ANNONSE

Lærte om nettmobbing

Lærte om nettmobbing

GOD SAMTALE: I samtale med skuespiller Tor Itai Keilen var det mange av barna som hadde mye på hjertet.


Elever fra Tonsenhagen skole satt musestille i en hel time, da de fulgte med på forestillingen «Vetle, snakk sant!» av Para Film & Teater.

Tekst:

Publisert:

Den dyktige teatergruppen har nemlig laget en forestilling som skal lære barna i første til fjerde klasse om nettvett. Og for å vise barn at alt som er på internett, har noen lagt der.

– Vi har laget denne forestillingen for å fortelle barna, med fokus på de som går i tredje klasse, at man skal passe litt på hva man legger ut på nett.

– I tillegg ønsker vi å lære dem litt om nettmobbing, for å vise at det ikke er greit, forteller skuespiller Tor Itai Keilen.

Sammen med de andre i teatergruppen har de altså satt sammen en forestilling, hvor barna kommer tett på og forhåpentligvis kan kjenne seg litt igjen og lære.

– Etter hver forestilling så har vi en samtale med barna, for å få de spontane reaksjonene. Om hva de mener, hva som skulle blitt gjort og hvordan man kan hindre for eksempel nettmobbing, sier Keilen.

Viktig å si fra

I den én times lange forestillingen har de fått inn mye informasjon, samtidig som de har blandet inn litt humor og alvor. Og barna var engasjerte når det kom til samtalen etter forestillingen.

– Vi kan ikke se alt, var svaret de fleste elevene ga da det ble spurt om man kan se all mobbing som foregår.

Elevene ble ikke mindre engasjerte da de fikk spørsmål om hva de ser på som mobbing, nettmobbing, utelukking og internett.

– Det er viktig at man sier ifra til en voksen eller forelder, om man blir mobbet eller ser noen bli mobbet, sier en elev med mange nikkende hoder ved siden av seg.

– Man må passe på at det ikke skjer med andre. At man inkluderer alle og er hyggelig, og tar det opp om noe er feil. Slik at det ikke blir verre, avslutter en elev.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE