Marte (9) ga bort bursdagspengene til Haiti

Marte (9) ga bort bursdagspengene til Haiti

 

Da Marte Bergmann Eriksen fra Vestli fylte 9 år tidlig i januar ville hun ikke ha gaver, men ba heller vennene sine om å være med på å støtte jordskjelvrammede barn i Haiti.

Skrevet av:

Den lille jenta samlet inn hele 5000 kroner på fødselsdagsselskapet sitt, og sier at alle som kom ga raust til det gode formålet, i tillegg til at foreldrene la til en del, slik at det ble et rundt beløp. Hun forteller at bakgrunnen for initiativet, var at hun ikke ønsket seg noen gaver da hun fylte år. Mamma, Heidi Eriksen, legger til:

- Da vi satt i bilen og snakket en dag, spurte jeg Marte hva hun ønsket seg til bursdagen sin. Hun svarte at hun ikke ville ha noe, og at hun følte at hun hadde de lekene hun trang. Derfor kom vi på dette sammen; at hun heller kunne ønske seg gaver i form av penger, som vi kunne gi til barna i Haiti.

Etter dette lagde Marte en litt spesiell bursdagsinvitasjon som hun ga til klassekameratene sine og til noen av barna i nabolaget.

- Jeg skrev at jeg ikke ønsket meg gaver og leker til selskapet mitt, men at jeg heller ønsket at de jeg inviterte ble med på å støtte de jordskjelvrammede i Haiti.

 

- Hvorfor gjorde du dette?

- Jeg hadde så mange leker, også syntes jeg synd på de som ikke har det så godt som oss her i Norge, sier Marte. Hun har fulgt katastrofen i Haiti på Supernytt, som er et eget nyhetsprogram for barn, som blir vist på Nrk Super. Søsteren Nora (7) er også opptatt av saken, og har hjulpet Marte med innsamlingen. Hun forteller at hun har hørt av andre jevnaldrende at de synes at det er bra at de støtter andre barn. På spørsmål om de ikke blir skremt  av å følge med på krisen på nyhetene, rister begge jentene avkreftende på hodet.

- Nei, vi blir ikke skremte. Vi får heller lyst til å engasjere oss, svarer de to.

De vil oppfordre alle andre barn til å gjøre det samme som dem, om de har muligheten.

- Jeg synes at barn fra 6 år og oppover burde bruke bursdagene sine til å samle inn penger til barna som har det vondt i Haiti. Jeg skal selv gjøre det på 8-årsdagen min i april. Kanskje finner jeg et annet godt formål å gi pengene til, siden Marte allerede har samlet inn til Haiti, men jeg ønsker meg heller ikke gaver, sier Nora bestemt.

De 5000 kronene som ble samlet inn i forbindelse med Martes 9-årsdag vil bli satt inn på Katastrofefondet til Haiti som Redd Barna har opprettet.

 

Siste nytt i Kultur

Rekordmange på solfest

Rekordmange på solfest

Lørdag 14. januar var det klart for 25-årsjubileum og solfest på vegne av Annai Poopathi tamilsk kultursenter (APTK) og Tamilsk ressurs- og veiledningssenter (TRVS). Med et kulturelt opplegg og spennende gjesteliste var det mange besøkende innom.

Full fest for 100-åringen

Full fest for 100-åringen

Da Rakel Kitty Ekeberg feiret sine 100 år fylte det seg fort opp på Ammerudhjemmet. I tillegg til beboere og familie stilte koret til Metodistkirken på Grünerløkka opp med sang.


– Det er helt rått!

Golden Core ute med sitt første album:


– Det er helt rått!

Den unge duoen fra Ammerud har spilt sammen i omtrent tre år. Nå er de ute med sitt første album – «Norwegian stoner machine».

 
Vellykket vernissasje

Vellykket vernissasje

  • Kunst

Fjøset på Årvoll gård var fylt opp av spente kunstelskere da det var vernissasje for utstillingen «Insekter i Bjerke bydel og Lillomarka» forrige helg.

Lærte om nettmobbing

Lærte om nettmobbing

Elever fra Tonsenhagen skole satt musestille i en hel time, da de fulgte med på forestillingen «Vetle, snakk sant!» av Para Film & Teater.

Veien til friheten

Veien til friheten

  • Kulturminner

Per Jostein Aarsand har gravd i historien for å finne Groruddalens røtter, og det arbeidet har nå kulminert i forestillingen «Carl Fredriksens transport», som forteller om flyktningetransporten gjennom dalen og over Gjelleråsen.

 
Klare for nytt suksessår <BR>på Furuset

Klare for nytt suksessår
på Furuset

  • Furuset

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

 
Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!