Lærer om verdensrommet

Lærer om verdensrommet

VERDENSROMMET SOM TEMA: Zainab Naqvi (13) og Sinran Riaz (13) setter pris på å høre mer om hvordan ting fungerer.

Elevene på 8. trinn på Granstangen skole har temauke med fokus på verdensrommet. Som en start på det hele holdt Knut Jørgen Røed Ødegaard og Anne Mette Sannes showet «Out of space».

Skrevet av:

Oppdatert:
08.03.2017 kl 15:59

Denne uka har elevene om verdensrommet i alle fag, derfor kom foredraget til nytte. Zainab Naqvi (13) og Sinran Riaz (13) hadde høye forventinger i forkant.

– Det er fint å få høre mer om verdensrommet og hvordan solsystemet fungerer, spesielt av en som er kjent for å vite alt om akkurat dette, smiler Naqvi.

Jeg forventer å lære mer og få vite hvordan ting fungerer. Fra før kan jeg bare det jeg har lært om planetene på barneskolen. Alt jeg lærer nå skal jeg ta med meg inn i denne uka, sier hun.

Showet har som fokus å lære de unge om jorden og universets fremtid.

Reisen til solsystemet

«Out of space» er et astroshow som på en underholdende måte tar opp mange av de mest spennende og interessante spørsmålene, objektene og fenomenene i verdensrommet.

Vi har aller mest fokus på fremtiden, men også solsystemet og galaksen. Det viktigste er kanskje solsystemet og vår reise dit, sier Anne Mette Sannes.

Det er et multimedieshow hvor det vises bilder, filmer, animasjoner, lydeffekter og musikkvideoer. Alt beregnet for ungdomstrinnet og videregående skole.

– Vi holder denne forestillingen rundt i hele landet og for alle skoler som ønsker å ha oss på besøk. Alt fra barneskole til videregående, sier Sannes.

Universet er fremtiden

De har jobbet med astrofysikk i rundt ti år og skoleshow de siste fem årene. Elevene fikk blant annet se en demonstrasjon av parallellunivers, høre om muligheter for at det finnes andre univers og om sorte hull og ormehull.

– Ungdommen i dag er ikke klar over hva de kommer til å bli en del av. Det er mye som skjer med jorden og universet. Vi vil formilde denne informasjonen sånn at de blir klar over endringene, forteller Sannes.

Ifølge Sannes og Ødegaard er menneskene i ferd med å ta spranget ut i rommet for å bli en interplanetarisk sivilisasjon. Hvor vi blant annet vil få bosetninger på Månen og Mars og drive gruvedrift på asteroider.

– Vi vet mye om fremtidens romheiser. De vil komme i løpet av 20 år og vil gjøre det enkelt, billig og trygt å sende mennesker, materialer og utstyr til og fra rommet. Dette kan disse unge være med på, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!