Lanserer «Asfaltøl»

- med hint av svevestøv

Lanserer «Asfaltøl»

ØL TIL BOKA: Yngve Kveine (t.v) er ute med nytt «Asfaltøl» i samarbeid med St. Halvars bryggeri.

Forfatter Yngve Kveine kom i 2014 ut med boka «Lyden av asfalt». Nå har han kommet med smaken til boken sammen med St. Halvars bryggeri.

Skrevet av:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:38

Kveine har høstet gode kritikker av boka «Lyden av asfalt» - en oppvekstroman fra Groruddalen. Nå har han inngått en avtale med St. Halvars bryggeri, og lanserer egen øl. Kveine er i ekstase.

- Klart det er gøy! St. Halvards er en spennende bedrift. De gjør sin egen greie. Akkurat det er noe jeg kjenner meg igjen i. At de i tillegg ligger på midt i Groruddalen, hvor mye av handlingen i boka mi er lagt til, gjør det hele enda bedre, smiler han.

Det var en av hans naboer, Bård Seiersnes, som mente at koblingen mellom groruddølen og Groruddalsbryggeriet kunne være en god «match».

Øl som lever

Det er ingenting med prosjektet som heller er overlatt til tilfeldighetene.

- Smaken er det fagfolk som har æren for, sier Kveine.

- Men prøvesmakinga har vært det morsomste med hele greia. Ingenting er spytta ut underveis. Resultatet er jeg strålende fornøyd med. Ølet har blitt en Vienna lager, og har selvsagt polstyrke. Den lever. Litt som Oslos gater senere kveldstimer, fortsetter han.

Sjefen for bryggeriet, Anders Roede, tok seg tid til å lese boka.

- Jeg digga boka fra første til siste side. Den hadde et eget driv. Yngve pakker ikke inn noe som helst. Energien flommer fra hver eneste side. Den er morsom, rå og naken, sier han.

- Alle kan glede seg. Vi tar sjansen på ulike smaker. Oslofolk fortjener litt asfalt.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!