Stolpejakten er i gang

Stolpejakten er i gang

TIDLIG PÅMELDING: Anne Taucher fra Kalbakken benyttet fjorårets stolpejakt til å bli kjent med sitt nye hjemsted. Nå er hun klar for årets utgave som skal gjøre at hun skal bli enda bedre kjent med Groruddalen. Hun var en av de første som registrerte seg i årets stolpejakt. Stolpeløytnant Rudi Olsen (f.v.), stolpeambassadør Merete Rørvik og stolpegeneral Vidar Benjaminsen ønsker henne lykke til.

I dagens avis får alle abonnenter årets kart for Stolpejakten.

Anne Taucher var blant de første som registrerte seg for årets utgave av Stolpejakten. Nå skal hun bli enda bedre kjent med Groruddalen.

– Jeg flyttet til Groruddalen og Kalbakken i fjor og var egentlig ikke kjent med området i det hele tatt. Så fjorårets stolpejakt brukte jeg til å oppdage Groruddalen – og jeg skal si jeg ble overraska, smiler Anne Taucher.

Ut på jakt

Anne liker å gå på tur og er ikke ukjent med turorientering. Hun liker å komme seg ut, men ikke uten mål og mening.
– Derfor er Stolpejakten så midt i blinken det kan få blitt for meg. Jeg kommer meg ut på tur, får fin trim og blir kjent med mitt nye hjemsted. Jeg hadde aldri trodd dalen har så mye flott å by på, derfor er jeg kjempeglad for at jeg ble med i fjor. Jeg fikk med meg alle 80 stolpene, og det var aldri tvil om at jeg skulle være med i år igjen.

– Nå er jeg klar for årets stolper, og jeg satser på å få med meg rundt ti av de åtti (pluss åtte Pop-Up stolper) som er satt opp allerede denne helgen, slår Anne fast, som fikk aller første stolpe i boks på Grorud senter, hvor hun registrerte seg for årets utgave av Stolpejakten.

– Jeg har også gått til innkjøp av ny sykkel, så jakten skal foregå både gående og syklende.

– Registreringene renner inn

– Det Anne sier er nettopp det vi ønsker å oppnå. Få folk ut på tur og dermed bedre helse – og i tillegg oppdage alt det Groruddalen har å by på. Sistnevnte er ikke minst grunnen til at alle fire bydelene i dalen er med som samarbeidspartnere og at prosjektet har fått groruddalsmidler sentralt, sier stolpegeneral og sportslig leder i Lillomarka Orienteringslag (som er teknisk arrangør), Vidar Benjaminsen.

– Første året var det 2350 deltakere, og i fjor nådde vi 3600 registrerte stolpejegere. I år satser vi på å nå 5000. Men antallet har nok vært større enn tallene forteller, for vi vet at for eksempel mange familier registrerer kun én stolpejeger, så jeg oppfordrer til at alle familiemedlemmene registrerer seg individuelt.

Startskuddet gikk lørdag

Sist lørdag gikk startskuddet, og det var en jevn strøm av stolpejegere som registrerte seg ved standen på Grorud senter. Men allerede fra klokken seks på morgenen kom de første påmeldingene via appen/mobil og internett.
– Jeg kan følge med på alle påmeldinger via mobilen min. Da registreringen offisielt åpnet på nettet 06.00, rant det allerede inn for fullt. Herlig at folk er så ivrige på å komme i gang. Dette blir kjempebra, smiler Vidar.

Hvis du ikke abonnerer på Akers Avis Groruddalen, kan du enkelt ordne det ved å registrere deg her.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.