Kokkelærling fra Bjerke vant Norgescup

Kokkelærling fra Bjerke vant Norgescup

GLADE: Så glad blir man av å vinne Norgescup for kokk- og servitørlærlinger. Fra venstre: Maria Suarez (servitørlærling), Andreas Gøbel (servitørlærling), Runa Kvendseth (kokkelærling) og Tord Skaalvik Johnsæter (kokkelærling) - alle fra Statholdergaarden.
 Foto: NHO

Tord Skaalvik Johnsæter fra Bjerke er kokkelærling på restauranten Statholdergaarden i Oslo. I helgen deltok han på Norgescup for kokk- og servitørlærlinger fra hele landet hvor han dro hjem med førsteplassen.

Skrevet av:

Oppdatert:
01.03.2017 kl 09:41

Norgescup for kokk- og servitørlærlinger gikk av stabelen i helgen som var. I år ble arrangementet holdt for 30. gang, hvor det på fredagen var innledende konkurranser og avslutning med finale og bankett på lørdagskvelden. En av de som deltok var Tord Skaalvik Johnsæter fra Bjerke.

Det gikk jo veldig bra, vi vant jo hele konkurrasen, sier Johnsæter.

Med hele 42 kokkelærlinger og 22 servitørlærlingen fordelt på 32 tomannslag var det et stort mesterskap med mange gode konkurrenter. Johnsæter og hans lagkamerat Runa Kvendseth var kokkelaget som vant Norgescup´en, sammen med et servitørlag, alle fra Statholdergaarden.

– Nå er vi videre til Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger, som arrangeres i Finlands hovedstad Helsinki 21. og 22. april, forteller han.

Hard konkurranse

Johnsæter og Kvendseth måtte lage mat med allerede tildelte råvarer og deretter servere maten til gjester. Her ble de målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak.

– På fredagen fikk vi kveite, den måtte lages med smørsaus og poteter. Til dessert måtte retten inneholde mørk sjokolade og minst 60 prosent jordskokk.

– Lørdagen visste vi ingenting om hva som skulle skje. Det var en mystikkoppgave. Vi kom til kjøkkenet og så råvarene, deretter fikk vi 30 minutter med lagleder til å sette en meny, sier Johnsæter.

Etter finalen var laget veldig usikre på om de i det hele tatt fikk en pallplass.

Vi fikk beskjed om at kyllingen var litt rå, da gikk vi rett i kjelleren og trodde ikke det ble noe finaleplass. Men så vant vi, forteller han.

Lagkamerater og venner

I konkurransen dannet Johnsæter som sagt par med Runa Kvendseth fra Nordstrand, som også er kokkelærling på Statholdergaarden.

– Samarbeidet vårt var veldig bra under konkurransen. Vi er venner og kjenner hverandre godt. Vi utfyller hverandre, sier Johnsæter.

Siden de har lærlingjobb under samme restaurant visste de godt hvilke oppgaver som passet dem best.

– Runa er mer dessertmenneske enn meg, derfor stod hun for den mens jeg laget hovedretten. Forretten samarbeidet vi på, forteller han.

Det var over 50 kokker som jobbet på dugnad under Norgecup i Stavanger. Bocuse d’Or-sølvvinner Christopher W. Davidsen toppet laget av kjente kokker som kom for å heie fram talentene.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!