Lærer Guds ord på vietnamesisk

Lærer Guds ord på vietnamesisk

 

Hos Levende Vann menighet på Grorud kan medlemmene få høre Guds ord både på norsk og vietnamesisk. Nylig inviterte menigheten til loppemarked.

Skrevet av:

- Vi inviterer til loppemarked to ganger i året slik at folk kan bli kjent med oss, sier ungdomsleder Mimi Nguyen.

Menigheten tilhører pinsebevegelsen, og gruppa var tidligere medlem av Oslo 1. Baptistmenighet.

- Så gikk vi ut av den og etablerte en ny menighet. Her kan vi ha gudstjeneste på vårt eget språk.

Barna får noen egne gudstjenester på norsk, mens de voksne har det på vietnamesisk.

- 85 prosent av medlemmene våre er vietnamesere, men vi har også noen kinesere og noen norske. Vi har et mål om å bli helt tospråklig med mange norske medlemmer.

Fikk et kall

Tidligere hadde menigheten gudstjenester i Salemkirken i Lørenskog, men så flyttet de ut og etablerte gudstjenestelokaler i Bekkenstenveien 19 i 2005.

- Mor og far er forstandere i menigheten. De har ikke mye penger, men så dette huset og fikk et kall om at vi skulle bruke det til menigheten vår. Hver dag kom de hit for å be om at vi skulle få råd til å kjøpe huset, sier hun.

Til slutt fikk de kjøpe huset for 1, 9 millioner, selv om prisen opprinnelig lå på 2, 1.

- Vi er veldig glade for at eierne lot oss kjøpe det og at vi fikk lån i banken som gjorde det mulig. Det var Guds vilje.

Er i vekst

Den kristne menigheten er i vekst. De startet med 12 medlemmer, og er nå over 100. Hver fredag har de bønnemøter, mens det er gudstjeneste og opplæring i vietnamesisk hver søndag.

- Vi har det veldig trangt på gudstjenestene nå, så vi håper vi kan utvide lokalene etter hvert, sier Nguyen.

Menighetens grunnpilar er den hellige ånds verk, og hvordan Gud gjør mirakler gjennom menneskene.

- Vi håper at evangeliet skal nå fram til alle, og vi mener at alle kan være misjonærer. Syke, gamle og små barn kan alle være like gode talspersoner for Gud.

 

Siste nytt i Kultur


– Det er helt rått!

Golden Core ute med sitt første album:


– Det er helt rått!

Den unge duoen fra Ammerud har spilt sammen i omtrent tre år. Nå er de ute med sitt første album – «Norwegian stoner machine».

Velykket vernissasje <BR>på Årvoll

Velykket vernissasje
på Årvoll

Fjøset på Årvoll gård var fylt opp av spente kunstelskere da det var vernissasje for utstillingen «Insekter i Bjerke bydel og Lillomarka» forrige helg.

Lærte om nettmobbing

Lærte om nettmobbing

Elever fra Tonsenhagen skole satt musestille i en hel time, da de fulgte med på forestillingen «Vetle, snakk sant!» av Para Film & Teater.

 
Veien til friheten

Veien til friheten

  • Kulturminner

Per Jostein Aarsand har gravd i historien for å finne Groruddalens røtter, og det arbeidet har nå kulminert i forestillingen «Carl Fredriksens transport», som forteller om flyktningetransporten gjennom dalen og over Gjelleråsen.

Klare for nytt suksessår <BR>på Furuset

Klare for nytt suksessår
på Furuset

  • Furuset

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

 
Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!