Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

AVHENGIG AV FRIVILLIGE: Arnstein Flø og Gunnar Follerås er fornøyde med tilbudene Rødtvet seniorsenter har å by på, men med mangel på en aktivitør trenger de frivillige til å gjennomføre alle planer og ideer.

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Skrevet av:

Formålet med Rødtvet seniorsentret er å være et trygt møtested for alle brukerne, hvor man kan føle samhold og vennskap. Det er et formål Gunnar Follerås og Arnstein Flø, som også er frivillig på seniorsentret, setter høyt. Med behov for frivillige på mange felter, ønsker de hele tiden flere.

– Dette skal være brukernes andre hjem. Vi har mange forskjellige aktiviteter og tilbud her på huset som frivillige setter i gang, sier Follerås.

Minibussen vår som kjører til og fra sentret for de som trenger transport, er også kjørt av en frivillig. En dag er du sjåfør og en annen dag spiser du middag her, smiler han.

Nye tider

Et godt eksempel på frivillig innsats er Arild Granum

som driver rammeverksted i garasjen.

– Han tjener inn penger til sentret. Frivilligheten kommer inn på alle områder her. Med flere planer for det nye året, er det alltid godt å ha flere om bord, sier Follerås.

Rødtvet seniorsenter startet opp i 1978. Den gang var kommune fattigere, og det ble bestemt at det skulle være et seniorsenter i hver bydel.

Ting har forandret seg, men vi er fortsatt avhengig av tilskuddet fra kommunen. Likevel er det ikke nok og vi har ikke råd til en egen aktivitør, sier han.

Flere yngre pensjonister

En ting som de ser på som en viktig utfordring, er å få med de såkalte «ny-pensjonistene» inn i seniorsentret.

– Dessverre er det mange av dem som har en forestilling om at man må være veldig gammel for å være en del av et seniorsenter, sier Follerås.

– I praksis handler det om å komme hit, være med på ting som interessere deg, treffe folk på dine egen alder og bli kjent.

De er begge enige om at det å være en del av et miljø og møte andre, er viktig.

– Man får opparbeidet et miljø og et vennskap som er viktig når man blir eldre og mer sliten. Derfor er det viktig å komme i gang og komme inn i miljøet tidlig, sier Flø.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!