Kom før termin –
ble nyttårsbarn

Kom før termin – <BR>ble nyttårsbarn

PÅ VEI HJEM: Sammen med Caroline Alfredsen er Tommy Solberg en stolt forelder til lille Casper som ble født i nyttårshelgen.

Lille Casper ble født 1. januar klokka 01.56 på Ahus – Groruddalens lokalsykehus. Og er med det sykehusets nyttårsbarn 2017.

Skrevet av:

Tommy Solberg og Caroline Alfredsen er nå nybakte foreldre til sitt første barn. Med en rolig nyttårshelg på Ahus ble det første nyttårsbarnet født rett etter fyrverkeriet sluttet og nyttårsaften var over.

Selv om Alfredsen egentlig hadde termin 13. januar, var tankene om å få et desemberbarn der lenge.

Vi kom hit på nyttårsaften, og 13 timer etter vi dro hjemmefra kom han. Selve fødselen tok to timer, så når det først var satt i gang gikk det fort, sier Tommy Solberg.

De var forberedt på smertestillende og var åpne for alt, men medisiner ble det ikke tid til.

– Det ble en Paralgin forte og lystgass, noe annet rakk vi ikke, sier han.

Fått god hjelp

Med en vanlig og fin fødsel gjennomført, er de nå klare for å ta med den lille hjem.

– De er veldig flinke her og vi har fått god hjelp hele veien – både før, under og etter fødselen. Det er vi veldig takknemlige for, sier den nybakte moren.

Casper veide 3070 gram som nyfødt og er 47 centimeter lang. Med flere alternativer til navn, var det ikke en selvfølge at Casper skulle være navnet.

– Det er først etter fødselen vi bestemte oss for at det måtte bli Casper. Han er stille og rolig, men veldig nysgjerrig. Han følger veldig med og var tidlig med å åpne øynene sine. Det er viktig å få med seg alt, ler de.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!