Lansering i en pub

Lansering i en pub

BOKLANSERING I EN PUB: Thea Strømme Høgberg sammen med Lise Forfang Grimnes

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:34

Selv er hun fra Bogerud, men har satt handlingen til Stovner og Vestlitorget. Dette er hennes andre bok om Minja og Josef. «Blodskraft» er etterfølgeren til «Kaoshjerte» som kom ut i 2014, en bok som har vunnet kulturdepartementets debutantpris.

Grunnen til at hun valgte puben Rudolf for å utgi bok nummer to var fordi det var der hovedpersonen Minja hadde som sitt eget sted, et sted hun kunne være alene. I tillegg ligger det vegg i vegg med Lise sin egenskapte butikk som bestevennen Josef jobber i.

En annen type boklansering

På boklanseringen dukket det opp venner og familie som fylte opp hele den lille puben på Vestli. Allerede før lanseringen hadde begynt var det over 60 personer som hadde møtt opp som Grimnes hilste på, alltid like glad og livlig.

Da klokka ble litt over 19, satte Lise seg på en stol sammen med sin stolte redaktør Mari som holdt et intervju om boka og jobben bak boka. Etterfulgt av takketale fra Lise, blomsterutdeling og loddtrekning, så hadde Lise også fått tak i Stovner-gutten Nalband for å rappe under lanseringen. Dette skapte stemning på et nivå en typisk boklansering vanligvis ikke har. Vi ønsker Grimnes lykke til og håper alle engasjerte plukker opp boken ved sin nærmeste bokhandler.

Skrike litt?

Gir regjeringen og meningene deres dere noen gang lyst til å hyle? Oss også, bare at vi tok den litt lenger.

Etter at Sylvi Listhaug kalte folket som var uenig med henne for et hylekor ble enkelte lei. Etter en tweet fra en kvinne som sa hun med glede kunne dra til Justisdepartementet for å vise Listhaug hvordan et hylekor virkelig så og hørtes, valgte to vanlige mennesker å ta saken i egne hender.

Dette var et spontant arrangement, og var ikke ment som en seriøs protest mot verken Listhaug eller asylpolitikk. Vi er vel vitende om at det kreves andre metoder for det. Heldigvis møtte det opp en del folk og det ble et leven uten like, selv om enkelte tok det litt mer seriøst enn det var ment.

Innleggene er skrevet av Thea Strømme Høgberg i Stovner Media – som samarbeider med ungdomssidene PILEN i Akers Avis Groruddalen. De ble publisert i sin helhet fredag 2. desember. Sjekk ut PILEN i vår eAvis eller i papirutgaven annenhver fredag.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.