Krohg og damene

Krohg og damene

FOTO: KROHG-EKSPERT: KKROHG-EKSPERT: Kunsthistoriker og førsteamanuensis Øystein Sjåstad kommer til galleri Würth torsdag 8. desember

Har du noengang lurt på hvem modellene til våre mest kjente kunstnere var? På Galleri Würths siste foredragskveld for året skal dette temaet belyses nærmere.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2016 kl 15:39

Bakgrunnen for foredraget er blant annet utstillingen «Frau im bild - kvinneportretter fra Sammlung Würth», som viser ulike fremstillinger av kvinnen. Da spør man seg kanskje hvem disse kvinnene var.

Kunsthistoriker Øystein Sjåstad kommer til Galleri Würth for å belyse dette temaet i foredraget «Constance Bruun- Christian Krohgs glemte muse?».

Sjåstad bruker blant annet det kjente maleriet «Et hjørne i mitt atelier», der Bruun poserer sammen med Edvard Munch, Kalle Løchen og Oda Engelhart.

– Alle de tre malerne har fått sine biografier skrevet og er sett på som deler av den såkalte Kristianiabohmene, sier Øystein Sjåstad.

– Men hva med Bruun?

En glemt muse?

Øystein Sjåstad vil gjennom foredraget på Galleri Würth torsdag 8. desember ta en nærmere kikk på relasjonen mellom Christian Krohg og Constance Bruun.

– Krohg har malt flere portretter av henne, og kanskje hun kan sees på som en muse, undrer Sjåstad.

Foredragsholderen vet nok også hva han snakker om, i kraft av å være førsteamanuensis ved UiO, med spesialisering innen europeisk malerkunst på 18- og 1900-tallet. Han har også skrevet boken «Christian Krohg - Fra Paris til Kristiania».

Siste nytt i Kultur

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

 
Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.

«Løvenes Konge» <BR>på Granstangen

Elevene fra sal og scene på 9. trinn sørget for at «Simba» og «Mufasa» inntok Granstangen skole da de tok for seg «Løvenes Konge» på skolens egen teaterfestival.