Lader opp med arbeidersanger

Lader opp med arbeidersanger

INVITERER: Bjørn Lindblom fra Groruddalen Arbeiderkor (f.v.) og Anders Røberg-Larsen fra Grorud Arbeiderparti håper å se mange på årets allsangkveld.

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

Tekst:

Publisert:

Som en oppvarming til 1. mai, åpner Groruddalen Arbeiderkor og Grorud Arbeiderparti i år igjen dørene til Grorud samfunnshus, og det er allsangen som står i fokus.

De første to årene ble arrangert et annet sted, men vi har vært her i samfunnshuset i 20 år. Dette har blitt en viktig tradisjon, sier Bjørn Lindblom fra Groruddalen Arbeiderkor.

Det hele startet i Konserthuset med Einar Gerhardsen, og det var først i 1996 den første allsangkvelden ble holdt på Grorud. Tanken bak å ha allsang kvelden før 1. mai var å stoppe alt bråket som var knyttet til denne festnatta. Etter hvert som tradisjonen i Konserthuset flatet ut, ble den plukket opp igjen og gjeninnført i Groruddalen som en lokal variant.

Sang fra start til slutt

I år er det Jan Fredrik Rønold Nord fra Groruddalen Arbeiderkor som er kveldens konferansier. Lindblom og Anders Røberg-Larsen fra Grorud Arbeiderparti kan love sang og en hyggelig kveld fra start til slutt.

– Grorud Veterankorps spiller først, mens Neo Pluss og Groruddalen Arbeiderkor vil stå nede i gangen og synge når folk kommer, sier Lindblom.

Begge venter seg god stemning og en spennende appell.

– Forventingene er alltid høye til kvelden før 1. mai, og vi håper mange tar turen til samfunnshuset, sier Rødberg-Larsen.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.