Lindeberg-containeren
på plass i Kambodsja

Lindeberg-containeren <BR>på plass i Kambodsja

PÅ PLASS: Hundefører Rasmus og minehunden Django utenfor verdens første mobile dyreklinikk. FOTO: Peter Bryng, Bryng Film.

Containeren som ble bygget om til verdens første mobile dyreklinikk, og som skal hjelpe minehundene til Norsk Folkehjelp i Kambodsja, har nå ankommet.

Norsk Folkehjelp er veldig glade for at containeren som er spesialdesignet av selskapet BNS container på Lindeberg nå er operativ i Kambodsja. Det er den første norske containeren som har blitt gjort om til en hundeklinikk for å gi hundene den pleien og hjelpen de trenger.

– Det har vært flott å kunne bidra på denne måten for både å kunne forlenge hundenes liv, og for å bistå den livsviktige mineryddingen, sier markedsdirektør Lars Christian Steen i containerselskapet BNS på Lindeberg.

– Det er fryktelig at folk mister armer og bein på grunn av miner, sier Steen.

Forlenger arbeidstiden

Ifølge veterinær Charlotte Søyland som er engasjert av Norsk Folkehjelp i Kambodsja, er jobben minehundene utfører veldig sikker. Ingen hundeliv har gått tapt i løpet av de 18 årene Norsk Folkehjelp har jobbet med minehunder over hele verden.

– Det er andre helseproblemer og skader som hovedsakelig kommer til å behandles i containerklinikken, samt å følge opp hundene med jevnlige helsesjekker, sier hun.

– Jeg tror at klinikken vil forlenge arbeidstiden til hundene med ett til to år. Klinikken sikrer både dyrevelferd, og er god samfunnsøkonomi, sier Søyland.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.