ANNONSE

Lader opp med arbeidersanger

Lader opp med arbeidersanger

INVITERER: Bjørn Lindblom fra Groruddalen Arbeiderkor (f.v.) og Anders Røberg-Larsen fra Grorud Arbeiderparti håper å se mange på årets allsangkveld.

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

Tekst:

Publisert:

Som en oppvarming til 1. mai, åpner Groruddalen Arbeiderkor og Grorud Arbeiderparti i år igjen dørene til Grorud samfunnshus, og det er allsangen som står i fokus.

De første to årene ble arrangert et annet sted, men vi har vært her i samfunnshuset i 20 år. Dette har blitt en viktig tradisjon, sier Bjørn Lindblom fra Groruddalen Arbeiderkor.

Det hele startet i Konserthuset med Einar Gerhardsen, og det var først i 1996 den første allsangkvelden ble holdt på Grorud. Tanken bak å ha allsang kvelden før 1. mai var å stoppe alt bråket som var knyttet til denne festnatta. Etter hvert som tradisjonen i Konserthuset flatet ut, ble den plukket opp igjen og gjeninnført i Groruddalen som en lokal variant.

Sang fra start til slutt

I år er det Jan Fredrik Rønold Nord fra Groruddalen Arbeiderkor som er kveldens konferansier. Lindblom og Anders Røberg-Larsen fra Grorud Arbeiderparti kan love sang og en hyggelig kveld fra start til slutt.

– Grorud Veterankorps spiller først, mens Neo Pluss og Groruddalen Arbeiderkor vil stå nede i gangen og synge når folk kommer, sier Lindblom.

Begge venter seg god stemning og en spennende appell.

– Forventingene er alltid høye til kvelden før 1. mai, og vi håper mange tar turen til samfunnshuset, sier Rødberg-Larsen.

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE