Lysere tider for loppemarkedet

Lysere tider for loppemarkedet

BLITT VAREMERKE: Lindebergskolenes musikkorps setter opp en utstilling som passer årstiden på sine loppemarked. Denne gangen har korpsmamma Marianne Slåen og loppegeneral Ingunn Gjerstad hatt fokus på hage og veranda.

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Musikkorpset får veldig skryt for utstillingene de alltid har på loppemarkedet sitt. De følger årstiden og denne gangen er det hage og veranda som er temaet.

Å ha utstilling har blitt vårt varemerke. I tillegg får vi høre at det er ryddig og oversiktlig her. Vi bruker tid på å skille klinten fra hveten, og er opptatt av det ser fint og stilig ut, sier korpsmamma Marianne Slåen.

For noen år tilbake begynte de med et nytt konsept som består av å alltid ha en utstilling med passende tema og at selve loppemarkedet skal være strukturert. Grunnen til det er rett og slett dårlige erfaringer fra andre loppemarked.

– Ofte når vi er på loppemarked er det vanskelig å orientere seg. Derfor har det blitt noe vi er opptatt av, sier hun.

En viktig møteplass

Lindebergskolenes musikkorps har som regel to loppemarked i året. Det er den viktigste inntektskilden til korpset.

– Pengene vi får inn går til instrumenter, slik at ungene kan spille uten at foreldrene må kjøpe instrumenter, sier loppegeneral Ingunn Gjerstad.

– På et loppemarked får vi inn til to instrumenter, men dem har vi i flere år. Samtidig blir vi støttet med frivillighetsmidler, sier hun.

Korpset har blitt en viktig integreringsarena for foreldre og barn med ulike bakgrunner.

– Dugnad er ikke så etablert i alle land. Å ha et slikt møtested er viktig, sier loppegeneralen.

– I musikken møtes man. Den er universell og gleden i musikk er lik i alle kulturer. Vi er veldig galde for å ha denne arenaen. Det har mye å si.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.