ANNONSE

Kortreist mat i Bjerke

Kortreist mat i Bjerke

ET MANGOLD: Prosjektleder Kjersti Helgeland for Bydyrk i Bydel Bjerke (f.v.), Samuel Smerud fra Brobekk skolehage, arbeidsleder Nina Heger for Itas amb AS, Mai-Helene Røytun og Nanine Barlien fra Itas amb AS sitter her foran noen av grønnsakene man kan vente seg i markedsbodene på Linderud gård.

Kortreist mat er lokal mat produsert i nærheten av forbruker. Gjennom Bydyrk Bjerke er maten så og si ureist. Her leveres råvarer fra Brobekk skolehage til Paviljongen Kafé.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.09.2016 kl 09:06

Som en del av Groruddals-satsingen etablerte Bydyrk i Bjerke Bydel rett før sommeren et samarbeid med arbeidsmarkedbedriften Itas amb AS. Selskapet driver Paviljongen kafé i Bjerkedalen park, PS Hotell og en sysselsettingsgruppe knyttet til Bydyrk-prosjektet.

Hver uke gir Paviljongen kafé bestilling til sysselsettingsgruppa om hvilke grønnsaker og urter de ønsker på menyen. Og bestillingen, den høstes inn bare tre minutter unna - i Brobekk skolehage.

Da snakker vi ureist mat, sier prosjektleder Kjersti Helgeland for Bydyrk i Bydel Bjerke.

Mai-Helene Røytun er en avdem som er engasjert i sysselsettingsgruppa.

- Jeg synes konseptet er veldig bra. Da jeg gikk på skolen fikk jeg erfaring med det å være i en skolehage. Her kan jeg fortsette det spennende arbeidet, smiler Røytun.

Fokus på lokal mat

Samuel Smerud holder til i skolehagen og peker på de mange parsellene bak seg som totalt sett utgjør et mangfold av grønne råvarer.

- Det er greit å få hjelp til å dyrke og høste grønnsaker her i skolehagen, så jeg setter stor pris på det ferske samarbeidet, smiler han.

Vi får en liste over hvilke grønnsaker som er klare for høsting i Brobekk skolehage, og så plukker vi oss ut de råvarene som vi ønsker å bestille til Paviljongen kafé, opplyser arbeidsleder Nina Heger for Itas amb AS.

Sysselssettingsgruppa sørger for å luke og høste grønnsakene i skolehagen.

Vi ønsker å sette fokus på lokal mat. Det handler først og fremst om gleden ved å dyrke, og at maten får en historie, enten du har vært med på å dyrke den selv eller den er dyrket rett oppe i gata, sier Helgeland.

Les hele saken her.

Siste nytt i Kultur

Badenymfer på Romsåsdagen

Det var mye man kunne være med på da Svarttjernparkens Venner arrangerte Romsådagen for åttende gang, men for Alva (7) og Alexandria (6) var det vannet som fristet mest.

ANNONSE
Våt og varm St. Hans-feiring

Selv om været ikke var med på notene, ble det en hyggelig St. Hans-feiring på «Lille Wembley», da Haugenstua og Trosterud vel blåste liv i en gammel tradisjon med grilling, aktiviteter og bålbrenning. 


 
Vant 100.000 kroner i Returkartonglotteriet

Klasse 4B på Trosterud skole stakk av med hovedpremien i Returkartonglotteriet, noe som ble markert på sommeravslutningen i skolegården.

St. Hans med Jenny Jenssen

Tradisjonen til Lindeberg omsorgssenter med å feire St. Hansaften med sommerkonsert, er en av de tingene som ble med over til Ellingsrudhjemmet.

Feiret 25 år og sommerferie

Lillomarka barnehage fyller 25 år i år. Det valgte de å markere på sommeravslutningen i barnehagen.

 
ANNONSE