Lærte om nettmobbing

Lærte om nettmobbing

GOD SAMTALE: I samtale med skuespiller Tor Itai Keilen var det mange av barna som hadde mye på hjertet.


Elever fra Tonsenhagen skole satt musestille i en hel time, da de fulgte med på forestillingen «Vetle, snakk sant!» av Para Film & Teater.

Tekst:

Publisert:

Den dyktige teatergruppen har nemlig laget en forestilling som skal lære barna i første til fjerde klasse om nettvett. Og for å vise barn at alt som er på internett, har noen lagt der.

– Vi har laget denne forestillingen for å fortelle barna, med fokus på de som går i tredje klasse, at man skal passe litt på hva man legger ut på nett.

– I tillegg ønsker vi å lære dem litt om nettmobbing, for å vise at det ikke er greit, forteller skuespiller Tor Itai Keilen.

Sammen med de andre i teatergruppen har de altså satt sammen en forestilling, hvor barna kommer tett på og forhåpentligvis kan kjenne seg litt igjen og lære.

– Etter hver forestilling så har vi en samtale med barna, for å få de spontane reaksjonene. Om hva de mener, hva som skulle blitt gjort og hvordan man kan hindre for eksempel nettmobbing, sier Keilen.

Viktig å si fra

I den én times lange forestillingen har de fått inn mye informasjon, samtidig som de har blandet inn litt humor og alvor. Og barna var engasjerte når det kom til samtalen etter forestillingen.

– Vi kan ikke se alt, var svaret de fleste elevene ga da det ble spurt om man kan se all mobbing som foregår.

Elevene ble ikke mindre engasjerte da de fikk spørsmål om hva de ser på som mobbing, nettmobbing, utelukking og internett.

– Det er viktig at man sier ifra til en voksen eller forelder, om man blir mobbet eller ser noen bli mobbet, sier en elev med mange nikkende hoder ved siden av seg.

– Man må passe på at det ikke skjer med andre. At man inkluderer alle og er hyggelig, og tar det opp om noe er feil. Slik at det ikke blir verre, avslutter en elev.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.