Lærer Guds ord på vietnamesisk

Lærer Guds ord på vietnamesisk

 

Hos Levende Vann menighet på Grorud kan medlemmene få høre Guds ord både på norsk og vietnamesisk. Nylig inviterte menigheten til loppemarked.

Tekst:

Publisert:

- Vi inviterer til loppemarked to ganger i året slik at folk kan bli kjent med oss, sier ungdomsleder Mimi Nguyen.

Menigheten tilhører pinsebevegelsen, og gruppa var tidligere medlem av Oslo 1. Baptistmenighet.

- Så gikk vi ut av den og etablerte en ny menighet. Her kan vi ha gudstjeneste på vårt eget språk.

Barna får noen egne gudstjenester på norsk, mens de voksne har det på vietnamesisk.

- 85 prosent av medlemmene våre er vietnamesere, men vi har også noen kinesere og noen norske. Vi har et mål om å bli helt tospråklig med mange norske medlemmer.

Fikk et kall

Tidligere hadde menigheten gudstjenester i Salemkirken i Lørenskog, men så flyttet de ut og etablerte gudstjenestelokaler i Bekkenstenveien 19 i 2005.

- Mor og far er forstandere i menigheten. De har ikke mye penger, men så dette huset og fikk et kall om at vi skulle bruke det til menigheten vår. Hver dag kom de hit for å be om at vi skulle få råd til å kjøpe huset, sier hun.

Til slutt fikk de kjøpe huset for 1, 9 millioner, selv om prisen opprinnelig lå på 2, 1.

- Vi er veldig glade for at eierne lot oss kjøpe det og at vi fikk lån i banken som gjorde det mulig. Det var Guds vilje.

Er i vekst

Den kristne menigheten er i vekst. De startet med 12 medlemmer, og er nå over 100. Hver fredag har de bønnemøter, mens det er gudstjeneste og opplæring i vietnamesisk hver søndag.

- Vi har det veldig trangt på gudstjenestene nå, så vi håper vi kan utvide lokalene etter hvert, sier Nguyen.

Menighetens grunnpilar er den hellige ånds verk, og hvordan Gud gjør mirakler gjennom menneskene.

- Vi håper at evangeliet skal nå fram til alle, og vi mener at alle kan være misjonærer. Syke, gamle og små barn kan alle være like gode talspersoner for Gud.

 

Siste nytt i Kultur

Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

 
Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.