Lærte om nettmobbing

Lærte om nettmobbing

GOD SAMTALE: I samtale med skuespiller Tor Itai Keilen var det mange av barna som hadde mye på hjertet.


Elever fra Tonsenhagen skole satt musestille i en hel time, da de fulgte med på forestillingen «Vetle, snakk sant!» av Para Film & Teater.

Tekst:

Publisert:

Den dyktige teatergruppen har nemlig laget en forestilling som skal lære barna i første til fjerde klasse om nettvett. Og for å vise barn at alt som er på internett, har noen lagt der.

– Vi har laget denne forestillingen for å fortelle barna, med fokus på de som går i tredje klasse, at man skal passe litt på hva man legger ut på nett.

– I tillegg ønsker vi å lære dem litt om nettmobbing, for å vise at det ikke er greit, forteller skuespiller Tor Itai Keilen.

Sammen med de andre i teatergruppen har de altså satt sammen en forestilling, hvor barna kommer tett på og forhåpentligvis kan kjenne seg litt igjen og lære.

– Etter hver forestilling så har vi en samtale med barna, for å få de spontane reaksjonene. Om hva de mener, hva som skulle blitt gjort og hvordan man kan hindre for eksempel nettmobbing, sier Keilen.

Viktig å si fra

I den én times lange forestillingen har de fått inn mye informasjon, samtidig som de har blandet inn litt humor og alvor. Og barna var engasjerte når det kom til samtalen etter forestillingen.

– Vi kan ikke se alt, var svaret de fleste elevene ga da det ble spurt om man kan se all mobbing som foregår.

Elevene ble ikke mindre engasjerte da de fikk spørsmål om hva de ser på som mobbing, nettmobbing, utelukking og internett.

– Det er viktig at man sier ifra til en voksen eller forelder, om man blir mobbet eller ser noen bli mobbet, sier en elev med mange nikkende hoder ved siden av seg.

– Man må passe på at det ikke skjer med andre. At man inkluderer alle og er hyggelig, og tar det opp om noe er feil. Slik at det ikke blir verre, avslutter en elev.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.