Lanserer «Asfaltøl»

- med hint av svevestøv

Lanserer «Asfaltøl»

ØL TIL BOKA: Yngve Kveine (t.v) er ute med nytt «Asfaltøl» i samarbeid med St. Halvars bryggeri.

Forfatter Yngve Kveine kom i 2014 ut med boka «Lyden av asfalt». Nå har han kommet med smaken til boken sammen med St. Halvars bryggeri.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:38

Kveine har høstet gode kritikker av boka «Lyden av asfalt» - en oppvekstroman fra Groruddalen. Nå har han inngått en avtale med St. Halvars bryggeri, og lanserer egen øl. Kveine er i ekstase.

- Klart det er gøy! St. Halvards er en spennende bedrift. De gjør sin egen greie. Akkurat det er noe jeg kjenner meg igjen i. At de i tillegg ligger på midt i Groruddalen, hvor mye av handlingen i boka mi er lagt til, gjør det hele enda bedre, smiler han.

Det var en av hans naboer, Bård Seiersnes, som mente at koblingen mellom groruddølen og Groruddalsbryggeriet kunne være en god «match».

Øl som lever

Det er ingenting med prosjektet som heller er overlatt til tilfeldighetene.

- Smaken er det fagfolk som har æren for, sier Kveine.

- Men prøvesmakinga har vært det morsomste med hele greia. Ingenting er spytta ut underveis. Resultatet er jeg strålende fornøyd med. Ølet har blitt en Vienna lager, og har selvsagt polstyrke. Den lever. Litt som Oslos gater senere kveldstimer, fortsetter han.

Sjefen for bryggeriet, Anders Roede, tok seg tid til å lese boka.

- Jeg digga boka fra første til siste side. Den hadde et eget driv. Yngve pakker ikke inn noe som helst. Energien flommer fra hver eneste side. Den er morsom, rå og naken, sier han.

- Alle kan glede seg. Vi tar sjansen på ulike smaker. Oslofolk fortjener litt asfalt.

Siste nytt i Kultur

Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

 
Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.