Klare til å rocke byen

Klare til å rocke byen

 

Fire band fra Rockealliansen skal spille konsert på John Dee i Oslo. Styreleder Kenneth Fjeldstad håper på et godt oppmøte.

Skrevet av:

Akers Avis Groruddalen har tidligere skrevet om Kenneth Fjeldstad fra Høybråten, som vil hjelpe amatørband ut av skyggen ved hjelp av organisasjonen Rockealliansen. Nå skal fire av amatørbandene vise hva de er gode for på scenen på John Dee.

- 24. august rigger vi opp til konsert. Det er fire band som er flinke til å stå på og vil gjerne opp og fram. Den innsatsen man legger inn, får man igjen for, forteller han.

Bandene er Kenneths eget, Requinox, Hamar-bandet Matanzick, og Oslo-bandene Barbarian Twins og Borderline Bitches.

- Matanzick har utnyttet Rockealliansen til det fulle, og har spilt sammen med Oslo-band før. De er flinke til å stå på, sier han.

Tre konserter


Rockealliansen startet året med en målsetting; å arrangere tre konserter før jul.

- Vi hadde en konsert i våres på Gamla, og har denne nå på John Dee. Jeg er sikker på vi får til en til før jul, sier han.

I fjor var det en uoffisiell konsert på John Dee, som resulterte i 140 betalende gjester. I år håper Kenneth på 200.

- Vi har nettopp åpna forhåndssalget, og solgt over 70 billetter. Det lover godt, sier han.

Hvis denne konserten går bra, tror også Fjeldstad at det kan bli et årlig arrangement.

- Markedssjefen på John Dee var positive til oss i fjor, og viser vi at vi holder mål kan det fort blir en årlig greie, forteller han.

Belønning


Han beskriver det å få spille på John Dee som en gulrot.

- De bandene i Rockealliansen som står på og jobber mye, får muligheten til slike konserter. De tre Oslo-bandene selger flest billetter, og bandet fra Hamar får muligheten til å vise seg fram for et større publikum, forteller han.

Han forklarer at bandene spiller metal, punkrock og boogierock.

- Det er noe for alle, og er veldig publikumsvennlig. Alle lager liv.

Han vet også at det blir vanskeligere for amatørband å få ut musikken sin på egenhånd, og vil ikke anbefale noen å prøve.

- Jeg fraråder at de står på egne ben, jeg har selv prøvd og det fungerte ikke. Blir man med i Rockealliansen, får man muligheten til å bygge et solid nettverk, sier han.

Utfordringer


Kenneth Fjeldstad vet at flere utesteder i Oslo sliter med å få endene til å møtes.

- Flere utesteder må sette kroken på døra, og det gjør at det er for det meste store steder igjen. Nisjestedene sliter med publikum. Vi vil bruke overskuddet fra John Dee til å opprette et tredje arrangement et annet sted senere, sier han.

Alt overskuddet fra Rockealliansen går til drift og de ønsker ikke at band skal tape på spillejobber.

- Vi har et mål om at band ikke skal tape på å spille, og at utestedene ikke skal tape på bandene. Det skal være en vinn-vinn situasjon. Driften går til å dekke eventuelt leie.

Nettverk


Han mener flere band blir avhengig av å være med i for eksempel Rockefabrikken og forskjellige arrangementer for å få spille og profilert seg.

- Det tar tid å knytte kontakter, og jeg tror det er høyere krav til amatørband nå enn det var før. Nå er det vanskelig å starte på egenhånd. Er man med i Rockealliansen, kan man dele på kontaktene sine og man slipper å tråkke i samme feller som andre har gjort. I dag er man avhengig av et godt nettverk, mener han.

Fjeldstad håper så mange som mulig kommer og støtter amatørbandene på John Dee 24. august.

- Et slikt samarbeid bærer frukter, og det er bra for et amatørband å si at man har spilt på John Dee. Det er en god arena med et godt rykte. Det blir også 18 års grense under konserten, smiler han.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Sang for de eldre

Sang for de eldre

Flere hadde tatt turen ut i østfløyen på Lindeberg omsorgssenter, da LKV-koret dukket opp for å synge. Ikke bare en gang, men to ganger.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!