ANNONSE

Komedie-klassiker i ny vri

Komedie-klassiker i ny vri

UNGOMDSGRUPPEN: Maria Flathaug Suleiman (t.v.), Idun Knutsen Lethigangas, Nora Helland, Edvard Arka Menart, Josephine Andresen, Kristine Nesse er klar for premiere. (Foto: Rødtvet musikkteater/Oslo kulturskole.)

Rødtvet musikkteater er klar for sitt tredje år i Black Box Teater.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2017 kl 11:10

Se bildet større

KLAR FOR PREMIERE: Rødtvet musikkteater er klar for premiere i Black Box. De 46 skuespillerne fra hele Groruddalen har øvd siden i høst, og gleder seg til å vise fram resultatet. (Foto: Rødtvet musikkteater/Oslo kulturskole.)

Denne gang skal de fremføre Erasmus Montanus av Ludvig Holberg, en av de mest kjente komediene i norsk teaterhistorie.

- Vi gleder oss til premiere på lørdag. Skuespillerne er fantastiske. Det blir masse humor, talent og flere uttrykk på scenen, sier Gunnhild Aarebrot Kilde, teaterinstruktør og pedagog fra Oslo kulturskole. Hun er én av to som har regi på forestillingen.

Rødtvet musikkteater er et kurs under Oslo kulturskole. Musikkteaterkurset finnes også tilgjengelig andre steder i Oslo. Rødtvetkurset ble startet for tre år siden, og ble straks en suksess.

- Det virker som om Groruddalen er fullstappet av gode skuespillere i alle aldre. Gruppene er stadig fulle, sier Aarebrot Kilde.

Forestillingen som har premiere 13. mai, og vises også 14. mai på Black Box Teater, har skuespillere i aldre mellom 9 og 17 år.

- Siden høst har vi jobbet med forestillingen. Skuespillerne har vært fordelt på tre teatergrupper, og øvd seg hver for seg. Til slutt har vi satt det sammen til en helhetlig og flott forestilling, sier Kilde.

- Resultatet har blitt spennende og veldig morsomt. Nå ser vi fram imot å spille komedien for publikum, fortsetter teaterinstruktør og pedagog fra Oslo kulturskole, Gry Lille-Homb, som også har regi på forestillingen.

Les mer i papiravisen eller eAvisen fredag 12. mai (tilgjengelig fra kl. 06.00).

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE