Klart for premiere på
«The book of mormon»

Klart for premiere på <BR>«The book of mormon»

HØYE FORVENTNINGER: Samantha Gurah står på scenen i sin første hovedrolle i musikalen «The book of mormon». (Foto: 
Mats Bäcker.)

Samantha Gurah har den siste tiden vært opptatt med å øve til musikalen «The book of mormon» på China Teatern i Stockholm. På torsdag er tiden inne for å vise hva de har jobbet med.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.01.2017 kl 15:29

I desember i fjor skrev Akers Avis Groruddalen om Høybråten-dama som sto for underholdningen i Gran barnehage og som har hatt musikk og sang i fokus siden videregående.

Samantha Gurah har de siste månedene jobbet dag og kveld på China Teatern i Stockholm og nå er hun sammen med resten av skuespillerne i sluttfasen av øvingsperioden. I morgen, torsdag, er det premiere på den berømte musikalen.

– Det har gått veldig fint og vi er i rute. Mandag denne uka øvde vi på applausen og da fikk jeg kjent litt på nervene, sier Gurah.

En suksessmusikal

Det er skaperne bak South Park som har laget denne suksessmusikalen som er blitt sett av over to million mennesker i London og New York.

– Det handler om to mormon misjonærer som skal ut i den store verden for å dele budskapet om Jesu Kristi. De blir sendt til Uganda og der treffer de Nabulungi Hatimbi (meg) og hennes landsby, som er vant med å få besøk av hvite misjonærer som lover at det tøffe livet vi lever blir bedre, om vi bare tror på Jesus.

Det skjer etter hvert mye forviklinger og det blir gitt feil informasjon om religionen fra den ene misjonæren. Alt dette skjer sammen med bra humor og med veldig mye grov språkbruk, sier hun.

Snart i mål

Hele forestillingen er nå ganske komplett. Det er bare finpuss som står igjen.

– Vi har øvd hardt og fått mange gode tilbakemeldinger allerede. Bare denne uka skal vi ha seks forestillinger, sier hun.

– Hva er forventningene til premieredagen?

Når man har vært i en prøveperiode så lenge, er det vanskelig å vite hvordan publikum reagerer. Vi vet aldri om de ler eller klapper der vi tror de skal gjøre det. Derfor er det veldig fint å ha prøveforestillinger, smiler hun.

– Men forventningene er selvfølgelig høye.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.