Marte (9) ga bort bursdagspengene til Haiti

Marte (9) ga bort bursdagspengene til Haiti

 

Da Marte Bergmann Eriksen fra Vestli fylte 9 år tidlig i januar ville hun ikke ha gaver, men ba heller vennene sine om å være med på å støtte jordskjelvrammede barn i Haiti.

Tekst:

Publisert:

Den lille jenta samlet inn hele 5000 kroner på fødselsdagsselskapet sitt, og sier at alle som kom ga raust til det gode formålet, i tillegg til at foreldrene la til en del, slik at det ble et rundt beløp. Hun forteller at bakgrunnen for initiativet, var at hun ikke ønsket seg noen gaver da hun fylte år. Mamma, Heidi Eriksen, legger til:

- Da vi satt i bilen og snakket en dag, spurte jeg Marte hva hun ønsket seg til bursdagen sin. Hun svarte at hun ikke ville ha noe, og at hun følte at hun hadde de lekene hun trang. Derfor kom vi på dette sammen; at hun heller kunne ønske seg gaver i form av penger, som vi kunne gi til barna i Haiti.

Etter dette lagde Marte en litt spesiell bursdagsinvitasjon som hun ga til klassekameratene sine og til noen av barna i nabolaget.

- Jeg skrev at jeg ikke ønsket meg gaver og leker til selskapet mitt, men at jeg heller ønsket at de jeg inviterte ble med på å støtte de jordskjelvrammede i Haiti.

 

- Hvorfor gjorde du dette?

- Jeg hadde så mange leker, også syntes jeg synd på de som ikke har det så godt som oss her i Norge, sier Marte. Hun har fulgt katastrofen i Haiti på Supernytt, som er et eget nyhetsprogram for barn, som blir vist på Nrk Super. Søsteren Nora (7) er også opptatt av saken, og har hjulpet Marte med innsamlingen. Hun forteller at hun har hørt av andre jevnaldrende at de synes at det er bra at de støtter andre barn. På spørsmål om de ikke blir skremt  av å følge med på krisen på nyhetene, rister begge jentene avkreftende på hodet.

- Nei, vi blir ikke skremte. Vi får heller lyst til å engasjere oss, svarer de to.

De vil oppfordre alle andre barn til å gjøre det samme som dem, om de har muligheten.

- Jeg synes at barn fra 6 år og oppover burde bruke bursdagene sine til å samle inn penger til barna som har det vondt i Haiti. Jeg skal selv gjøre det på 8-årsdagen min i april. Kanskje finner jeg et annet godt formål å gi pengene til, siden Marte allerede har samlet inn til Haiti, men jeg ønsker meg heller ikke gaver, sier Nora bestemt.

De 5000 kronene som ble samlet inn i forbindelse med Martes 9-årsdag vil bli satt inn på Katastrofefondet til Haiti som Redd Barna har opprettet.

 

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

 
Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.