Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

LÆRT MYE: Alisha (12), Sonja (11), Karrar (11), Zaid (11), Arjan (11) og Henry (11) sitter igjen med mye etter å vært med på prosjektet.

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.03.2017 kl 13:05

Se bildet større

LAGET FORESTILLING: Gjennom prosjektet «Skup» har elevene laget en danseforestilling bestående av dans, skuespill, sang, masker og videoinnslag.

For å være med på prosjektet må skolen søke om midler fra Den kulturelle skolesekken. De som får delta i «Skup» samarbeider med en veileder fra Høgskolen i Oslo og Akershus og profesjonelle kunstnere.

Siden i fjor har Furuset skole hatt kunstner Gunnhild Kilde på besøk. Hun er regissør og koreograf i forestillingen «Kontraster» som de har laget.

Prosjektet «Skup» handler om å ta med en kunstner inn i skolen. Sammen har vi laget en forestilling med dans, teater og musikk, men det er også et galleri, sier Kilde.

– I starten var tema vennskap, men vi har tatt det videre til å handle om kontraster. Elevene har hele tiden prøvd å finne ut hva kontraster kan være og har hatt om dette i alle fag.

Inkluderer alle

Det er 6. og 7. trinn som er med i forestillingen, mens de andre elevene har vært med på å lage kunst og synger i noen av innslagene.

– Alle er mer eller mindre inkludert. Det har blitt laget masker og sanger som dukker opp i danseforestillingen, sier hun.

Alisha (12), Sonja (11), Karrar (11), Zaid (11), Arjan (11) og Henry (11) er noen av elevene som har vært med i forestillingen.

– Det er veldig gøy, spesielt når alle danser sammen. Jeg har likt at vi har vært en stor gruppe som har gjort dette i fellesskap, sier Alisha (12).

De er alle enige om at de har lært mye, og de dårlige holdningene som tidligere var på skolen er nå borte.

Mindre mobbing

– Vi har lært om mobbing, samarbeid og fått mange oppgaver. Vi har lært hvordan vi skal oppføre oss, sier Arjan (11).

For Sonja (11) har det beste vært å lære noe nytt. Hun mener «Skup» burde blir mer kjent, slik at flere blir med på prosjektet.

– Vi har blitt en mer sammensveiset gjeng. Det har blitt mindre mobbing, og det er det som er fint med dette prosjektet, sier hun.

Dette prosjektet har betydd mye. Vi anbefaler det videre, slik at folk kan få et bedre skolemiljø og bli venner. I løpet av denne tiden har vi fått minner for livet, sier Sonja.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.