ANNONSE

Bydyrk-festivalen 2016:

Lokal mat i sentrum

Lokal mat i sentrum

ÅPNET FESTIVALEN: Bjerkes bydelsutvalgsleder Bjørn Lundberg (Ap), byutviklingsbyråd Hanna E. Marcussen (MDG) og direktor Cecilie Øien for Museene i Akershus.

Festivalen med fokus på kortreist mat er i gang. Startskuddet gikk av på Linderud gård ved byutviklingsbyråd, bydelsutvalgsleder i Bjerke bydel og direktor for Museene i Akershus.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2016 kl 15:23

Gjennom Groruddals-satsingen i Bydel Bjerke er prosjektet Bydyrk blitt til. Flere tiltak er satt i gang hvor hovedmålet er å skape gode møteplasser og legge til rette for økt samarbeid slik at barn og voksne selv kan dyrke. For aller første gang er en egen Bydyrk-festival satt i gang i bydelen. Den startet på lørdag og fortsetter til og med lørdag til helga.

Direktør Cecilie Øien for Akershus-museene, som har Linderud gård som en av sine avdelinger, er begeistret for et fokus på økologisk og urbant landbruk.

- Det er fint at vi kan ha en markedsdag her på Linderud gård som tidligere også hadde en låve tre ganger større enn hovedhuset, men som lå der Linderud gård barnehage ligger i dag. Det hører med til historien at Linderud gård hadde 100 melkekyr, forteller Øien.

Bydyrk-festivalen er for øvrig et samarbeid mellom Groruddals-satsingen i Bydel Bjerke, Linderud gård, Brobekk skolehage og Paviljongen kafé i Bjerkedalen park.

En økende trend

Som en ihuga miljøentusiast er det ingen tvil om at festivalen faller i smak hos byråd for byutvikling i Oslo kommune, Hanna E. Marcussen (MDG).

- Vi ser at kortreist mat er blitt en økende trend. Det å kunne dyrke mat midt i byen er miljøbesparende, men har også en sosial funksjon. Her på denne markedsdagen kommer folk sammen til et stort fellesskap, sier hun.

Bydelsutvalgsleder i Bjerke Bydel, Bjørn Lundberg (Ap), mener tiltak er særdeles positivt, spesielt for små barn som gjerne kan tro at maten kommer fra butikken.

Jeg var en gang med da barnehagebarn skulle grave opp poteter. Ett av barna lurte da på hvorfor noen hadde gravd ned potetene. Det er viktig at barna får kunnskap om hvor maten virkelig kommer fra, mener Lundeberg.

Les hele saken her eller i papiravisa som kom ut onsdag.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

ANNONSE
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

 
Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

Klare for hagefest <BR>og kulturpris

Bydel Groruds kulturpris er blitt delt ut i en årrekke, og i år som i fjor skjer det hele i hagen utenfor Kafé Steinbra.

 
ANNONSE