Kuben, Oslos beste på entreprenørskap

Kuben, Oslos beste på entreprenørskap

STOLT: Rektor Kjell Ove Hauge holder stolt fram diplomet sammen med utdanningsdirektør Astrid Søgnen. Foto: Ungt Entreprenørskap

Fredag forrige uke stakk Kuben Videregående skole av med prisen Årets Entreprenørskapsskole i Oslo 2016. En pris som rektor Kjell Ove Hauge er veldig stolt av.

Skrevet av:

Prisen ble delt ut til den skolen som hadde jobbet mest med ungt entreprenørskap gjennom året som var. Kuben vgs la inn en søknad som ble plukket ut som årets beste.

Det var veldig stas å vinne og få anerkjennelse for jobben vi har gjort. Det er hyggelig å bli satt pris på, sier rektor Hauge

Årets jury var medlemmer i Ungt Entreprenørskaps styre og deres begrunnelse for årets vinner var at skolen skulle ha bred og høy aktivitet knyttet til entreprenørskap i utdanning. Samt at arbeidet er godt forankret i skolens planer, og at de har god driv i utviklingen. Kuben er nå i godt selskap med tidligere vinnere som Lambertseter vgs, Majorstuen skole, Nydalen vgs, Foss vgs og Kongshavn vgs.

Jobb fra dag én

Kuben har deltatt i konkurransen og vært finalister de tre siste årene, endelig var det deres tur til å ta hjem seieren.

– Hos oss gjør alle entreprenørskap i en eller annen form, vi har en helhetlig satsning på det området. Det er gøy at vi som første skole i Groruddalen klarte å vinne, sier han.

Premien på 10.000kr skal gå til videre satsning og utvikling.

– Vi har et veldig bra elevråd og vil gi noe av premien til deres arbeid av entreprenørskap og utvikling. Sånn at vi kan bli enda bedre, forteller rektor.

Skolen har mange samarbeid med aktører utenfor skolen, både med næringsliv, offentlige virksomheter, høyere utdanningsinstitusjoner, ungdomskoler og internasjonale aktører.

Målet videre

Foruten å bygge seg opp og bli enda bedre, har rektor Hauge et klart mål til neste års konkurranse.

Nå er målet vårt å bli den første skolen i Oslo som vinner prisen Årets entreprenørskapsskole to år på rad, det hadde vært gøy.

Kuben har mange dyktige elever og flere gode ungdomsbedrifter. Blant dem er Wring UB.

– Her finner elevene opp ideene selv, vi er bare her for å støtte dem. Noen trenger litt drahjelp og økonomisk støtte, men de aller fleste klarer seg veldig bra alene, sier Hauge.

De ungdomsbedriftene som ønsker det kan melde seg på Oslomesterskapet i regi av Ungt entreprenørskap, og Hauge har flere bedrifter som skal være med.

– De som vil får være med, og det er moro at Wring UB skal stille i konkurransen, avslutter han.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!