Bydyrk-festivalen 2016:

Lokal mat i sentrum

Lokal mat i sentrum

ÅPNET FESTIVALEN: Bjerkes bydelsutvalgsleder Bjørn Lundberg (Ap), byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) og direktor Cecilie Øien for Museene i Akershus.

Festivalen med fokus på kortreist mat er i gang. Startskuddet gikk av på Linderud gård ved byutviklingsbyråd, bydelsutvalgsleder i Bjerke bydel og direktor for Museene i Akershus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2016 kl 15:23

Gjennom Groruddals-satsingen i Bydel Bjerke er prosjektet Bydyrk blitt til. Flere tiltak er satt i gang hvor hovedmålet er å skape gode møteplasser og legge til rette for økt samarbeid slik at barn og voksne selv kan dyrke. For aller første gang er en egen Bydyrk-festival satt i gang i bydelen. Den startet på lørdag og fortsetter til og med lørdag til helga.

Direktør Cecilie Øien for Akershus-museene, som har Linderud gård som en av sine avdelinger, er begeistret for et fokus på økologisk og urbant landbruk.

- Det er fint at vi kan ha en markedsdag her på Linderud gård som tidligere også hadde en låve tre ganger større enn hovedhuset, men som lå der Linderud gård barnehage ligger i dag. Det hører med til historien at Linderud gård hadde 100 melkekyr, forteller Øien.

Bydyrk-festivalen er for øvrig et samarbeid mellom Groruddals-satsingen i Bydel Bjerke, Linderud gård, Brobekk skolehage og Paviljongen kafé i Bjerkedalen park.

En økende trend

Som en ihuga miljøentusiast er det ingen tvil om at festivalen faller i smak hos byråd for byutvikling i Oslo kommune, Hanna E. Marcussen (MDG).

- Vi ser at kortreist mat er blitt en økende trend. Det å kunne dyrke mat midt i byen er miljøbesparende, men har også en sosial funksjon. Her på denne markedsdagen kommer folk sammen til et stort fellesskap, sier hun.

Bydelsutvalgsleder i Bjerke Bydel, Bjørn Lundberg (Ap), mener tiltak er særdeles positivt, spesielt for små barn som gjerne kan tro at maten kommer fra butikken.

Jeg var en gang med da barnehagebarn skulle grave opp poteter. Ett av barna lurte da på hvorfor noen hadde gravd ned potetene. Det er viktig at barna får kunnskap om hvor maten virkelig kommer fra, mener Lundeberg.

Les hele saken her eller i papiravisa som kom ut onsdag.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Bruktmarked på Veitvet

Det var god stemning og mange ute i Beverveien på Veitvet da det i helgen ble arrangert loppemarked.

Badeglede i dalen

Endelig kom sommeren til Groruddalen også, noe som gjorde at mange tok turen ut. Noen tok til og med sjansen på å bade.

 
Vår største seier

Pilegrimsleden gjennom Groruddalen.

Endelig åpner parken

Den som venter, venter ikke forgjeves. På tirsdag åpner endelig Fossumparken på Stovner.

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.