Ny årbok lanseres

Ny årbok lanseres

NY ÅRBOK: Torsdag kveld lanserer Groruddalen Historielag sin nye årbok. Her står lagets leder, Dan Brovold.

Groruddalen Historielag kan fra og med i morgen by sin årbok nummer 29 i rekken. Lanseringen foregår på Nordtvet bibliotek.

Skrevet av:

Leder Dan Brovold i Groruddalen Historielag håper mange finner veien til biblioteket torsdag kveld. Han lover mye spennende stoff i den ferskeste årboka.

Som vanlig finner man eldre og nyere historier fra Groruddalen i årboka. Vi forsøker alltid å representere alle de fire bydelen i dalen, men dette er også avhengig av fagfeltene til artikkelforfatterne, sier Brovold.

Årets årbok har imidlertid et godt, geografisk spenn: Alt fra 300-årsmarkering av Bakås skanser og koppeepidemien på Høybråten til Årvoll Isdam og verneverdige villaer på Grorud - for å nevne noe.

- Jeg synes dette er en begivenhet for Groruddalen og vi er fryktelig stolt av at vi nok en gang har klart å lage en årbok. Alle som står bak årboken har jobbet frivillig. Vi håper mange tar seg turen til Nordtvet torsdag kveld for å bli med på lanseringen, avslutter Brovold.

Siste nytt i Kultur

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

Pølsefest på Romsås

Pølsefest på Romsås

Mens de fleste roper på julenissen under juletrefester, er det noen andre de venter på i Romsås kirke. Der feirer de den hellige tre kongers dag. Og har selvfølgelig en pølsefest.

 
Første tur på langrenn!

Første tur på langrenn!

Den siste tiden har snøkanonene stått på for fullt ved Badedammen på Grorud. Og endelig kan man nå stå på ski, helt fra bommen.

Klær for alle kvinner

Klær for alle kvinner

Da Bella på Tonsenhagen har vært en populær butikk i mange år. Nå har de servicedyktige damene har fått inn enda flere nyheter.

Skiglede på Trollvann

Skiglede på Trollvann

  • ski

Det er mange som venter på at skibakkene i Grefsenkleiva skal åpne, men i mellomtiden er det mange som har tatt turen til Trollvann.

 
Dukketeater til Årvoll

Dukketeater til Årvoll

  • Barn

Dukketeateret Diddi inntar scenen på Årvoll gård. Da kommer blant annet bukkene Bruse og den vesle kalven på besøk.

Første juletrefest <BR>med nytt navn

Første juletrefest
med nytt navn

Høsten 2016 byttet Furuset sykehjem navn til Furusethjemmet, men navnendring og flere beboere stopper ikke sykehjemmet fra å holde på tradisjonene sine.

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

 
Juletrefest er en <BR>fast tradisjon

Juletrefest er en
fast tradisjon

Jentene som bor på Rødtvet og Kalbakken har vært på juletrefesten til Rødtvedt og Mellomgårdens borettslag i så å si alle år.

Dikteren Johannes er tilbake 


Dikteren Johannes er tilbake 


Johannes Eines starter året med å ha med seg en fersk, ny bok i ryggsekken. Fra SFO til europatoppen

Fra SFO til europatoppen

Da, den gang, skolefritidsordningen (SFO) på Nye Løren skole (i dag Refstad) fikk riverdans på programmet, ble Marthe (19) og Jenny (19) hekta. I dag er de i europatoppen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!