en god arena med et godt rykte. Det blir også 18 års grense under konserten, smiler han.

Siste nytt i Kultur

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

 
Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

 
Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

 
Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!