Marte (9) ga bort bursdagspengene til Haiti

Marte (9) ga bort bursdagspengene til Haiti

 

Da Marte Bergmann Eriksen fra Vestli fylte 9 år tidlig i januar ville hun ikke ha gaver, men ba heller vennene sine om å være med på å støtte jordskjelvrammede barn i Haiti.

Den lille jenta samlet inn hele 5000 kroner på fødselsdagsselskapet sitt, og sier at alle som kom ga raust til det gode formålet, i tillegg til at foreldrene la til en del, slik at det ble et rundt beløp. Hun forteller at bakgrunnen for initiativet, var at hun ikke ønsket seg noen gaver da hun fylte år. Mamma, Heidi Eriksen, legger til:

- Da vi satt i bilen og snakket en dag, spurte jeg Marte hva hun ønsket seg til bursdagen sin. Hun svarte at hun ikke ville ha noe, og at hun følte at hun hadde de lekene hun trang. Derfor kom vi på dette sammen; at hun heller kunne ønske seg gaver i form av penger, som vi kunne gi til barna i Haiti.

Etter dette lagde Marte en litt spesiell bursdagsinvitasjon som hun ga til klassekameratene sine og til noen av barna i nabolaget.

- Jeg skrev at jeg ikke ønsket meg gaver og leker til selskapet mitt, men at jeg heller ønsket at de jeg inviterte ble med på å støtte de jordskjelvrammede i Haiti.

 

- Hvorfor gjorde du dette?

- Jeg hadde så mange leker, også syntes jeg synd på de som ikke har det så godt som oss her i Norge, sier Marte. Hun har fulgt katastrofen i Haiti på Supernytt, som er et eget nyhetsprogram for barn, som blir vist på Nrk Super. Søsteren Nora (7) er også opptatt av saken, og har hjulpet Marte med innsamlingen. Hun forteller at hun har hørt av andre jevnaldrende at de synes at det er bra at de støtter andre barn. På spørsmål om de ikke blir skremt  av å følge med på krisen på nyhetene, rister begge jentene avkreftende på hodet.

- Nei, vi blir ikke skremte. Vi får heller lyst til å engasjere oss, svarer de to.

De vil oppfordre alle andre barn til å gjøre det samme som dem, om de har muligheten.

- Jeg synes at barn fra 6 år og oppover burde bruke bursdagene sine til å samle inn penger til barna som har det vondt i Haiti. Jeg skal selv gjøre det på 8-årsdagen min i april. Kanskje finner jeg et annet godt formål å gi pengene til, siden Marte allerede har samlet inn til Haiti, men jeg ønsker meg heller ikke gaver, sier Nora bestemt.

De 5000 kronene som ble samlet inn i forbindelse med Martes 9-årsdag vil bli satt inn på Katastrofefondet til Haiti som Redd Barna har opprettet.

 

Siste nytt i Kultur

Samler 75-åringene <BR>på Høybråten

Samler 75-åringene
på Høybråten

Forrige uke ble alle 75-åringene Høybråten sanitetsforening kunne finne invitert til eldrefest på Huset Vårt.

Utskiftinger på kunstutstillingen

Utskiftinger på kunstutstillingen

Årvoll Lions hadde i helgen sin årlige kunstutstilling. Det er som regel faste kunstnere som stiller ut, men i år har klubben også fått tak i noen nye.

Ringer inn til jubileumsfest

Ringer inn til jubileumsfest

  • Jubileum

Fossum kirke sto ferdig for 40 år siden. Det skal feires på søndag. May Grimdalen håper på godt oppmøte fra hele bydelen.

 
Digg med DUGG på mandag

Stovner-ungdommens egen eplesaft er klar:

Digg med DUGG på mandag

  • DUGG

Sebastian, Ayoub og Thomas inviterer til lansering av epledrikken DUGG under FN-dagen på Stovner. Over 3000 epler er plukket og presset - og alle inntekter går til Redd Barna.

Avsluttet markeringen <BR>av Karl XII

Avsluttet markeringen
av Karl XII

Groruddalen historielag arrangerte tredje og siste del på 300-årsmarkeringen for Karl XIIs angrep på Norge med foredrag på Ellingsrud gård.

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

 
Sammen mot krig og konflikt

Sammen mot krig og konflikt

Søndag 24. oktober er årets TV-aksjon. Alle basene rundt omkring i Groruddalen håper så mange som mulig vil være med å gå med bøsse.

Indiske rytmer på Veitvet

Indiske rytmer på Veitvet

Gulvet på kulturhuset Veitvet ble ryddet og gjort klart til indisk dans i helgen.

Informerer elevene <BR>om TV-aksjonen

Informerer elevene
om TV-aksjonen

Leder Satha Sritharan for TV-aksjonen på Stovner og frivillig Samira Hashi tok turen til Stasjonsfjellet skole for å informere og rekruttere elevene.

 
Magisk lysvandring <BR>langs Alnaelva

Magisk lysvandring
langs Alnaelva

Mange møtte opp for å være med på årets lysvandring langs Alnaelva sist torsdag, og lyssettingen imponerte turgåerne.

Unge programledere

Unge programledere

Tre 12-åringer på Veitvet bruker fritiden til å lage radio- og videprogram på nett. Neste mål er å gjennomføre verdens lengste direktesendte webshow.

Jobber for demokratiet

Ambisiøse Drenusha (23)

Jobber for demokratiet

  • Ambisjoner

Drenusha Suka (23) fra Stovner har vært aktiv i Europeisk Ungdom i tre år. Nå har hun kommet igjennom nåløyet - og er valgt inn i hovedstyret på nasjonalt nivå.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!