Lærte om nettmobbing

Lærte om nettmobbing

GOD SAMTALE: I samtale med skuespiller Tor Itai Keilen var det mange av barna som hadde mye på hjertet.


Elever fra Tonsenhagen skole satt musestille i en hel time, da de fulgte med på forestillingen «Vetle, snakk sant!» av Para Film & Teater.

Skrevet av:

Den dyktige teatergruppen har nemlig laget en forestilling som skal lære barna i første til fjerde klasse om nettvett. Og for å vise barn at alt som er på internett, har noen lagt der.

– Vi har laget denne forestillingen for å fortelle barna, med fokus på de som går i tredje klasse, at man skal passe litt på hva man legger ut på nett.

– I tillegg ønsker vi å lære dem litt om nettmobbing, for å vise at det ikke er greit, forteller skuespiller Tor Itai Keilen.

Sammen med de andre i teatergruppen har de altså satt sammen en forestilling, hvor barna kommer tett på og forhåpentligvis kan kjenne seg litt igjen og lære.

– Etter hver forestilling så har vi en samtale med barna, for å få de spontane reaksjonene. Om hva de mener, hva som skulle blitt gjort og hvordan man kan hindre for eksempel nettmobbing, sier Keilen.

Viktig å si fra

I den én times lange forestillingen har de fått inn mye informasjon, samtidig som de har blandet inn litt humor og alvor. Og barna var engasjerte når det kom til samtalen etter forestillingen.

– Vi kan ikke se alt, var svaret de fleste elevene ga da det ble spurt om man kan se all mobbing som foregår.

Elevene ble ikke mindre engasjerte da de fikk spørsmål om hva de ser på som mobbing, nettmobbing, utelukking og internett.

– Det er viktig at man sier ifra til en voksen eller forelder, om man blir mobbet eller ser noen bli mobbet, sier en elev med mange nikkende hoder ved siden av seg.

– Man må passe på at det ikke skjer med andre. At man inkluderer alle og er hyggelig, og tar det opp om noe er feil. Slik at det ikke blir verre, avslutter en elev.

Siste nytt i Kultur

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

 
Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

 
Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

 • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

 • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

 • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!