Komedie-klassiker i ny vri

Komedie-klassiker i ny vri

UNGOMDSGRUPPEN: Maria Flathaug Suleiman (t.v.), Idun Knutsen Lethigangas, Nora Helland, Edvard Arka Menart, Josephine Andresen, Kristine Nesse er klar for premiere. (Foto: Rødtvet musikkteater/Oslo kulturskole.)

Rødtvet musikkteater er klar for sitt tredje år i Black Box Teater.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2017 kl 11:10

Se bildet større

KLAR FOR PREMIERE: Rødtvet musikkteater er klar for premiere i Black Box. De 46 skuespillerne fra hele Groruddalen har øvd siden i høst, og gleder seg til å vise fram resultatet. (Foto: Rødtvet musikkteater/Oslo kulturskole.)

Denne gang skal de fremføre Erasmus Montanus av Ludvig Holberg, en av de mest kjente komediene i norsk teaterhistorie.

- Vi gleder oss til premiere på lørdag. Skuespillerne er fantastiske. Det blir masse humor, talent og flere uttrykk på scenen, sier Gunnhild Aarebrot Kilde, teaterinstruktør og pedagog fra Oslo kulturskole. Hun er én av to som har regi på forestillingen.

Rødtvet musikkteater er et kurs under Oslo kulturskole. Musikkteaterkurset finnes også tilgjengelig andre steder i Oslo. Rødtvetkurset ble startet for tre år siden, og ble straks en suksess.

- Det virker som om Groruddalen er fullstappet av gode skuespillere i alle aldre. Gruppene er stadig fulle, sier Aarebrot Kilde.

Forestillingen som har premiere 13. mai, og vises også 14. mai på Black Box Teater, har skuespillere i aldre mellom 9 og 17 år.

- Siden høst har vi jobbet med forestillingen. Skuespillerne har vært fordelt på tre teatergrupper, og øvd seg hver for seg. Til slutt har vi satt det sammen til en helhetlig og flott forestilling, sier Kilde.

- Resultatet har blitt spennende og veldig morsomt. Nå ser vi fram imot å spille komedien for publikum, fortsetter teaterinstruktør og pedagog fra Oslo kulturskole, Gry Lille-Homb, som også har regi på forestillingen.

Les mer i papiravisen eller eAvisen fredag 12. mai (tilgjengelig fra kl. 06.00).

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

 
Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.

Tradisjonsrik feiring på Grorud

Grorud skole kan se tilbake på en lang og tradisjonsrik feiring av nasjonaldagen. Musikk, lokalt barnetog og masse aktiviteter - men også en dag for å hedre de som gjorde at vi fortsatt kan feire dagen.

Natteravn på gamle tomter

Da FAU på Veitvet skole spurte ordfører Marianne Borgen om hun ville gå natteravn med dem, fikk de umiddelbart ja i svar. Det endte med en tre timers vandring med en ordfører på hjemmebane.