Lærer om verdensrommet

Lærer om verdensrommet

VERDENSROMMET SOM TEMA: Zainab Naqvi (13) og Sinran Riaz (13) setter pris på å høre mer om hvordan ting fungerer.

Elevene på 8. trinn på Granstangen skole har temauke med fokus på verdensrommet. Som en start på det hele holdt Knut Jørgen Røed Ødegaard og Anne Mette Sannes showet «Out of space».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2017 kl 15:59

Se bildet større

FOKUS PÅ FREMTIDEN: Knut Jørgen Røed Ødegaard og Anne Mette Sannes holdt showet «Out of space» for elevene på 8. trinn.


Denne uka har elevene om verdensrommet i alle fag, derfor kom foredraget til nytte. Zainab Naqvi (13) og Sinran Riaz (13) hadde høye forventinger i forkant.

– Det er fint å få høre mer om verdensrommet og hvordan solsystemet fungerer, spesielt av en som er kjent for å vite alt om akkurat dette, smiler Naqvi.

Jeg forventer å lære mer og få vite hvordan ting fungerer. Fra før kan jeg bare det jeg har lært om planetene på barneskolen. Alt jeg lærer nå skal jeg ta med meg inn i denne uka, sier hun.

Showet har som fokus å lære de unge om jorden og universets fremtid.

Reisen til solsystemet

«Out of space» er et astroshow som på en underholdende måte tar opp mange av de mest spennende og interessante spørsmålene, objektene og fenomenene i verdensrommet.

Vi har aller mest fokus på fremtiden, men også solsystemet og galaksen. Det viktigste er kanskje solsystemet og vår reise dit, sier Anne Mette Sannes.

Det er et multimedieshow hvor det vises bilder, filmer, animasjoner, lydeffekter og musikkvideoer. Alt beregnet for ungdomstrinnet og videregående skole.

– Vi holder denne forestillingen rundt i hele landet og for alle skoler som ønsker å ha oss på besøk. Alt fra barneskole til videregående, sier Sannes.

Universet er fremtiden

De har jobbet med astrofysikk i rundt ti år og skoleshow de siste fem årene. Elevene fikk blant annet se en demonstrasjon av parallellunivers, høre om muligheter for at det finnes andre univers og om sorte hull og ormehull.

– Ungdommen i dag er ikke klar over hva de kommer til å bli en del av. Det er mye som skjer med jorden og universet. Vi vil formilde denne informasjonen sånn at de blir klar over endringene, forteller Sannes.

Ifølge Sannes og Ødegaard er menneskene i ferd med å ta spranget ut i rommet for å bli en interplanetarisk sivilisasjon. Hvor vi blant annet vil få bosetninger på Månen og Mars og drive gruvedrift på asteroider.

– Vi vet mye om fremtidens romheiser. De vil komme i løpet av 20 år og vil gjøre det enkelt, billig og trygt å sende mennesker, materialer og utstyr til og fra rommet. Dette kan disse unge være med på, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.