Klare til å rocke byen

Klare til å rocke byen

 

Fire band fra Rockealliansen skal spille konsert på John Dee i Oslo. Styreleder Kenneth Fjeldstad håper på et godt oppmøte.

Skrevet av:

Akers Avis Groruddalen har tidligere skrevet om Kenneth Fjeldstad fra Høybråten, som vil hjelpe amatørband ut av skyggen ved hjelp av organisasjonen Rockealliansen. Nå skal fire av amatørbandene vise hva de er gode for på scenen på John Dee.

- 24. august rigger vi opp til konsert. Det er fire band som er flinke til å stå på og vil gjerne opp og fram. Den innsatsen man legger inn, får man igjen for, forteller han.

Bandene er Kenneths eget, Requinox, Hamar-bandet Matanzick, og Oslo-bandene Barbarian Twins og Borderline Bitches.

- Matanzick har utnyttet Rockealliansen til det fulle, og har spilt sammen med Oslo-band før. De er flinke til å stå på, sier han.

Tre konserter

Rockealliansen startet året med en målsetting; å arrangere tre konserter før jul.

- Vi hadde en konsert i våres på Gamla, og har denne nå på John Dee. Jeg er sikker på vi får til en til før jul, sier han.

I fjor var det en uoffisiell konsert på John Dee, som resulterte i 140 betalende gjester. I år håper Kenneth på 200.

- Vi har nettopp åpna forhåndssalget, og solgt over 70 billetter. Det lover godt, sier han.

Hvis denne konserten går bra, tror også Fjeldstad at det kan bli et årlig arrangement.

- Markedssjefen på John Dee var positive til oss i fjor, og viser vi at vi holder mål kan det fort blir en årlig greie, forteller han.

Belønning

Han beskriver det å få spille på John Dee som en gulrot.

- De bandene i Rockealliansen som står på og jobber mye, får muligheten til slike konserter. De tre Oslo-bandene selger flest billetter, og bandet fra Hamar får muligheten til å vise seg fram for et større publikum, forteller han.

Han forklarer at bandene spiller metal, punkrock og boogierock.

- Det er noe for alle, og er veldig publikumsvennlig. Alle lager liv.

Han vet også at det blir vanskeligere for amatørband å få ut musikken sin på egenhånd, og vil ikke anbefale noen å prøve.

- Jeg fraråder at de står på egne ben, jeg har selv prøvd og det fungerte ikke. Blir man med i Rockealliansen, får man muligheten til å bygge et solid nettverk, sier han.

Utfordringer

Kenneth Fjeldstad vet at flere utesteder i Oslo sliter med å få endene til å møtes.

- Flere utesteder må sette kroken på døra, og det gjør at det er for det meste store steder igjen. Nisjestedene sliter med publikum. Vi vil bruke overskuddet fra John Dee til å opprette et tredje arrangement et annet sted senere, sier han.

Alt overskuddet fra Rockealliansen går til drift og de ønsker ikke at band skal tape på spillejobber.

- Vi har et mål om at band ikke skal tape på å spille, og at utestedene ikke skal tape på bandene. Det skal være en vinn-vinn situasjon. Driften går til å dekke eventuelt leie.

Nettverk

Han mener flere band blir avhengig av å være med i for eksempel Rockefabrikken og forskjellige arrangementer for å få spille og profilert seg.

- Det tar tid å knytte kontakter, og jeg tror det er høyere krav til amatørband nå enn det var før. Nå er det vanskelig å starte på egenhånd. Er man med i Rockealliansen, kan man dele på kontaktene sine og man slipper å tråkke i samme feller som andre har gjort. I dag er man avhengig av et godt nettverk, mener han.

Fjeldstad håper så mange som mulig kommer og støtter amatørbandene på John Dee 24. august.

- Et slikt samarbeid bærer frukter, og det er bra for et amatørband å si at man har spilt på John Dee. Det er en god arena med et godt rykte. Det blir også 18 års grense under konserten, smiler han.

Siste nytt i Kultur

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

 
Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

 
Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

 
Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

Pølsefest på Romsås

Pølsefest på Romsås

Mens de fleste roper på julenissen under juletrefester, er det noen andre de venter på i Romsås kirke. Der feirer de den hellige tre kongers dag. Og har selvfølgelig en pølsefest.

Første tur på langrenn!

Første tur på langrenn!

Den siste tiden har snøkanonene stått på for fullt ved Badedammen på Grorud. Og endelig kan man nå stå på ski, helt fra bommen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!