Lansering i en pub

Lansering i en pub

BOKLANSERING I EN PUB: Thea Strømme Høgberg sammen med Lise Forfang Grimnes

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:34

Selv er hun fra Bogerud, men har satt handlingen til Stovner og Vestlitorget. Dette er hennes andre bok om Minja og Josef. «Blodskraft» er etterfølgeren til «Kaoshjerte» som kom ut i 2014, en bok som har vunnet kulturdepartementets debutantpris.

Grunnen til at hun valgte puben Rudolf for å utgi bok nummer to var fordi det var der hovedpersonen Minja hadde som sitt eget sted, et sted hun kunne være alene. I tillegg ligger det vegg i vegg med Lise sin egenskapte butikk som bestevennen Josef jobber i.

En annen type boklansering

På boklanseringen dukket det opp venner og familie som fylte opp hele den lille puben på Vestli. Allerede før lanseringen hadde begynt var det over 60 personer som hadde møtt opp som Grimnes hilste på, alltid like glad og livlig.

Da klokka ble litt over 19, satte Lise seg på en stol sammen med sin stolte redaktør Mari som holdt et intervju om boka og jobben bak boka. Etterfulgt av takketale fra Lise, blomsterutdeling og loddtrekning, så hadde Lise også fått tak i Stovner-gutten Nalband for å rappe under lanseringen. Dette skapte stemning på et nivå en typisk boklansering vanligvis ikke har. Vi ønsker Grimnes lykke til og håper alle engasjerte plukker opp boken ved sin nærmeste bokhandler.

Skrike litt?

Gir regjeringen og meningene deres dere noen gang lyst til å hyle? Oss også, bare at vi tok den litt lenger.

Etter at Sylvi Listhaug kalte folket som var uenig med henne for et hylekor ble enkelte lei. Etter en tweet fra en kvinne som sa hun med glede kunne dra til Justisdepartementet for å vise Listhaug hvordan et hylekor virkelig så og hørtes, valgte to vanlige mennesker å ta saken i egne hender.

Dette var et spontant arrangement, og var ikke ment som en seriøs protest mot verken Listhaug eller asylpolitikk. Vi er vel vitende om at det kreves andre metoder for det. Heldigvis møtte det opp en del folk og det ble et leven uten like, selv om enkelte tok det litt mer seriøst enn det var ment.

Innleggene er skrevet av Thea Strømme Høgberg i Stovner Media – som samarbeider med ungdomssidene PILEN i Akers Avis Groruddalen. De ble publisert i sin helhet fredag 2. desember. Sjekk ut PILEN i vår eAvis eller i papirutgaven annenhver fredag.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.