Marte (9) ga bort bursdagspengene til Haiti

Marte (9) ga bort bursdagspengene til Haiti

 

Da Marte Bergmann Eriksen fra Vestli fylte 9 år tidlig i januar ville hun ikke ha gaver, men ba heller vennene sine om å være med på å støtte jordskjelvrammede barn i Haiti.

Skrevet av:

Den lille jenta samlet inn hele 5000 kroner på fødselsdagsselskapet sitt, og sier at alle som kom ga raust til det gode formålet, i tillegg til at foreldrene la til en del, slik at det ble et rundt beløp. Hun forteller at bakgrunnen for initiativet, var at hun ikke ønsket seg noen gaver da hun fylte år. Mamma, Heidi Eriksen, legger til:


- Da vi satt i bilen og snakket en dag, spurte jeg Marte hva hun ønsket seg til bursdagen sin. Hun svarte at hun ikke ville ha noe, og at hun følte at hun hadde de lekene hun trang. Derfor kom vi på dette sammen; at hun heller kunne ønske seg gaver i form av penger, som vi kunne gi til barna i Haiti.

Etter dette lagde Marte en litt spesiell bursdagsinvitasjon som hun ga til klassekameratene sine og til noen av barna i nabolaget.


- Jeg skrev at jeg ikke ønsket meg gaver og leker til selskapet mitt, men at jeg heller ønsket at de jeg inviterte ble med på å støtte de jordskjelvrammede i Haiti.

 


- Hvorfor gjorde du dette?

- Jeg hadde så mange leker, også syntes jeg synd på de som ikke har det så godt som oss her i Norge, sier Marte. Hun har fulgt katastrofen i Haiti på Supernytt, som er et eget nyhetsprogram for barn, som blir vist på Nrk Super. Søsteren Nora (7) er også opptatt av saken, og har hjulpet Marte med innsamlingen. Hun forteller at hun har hørt av andre jevnaldrende at de synes at det er bra at de støtter andre barn. På spørsmål om de ikke blir skremt  av å følge med på krisen på nyhetene, rister begge jentene avkreftende på hodet.

- Nei, vi blir ikke skremte. Vi får heller lyst til å engasjere oss, svarer de to.

De vil oppfordre alle andre barn til å gjøre det samme som dem, om de har muligheten.


- Jeg synes at barn fra 6 år og oppover burde bruke bursdagene sine til å samle inn penger til barna som har det vondt i Haiti. Jeg skal selv gjøre det på 8-årsdagen min i april. Kanskje finner jeg et annet godt formål å gi pengene til, siden Marte allerede har samlet inn til Haiti, men jeg ønsker meg heller ikke gaver, sier Nora bestemt.

De 5000 kronene som ble samlet inn i forbindelse med Martes 9-årsdag vil bli satt inn på Katastrofefondet til Haiti som Redd Barna har opprettet.

 

Siste nytt i Kultur

Stovner hyllet sine helter

Hyllet sine helter

 • Stovnergalla

Den første Stovnergallaen gikk av stabelen i helga. Da var blant andre ordføreren på plass på Rommen Scene - til stort show med god underholdning - for å hylle dem som yter det lille ekstra i hverdagen i bydelen.

Haugen skolekorps 40 år

40 år med korps

 • Skolekorps

Haugen skolekorps har 40-årsjubileum i år. Det feiret de med konsert i Furuset kirke, men feiringen er ikke over.

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

 
17-åring med <BR>viktig stemme

17-åring med
viktig stemme

 • Ungdom

Tre Oslo-ungdommer er valgt til FN-sambandets ungdomspanel, og en av dem er Bani Singh (17) fra Hellerud.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!