«Lyden av asfalt»
solgt til Serbia

«Lyden av asfalt» <BR>solgt til Serbia

OVERSETTES TIL SERBISK: Forfatter og kommunikasjonsdirektør på BI, Yngve Kveine, må klype seg i armen for skjønne hva som er i ferd med å skje. Bilde er tatt før boka hans kom ut i 2014 og det hele startet. Foto: John Andresen

Linderud-gutten Yngve Kveine ga ut oppvekstroman fra Oslo øst «Lyden av asfalt» for tre år siden. Nå skal boka få prøve seg på det serbiske markedet.

Tekst:

Publisert:

Kveine har høstet gode kritikker av boka «Lyden av asfalt» som kom ut i 2014. Siden den gang har han til og med inngått en avtale med St. Halvards bryggeri og lansert eget øl. Nå fortsetter suksessen. Den usminkede oppvekstromanen er nemlig solgt til Serbia.

Dette hadde jeg i mine villeste fantasier aldri kunnet forestille meg. Livet er rikt, og dette gjør det bare enda bedre, smiler forfatter og kommunikasjonsdirektør på BI, Yngve Kveine.

Han ser på dialogen med det Serbiske forlaget som inspirerende.

– Jeg må klype meg i armen for å skjønne hva som er i ferd med å skje, sier han.

Serbere identifiserer seg

Gründer og redaktør Miloš Belčević i Kovacnica prica har valgt å gi ut boka på grunn av det universelle og individuelle som kommer fram.

– Mange lesere fra Serbia vil helt sikkert identifisere seg med boka på flere plan. Jeg ser på «Lyden av asfalt» som en historie om punk og det å være en outsider, og om å prøve å finne seg til rette i asfaltjungelen, sier han.

– Samtidig er boka unik og personlig, noe som får den til å skille seg ut og berike den.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.