Kom før termin –
ble nyttårsbarn

Kom før termin – <BR>ble nyttårsbarn

PÅ VEI HJEM: Sammen med Caroline Alfredsen er Tommy Solberg en stolt forelder til lille Casper som ble født i nyttårshelgen.

Lille Casper ble født 1. januar klokka 01.56 på Ahus – Groruddalens lokalsykehus. Og er med det sykehusets nyttårsbarn 2017.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

LITEN SJARMØR: Casper er 47 centimeter lang og veide 3070 gram da han ble født.

Tommy Solberg og Caroline Alfredsen er nå nybakte foreldre til sitt første barn. Med en rolig nyttårshelg på Ahus ble det første nyttårsbarnet født rett etter fyrverkeriet sluttet og nyttårsaften var over.

Selv om Alfredsen egentlig hadde termin 13. januar, var tankene om å få et desemberbarn der lenge.

Vi kom hit på nyttårsaften, og 13 timer etter vi dro hjemmefra kom han. Selve fødselen tok to timer, så når det først var satt i gang gikk det fort, sier Tommy Solberg.

De var forberedt på smertestillende og var åpne for alt, men medisiner ble det ikke tid til.

– Det ble en Paralgin forte og lystgass, noe annet rakk vi ikke, sier han.

Fått god hjelp

Med en vanlig og fin fødsel gjennomført, er de nå klare for å ta med den lille hjem.

– De er veldig flinke her og vi har fått god hjelp hele veien – både før, under og etter fødselen. Det er vi veldig takknemlige for, sier den nybakte moren.

Casper veide 3070 gram som nyfødt og er 47 centimeter lang. Med flere alternativer til navn, var det ikke en selvfølge at Casper skulle være navnet.

– Det er først etter fødselen vi bestemte oss for at det måtte bli Casper. Han er stille og rolig, men veldig nysgjerrig. Han følger veldig med og var tidlig med å åpne øynene sine. Det er viktig å få med seg alt, ler de.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

 
Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.