Kuben, Oslos beste på entreprenørskap

Kuben, Oslos beste på entreprenørskap

STOLT: Rektor Kjell Ove Hauge holder stolt fram diplomet sammen med utdanningsdirektør Astrid Søgnen. FOTO: Ungt Entreprenørskap

Fredag forrige uke stakk Kuben Videregående skole av med prisen Årets Entreprenørskapsskole i Oslo 2016. En pris som rektor Kjell Ove Hauge er veldig stolt av.

Tekst:

Publisert:

Prisen ble delt ut til den skolen som hadde jobbet mest med ungt entreprenørskap gjennom året som var. Kuben vgs la inn en søknad som ble plukket ut som årets beste.

Det var veldig stas å vinne og få anerkjennelse for jobben vi har gjort. Det er hyggelig å bli satt pris på, sier rektor Hauge

Årets jury var medlemmer i Ungt Entreprenørskaps styre og deres begrunnelse for årets vinner var at skolen skulle ha bred og høy aktivitet knyttet til entreprenørskap i utdanning. Samt at arbeidet er godt forankret i skolens planer, og at de har god driv i utviklingen. Kuben er nå i godt selskap med tidligere vinnere som Lambertseter vgs, Majorstuen skole, Nydalen vgs, Foss vgs og Kongshavn vgs.

Jobb fra dag én

Kuben har deltatt i konkurransen og vært finalister de tre siste årene, endelig var det deres tur til å ta hjem seieren.

– Hos oss gjør alle entreprenørskap i en eller annen form, vi har en helhetlig satsning på det området. Det er gøy at vi som første skole i Groruddalen klarte å vinne, sier han.

Premien på 10.000kr skal gå til videre satsning og utvikling.

– Vi har et veldig bra elevråd og vil gi noe av premien til deres arbeid av entreprenørskap og utvikling. Sånn at vi kan bli enda bedre, forteller rektor.

Skolen har mange samarbeid med aktører utenfor skolen, både med næringsliv, offentlige virksomheter, høyere utdanningsinstitusjoner, ungdomskoler og internasjonale aktører.

Målet videre

Foruten å bygge seg opp og bli enda bedre, har rektor Hauge et klart mål til neste års konkurranse.

Nå er målet vårt å bli den første skolen i Oslo som vinner prisen Årets entreprenørskapsskole to år på rad, det hadde vært gøy.

Kuben har mange dyktige elever og flere gode ungdomsbedrifter. Blant dem er Wring UB.

– Her finner elevene opp ideene selv, vi er bare her for å støtte dem. Noen trenger litt drahjelp og økonomisk støtte, men de aller fleste klarer seg veldig bra alene, sier Hauge.

De ungdomsbedriftene som ønsker det kan melde seg på Oslomesterskapet i regi av Ungt entreprenørskap, og Hauge har flere bedrifter som skal være med.

– De som vil får være med, og det er moro at Wring UB skal stille i konkurransen, avslutter han.

Siste nytt i Kultur

Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

 
Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.