Kokkelærling fra Bjerke vant Norgescup

Kokkelærling fra Bjerke vant Norgescup

GLADE: Så glad blir man av å vinne Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. Fra venstre: Maria Suarez (servitørlærling), Andreas Gøbel (servitørlærling), Runa Kvendseth (kokkelærling) og Tord Skaalvik Johnsæter (kokkelærling) - alle fra Statholdergaarden.
 FOTO: NHO

Tord Skaalvik Johnsæter fra Bjerke er kokkelærling på restauranten Statholdergaarden i Oslo. I helgen deltok han på Norgescup for kokk- og servitørlærlinger fra hele landet hvor han dro hjem med førsteplassen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.03.2017 kl 09:41

Norgescup for kokk- og servitørlærlinger gikk av stabelen i helgen som var. I år ble arrangementet holdt for 30. gang, hvor det på fredagen var innledende konkurranser og avslutning med finale og bankett på lørdagskvelden. En av de som deltok var Tord Skaalvik Johnsæter fra Bjerke.

Det gikk jo veldig bra, vi vant jo hele konkurrasen, sier Johnsæter.

Med hele 42 kokkelærlinger og 22 servitørlærlingen fordelt på 32 tomannslag var det et stort mesterskap med mange gode konkurrenter. Johnsæter og hans lagkamerat Runa Kvendseth var kokkelaget som vant Norgescup´en, sammen med et servitørlag, alle fra Statholdergaarden.

– Nå er vi videre til Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger, som arrangeres i Finlands hovedstad Helsinki 21. og 22. april, forteller han.

Hard konkurranse

Johnsæter og Kvendseth måtte lage mat med allerede tildelte råvarer og deretter servere maten til gjester. Her ble de målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak.

– På fredagen fikk vi kveite, den måtte lages med smørsaus og poteter. Til dessert måtte retten inneholde mørk sjokolade og minst 60 prosent jordskokk.

– Lørdagen visste vi ingenting om hva som skulle skje. Det var en mystikkoppgave. Vi kom til kjøkkenet og så råvarene, deretter fikk vi 30 minutter med lagleder til å sette en meny, sier Johnsæter.

Etter finalen var laget veldig usikre på om de i det hele tatt fikk en pallplass.

Vi fikk beskjed om at kyllingen var litt rå, da gikk vi rett i kjelleren og trodde ikke det ble noe finaleplass. Men så vant vi, forteller han.

Lagkamerater og venner

I konkurransen dannet Johnsæter som sagt par med Runa Kvendseth fra Nordstrand, som også er kokkelærling på Statholdergaarden.

– Samarbeidet vårt var veldig bra under konkurransen. Vi er venner og kjenner hverandre godt. Vi utfyller hverandre, sier Johnsæter.

Siden de har lærlingjobb under samme restaurant visste de godt hvilke oppgaver som passet dem best.

– Runa er mer dessertmenneske enn meg, derfor stod hun for den mens jeg laget hovedretten. Forretten samarbeidet vi på, forteller han.

Det var over 50 kokker som jobbet på dugnad under Norgecup i Stavanger. Bocuse d’Or-sølvvinner Christopher W. Davidsen toppet laget av kjente kokker som kom for å heie fram talentene.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.