ANNONSE

Lansering i en pub

Lansering i en pub

BOKLANSERING I EN PUB: Thea Strømme Høgberg sammen med Lise Forfang Grimnes

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:34

Selv er hun fra Bogerud, men har satt handlingen til Stovner og Vestlitorget. Dette er hennes andre bok om Minja og Josef. «Blodskraft» er etterfølgeren til «Kaoshjerte» som kom ut i 2014, en bok som har vunnet kulturdepartementets debutantpris.

Grunnen til at hun valgte puben Rudolf for å utgi bok nummer to var fordi det var der hovedpersonen Minja hadde som sitt eget sted, et sted hun kunne være alene. I tillegg ligger det vegg i vegg med Lise sin egenskapte butikk som bestevennen Josef jobber i.

En annen type boklansering

På boklanseringen dukket det opp venner og familie som fylte opp hele den lille puben på Vestli. Allerede før lanseringen hadde begynt var det over 60 personer som hadde møtt opp som Grimnes hilste på, alltid like glad og livlig.

Da klokka ble litt over 19, satte Lise seg på en stol sammen med sin stolte redaktør Mari som holdt et intervju om boka og jobben bak boka. Etterfulgt av takketale fra Lise, blomsterutdeling og loddtrekning, så hadde Lise også fått tak i Stovner-gutten Nalband for å rappe under lanseringen. Dette skapte stemning på et nivå en typisk boklansering vanligvis ikke har. Vi ønsker Grimnes lykke til og håper alle engasjerte plukker opp boken ved sin nærmeste bokhandler.

Skrike litt?

Gir regjeringen og meningene deres dere noen gang lyst til å hyle? Oss også, bare at vi tok den litt lenger.

Etter at Sylvi Listhaug kalte folket som var uenig med henne for et hylekor ble enkelte lei. Etter en tweet fra en kvinne som sa hun med glede kunne dra til Justisdepartementet for å vise Listhaug hvordan et hylekor virkelig så og hørtes, valgte to vanlige mennesker å ta saken i egne hender.

Dette var et spontant arrangement, og var ikke ment som en seriøs protest mot verken Listhaug eller asylpolitikk. Vi er vel vitende om at det kreves andre metoder for det. Heldigvis møtte det opp en del folk og det ble et leven uten like, selv om enkelte tok det litt mer seriøst enn det var ment.

Innleggene er skrevet av Thea Strømme Høgberg i Stovner Media – som samarbeider med ungdomssidene PILEN i Akers Avis Groruddalen. De ble publisert i sin helhet fredag 2. desember. Sjekk ut PILEN i vår eAvis eller i papirutgaven annenhver fredag.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE