«Korsets vei» i Grorud kirke

«Korsets vei» i Grorud kirke

HAR KONSERT: I forbindelse med at det snart er påske skal Terje Winge (på bildet) sammen med Magne Bruteig spille og lese «Korsets vei».

Med påsken like rundt hjørnet åpner Grorud kirke dørene for orgelmusikk og diktlesning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.04.2017 kl 23:33

På søndag, 2. april, er det konsert i Grorud kirke. Hovedsakelig er det en orgelkonsert, men Terje Winge og Magne Bruteig som står bak konserten, har dratt det litt lenger.

Jeg skal spille «Korsets vei» som er et orgelverk skrevet av den franske organisten og komponisten Marcel Dupré, mens Magne skal lese tekster fra et stort diktverk med samme navn, som er skrevet av Paul Claudel, sier Terje Winge.

– Vi kombinerer orgelmusikken med diktlesing, sier han.

Konserten henger sammen med at det nærmer seg påske og dette er et av kirkens hovedtemaer på denne tiden.

Langfredagens drama

– Det handler om Jesus vei til korset og er knyttet til langfredagens drama som fører fram til korsfestelsen, sier Winge.

– Det symboliserer hendelsene som er berettet fra Jesus blir dømt til døden til han er på korset.

Korsvandringen har 14 stasjoner - det er altså 14 hendelser i historien. Diktene og orgelverket har tilsvarende mange dikt og satser.

– Musikken inneholder alt fra stille meditasjon til stor dramatikk, sier han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.