Lansering i en pub

Lansering i en pub

BOKLANSERING I EN PUB: Thea Strømme Høgberg sammen med Lise Forfang Grimnes

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

Skrevet av:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:34

Selv er hun fra Bogerud, men har satt handlingen til Stovner og Vestlitorget. Dette er hennes andre bok om Minja og Josef. «Blodskraft» er etterfølgeren til «Kaoshjerte» som kom ut i 2014, en bok som har vunnet kulturdepartementets debutantpris.

Grunnen til at hun valgte puben Rudolf for å utgi bok nummer to var fordi det var der hovedpersonen Minja hadde som sitt eget sted, et sted hun kunne være alene. I tillegg ligger det vegg i vegg med Lise sin egenskapte butikk som bestevennen Josef jobber i.

En annen type boklansering

På boklanseringen dukket det opp venner og familie som fylte opp hele den lille puben på Vestli. Allerede før lanseringen hadde begynt var det over 60 personer som hadde møtt opp som Grimnes hilste på, alltid like glad og livlig.

Da klokka ble litt over 19, satte Lise seg på en stol sammen med sin stolte redaktør Mari som holdt et intervju om boka og jobben bak boka. Etterfulgt av takketale fra Lise, blomsterutdeling og loddtrekning, så hadde Lise også fått tak i Stovner-gutten Nalband for å rappe under lanseringen. Dette skapte stemning på et nivå en typisk boklansering vanligvis ikke har. Vi ønsker Grimnes lykke til og håper alle engasjerte plukker opp boken ved sin nærmeste bokhandler.

Skrike litt?

Gir regjeringen og meningene deres dere noen gang lyst til å hyle? Oss også, bare at vi tok den litt lenger.

Etter at Sylvi Listhaug kalte folket som var uenig med henne for et hylekor ble enkelte lei. Etter en tweet fra en kvinne som sa hun med glede kunne dra til Justisdepartementet for å vise Listhaug hvordan et hylekor virkelig så og hørtes, valgte to vanlige mennesker å ta saken i egne hender.

Dette var et spontant arrangement, og var ikke ment som en seriøs protest mot verken Listhaug eller asylpolitikk. Vi er vel vitende om at det kreves andre metoder for det. Heldigvis møtte det opp en del folk og det ble et leven uten like, selv om enkelte tok det litt mer seriøst enn det var ment.

Innleggene er skrevet av Thea Strømme Høgberg i Stovner Media – som samarbeider med ungdomssidene PILEN i Akers Avis Groruddalen. De ble publisert i sin helhet fredag 2. desember. Sjekk ut PILEN i vår eAvis eller i papirutgaven annenhver fredag.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!