Kokkelærling fra Bjerke vant Norgescup

Kokkelærling fra Bjerke vant Norgescup

GLADE: Så glad blir man av å vinne Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. Fra venstre: Maria Suarez (servitørlærling), Andreas Gøbel (servitørlærling), Runa Kvendseth (kokkelærling) og Tord Skaalvik Johnsæter (kokkelærling) - alle fra Statholdergaarden.
 FOTO: NHO

Tord Skaalvik Johnsæter fra Bjerke er kokkelærling på restauranten Statholdergaarden i Oslo. I helgen deltok han på Norgescup for kokk- og servitørlærlinger fra hele landet hvor han dro hjem med førsteplassen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.03.2017 kl 09:41

Norgescup for kokk- og servitørlærlinger gikk av stabelen i helgen som var. I år ble arrangementet holdt for 30. gang, hvor det på fredagen var innledende konkurranser og avslutning med finale og bankett på lørdagskvelden. En av de som deltok var Tord Skaalvik Johnsæter fra Bjerke.

Det gikk jo veldig bra, vi vant jo hele konkurrasen, sier Johnsæter.

Med hele 42 kokkelærlinger og 22 servitørlærlingen fordelt på 32 tomannslag var det et stort mesterskap med mange gode konkurrenter. Johnsæter og hans lagkamerat Runa Kvendseth var kokkelaget som vant Norgescup´en, sammen med et servitørlag, alle fra Statholdergaarden.

– Nå er vi videre til Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger, som arrangeres i Finlands hovedstad Helsinki 21. og 22. april, forteller han.

Hard konkurranse

Johnsæter og Kvendseth måtte lage mat med allerede tildelte råvarer og deretter servere maten til gjester. Her ble de målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak.

– På fredagen fikk vi kveite, den måtte lages med smørsaus og poteter. Til dessert måtte retten inneholde mørk sjokolade og minst 60 prosent jordskokk.

– Lørdagen visste vi ingenting om hva som skulle skje. Det var en mystikkoppgave. Vi kom til kjøkkenet og så råvarene, deretter fikk vi 30 minutter med lagleder til å sette en meny, sier Johnsæter.

Etter finalen var laget veldig usikre på om de i det hele tatt fikk en pallplass.

Vi fikk beskjed om at kyllingen var litt rå, da gikk vi rett i kjelleren og trodde ikke det ble noe finaleplass. Men så vant vi, forteller han.

Lagkamerater og venner

I konkurransen dannet Johnsæter som sagt par med Runa Kvendseth fra Nordstrand, som også er kokkelærling på Statholdergaarden.

– Samarbeidet vårt var veldig bra under konkurransen. Vi er venner og kjenner hverandre godt. Vi utfyller hverandre, sier Johnsæter.

Siden de har lærlingjobb under samme restaurant visste de godt hvilke oppgaver som passet dem best.

– Runa er mer dessertmenneske enn meg, derfor stod hun for den mens jeg laget hovedretten. Forretten samarbeidet vi på, forteller han.

Det var over 50 kokker som jobbet på dugnad under Norgecup i Stavanger. Bocuse d’Or-sølvvinner Christopher W. Davidsen toppet laget av kjente kokker som kom for å heie fram talentene.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.