«Lyden av asfalt»
solgt til Serbia

«Lyden av asfalt» <BR>solgt til Serbia

OVERSETTES TIL SERBISK: Forfatter og kommunikasjonsdirektør på BI, Yngve Kveine, må klype seg i armen for skjønne hva som er i ferd med å skje. Bilde er tatt før boka hans kom ut i 2014 og det hele startet. Foto: John Andresen

Linderud-gutten Yngve Kveine ga ut oppvekstroman fra Oslo øst «Lyden av asfalt» for tre år siden. Nå skal boka få prøve seg på det serbiske markedet.

Skrevet av:

Kveine har høstet gode kritikker av boka «Lyden av asfalt» som kom ut i 2014. Siden den gang har han til og med inngått en avtale med St. Halvards bryggeri og lansert eget øl. Nå fortsetter suksessen. Den usminkede oppvekstromanen er nemlig solgt til Serbia.

Dette hadde jeg i mine villeste fantasier aldri kunnet forestille meg. Livet er rikt, og dette gjør det bare enda bedre, smiler forfatter og kommunikasjonsdirektør på BI, Yngve Kveine.

Han ser på dialogen med det Serbiske forlaget som inspirerende.

– Jeg må klype meg i armen for å skjønne hva som er i ferd med å skje, sier han.

Serbere identifiserer seg

Gründer og redaktør Miloš Belčević i Kovacnica prica har valgt å gi ut boka på grunn av det universelle og individuelle som kommer fram.

– Mange lesere fra Serbia vil helt sikkert identifisere seg med boka på flere plan. Jeg ser på «Lyden av asfalt» som en historie om punk og det å være en outsider, og om å prøve å finne seg til rette i asfaltjungelen, sier han.

– Samtidig er boka unik og personlig, noe som får den til å skille seg ut og berike den.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!