Marte (9) ga bort bursdagspengene til Haiti

Marte (9) ga bort bursdagspengene til Haiti

 

Da Marte Bergmann Eriksen fra Vestli fylte 9 år tidlig i januar ville hun ikke ha gaver, men ba heller vennene sine om å være med på å støtte jordskjelvrammede barn i Haiti.

Skrevet av:

Den lille jenta samlet inn hele 5000 kroner på fødselsdagsselskapet sitt, og sier at alle som kom ga raust til det gode formålet, i tillegg til at foreldrene la til en del, slik at det ble et rundt beløp. Hun forteller at bakgrunnen for initiativet, var at hun ikke ønsket seg noen gaver da hun fylte år. Mamma, Heidi Eriksen, legger til:

- Da vi satt i bilen og snakket en dag, spurte jeg Marte hva hun ønsket seg til bursdagen sin. Hun svarte at hun ikke ville ha noe, og at hun følte at hun hadde de lekene hun trang. Derfor kom vi på dette sammen; at hun heller kunne ønske seg gaver i form av penger, som vi kunne gi til barna i Haiti.

Etter dette lagde Marte en litt spesiell bursdagsinvitasjon som hun ga til klassekameratene sine og til noen av barna i nabolaget.

- Jeg skrev at jeg ikke ønsket meg gaver og leker til selskapet mitt, men at jeg heller ønsket at de jeg inviterte ble med på å støtte de jordskjelvrammede i Haiti.

 

- Hvorfor gjorde du dette?

- Jeg hadde så mange leker, også syntes jeg synd på de som ikke har det så godt som oss her i Norge, sier Marte. Hun har fulgt katastrofen i Haiti på Supernytt, som er et eget nyhetsprogram for barn, som blir vist på Nrk Super. Søsteren Nora (7) er også opptatt av saken, og har hjulpet Marte med innsamlingen. Hun forteller at hun har hørt av andre jevnaldrende at de synes at det er bra at de støtter andre barn. På spørsmål om de ikke blir skremt  av å følge med på krisen på nyhetene, rister begge jentene avkreftende på hodet.

- Nei, vi blir ikke skremte. Vi får heller lyst til å engasjere oss, svarer de to.

De vil oppfordre alle andre barn til å gjøre det samme som dem, om de har muligheten.

- Jeg synes at barn fra 6 år og oppover burde bruke bursdagene sine til å samle inn penger til barna som har det vondt i Haiti. Jeg skal selv gjøre det på 8-årsdagen min i april. Kanskje finner jeg et annet godt formål å gi pengene til, siden Marte allerede har samlet inn til Haiti, men jeg ønsker meg heller ikke gaver, sier Nora bestemt.

De 5000 kronene som ble samlet inn i forbindelse med Martes 9-årsdag vil bli satt inn på Katastrofefondet til Haiti som Redd Barna har opprettet.

 

Siste nytt i Kultur

Øker lesegleden

Øker lesegleden

 • Skole

Linderud skole har i åtte år vært med på Arks barnebokpris. I løpet av høsten har elevene lest fem bøker, og sist uke samlet de seg i aulaen for å snakke om bøkene.

Krohg og damene

Krohg og damene

 • Kunst

Har du noengang lurt på hvem modellene til våre mest kjente kunstnere var? På Galleri Würths siste foredragskveld for året skal dette temaet belyses nærmere.

Hesteglad gjeng på <BR>Alna ridesenter

Hesteglad gjeng på
Alna ridesenter

 • Hest

Ridesentret har startet opp rundridning for eldre. Det er noe gjengen fra Økern dagsenter skal leve lenge på.

 
Allsang for 20. gang

Allsang for 20. gang

 • konsert

Det var god stemning og fullsatt sal i Romsås kirke da det tradisjonen tro ble arrangert «Allsang på toppen».

En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert

 • konsert

Salongen i Trosterudvillaen var fylt opp med forventningsfulle mennesker, da Sara Aimée Smiseth hadde tatt turen innom med sin «Julestemninger – en annerledes julekonsert».

Skapte nye minner

Skapte nye minner

 • jul

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

 
Lansering i en pub

Lansering i en pub

 • Pilen

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

Nok er nok <BR>for Standing Rock

Nok er nok
for Standing Rock

 • Pilen

Den siste tiden har det vært snakket mye om Standing Rock, og at de amerikanske mydighetene skal «innvadere» Dakota/Lakota/siouxindianernes reservat. De skal nemlig legge et veldig omdiskutert oljerør gjennom indianerreservatet Standing Rock i Nord-Dakota i USA.

20 år med teater

20 år med teater

 • Teater

Hellerud teaterverksted startet opp i 1996. Sist uke feiret de med noen av glansstykkene på Haugerud seniorsenter.

 
Lanserer «Asfaltøl»

Lanserer «Asfaltøl»

- med hint av svevestøv

 • Asfaltøl

Forfatter Yngve Kveine kom i 2014 ut med boka «Lyden av asfalt». Nå har han kommet med smaken til boken sammen med St. Halvars bryggeri.

Inspirert av kaffekanna

Inspirert av kaffekanna

 • Kunst

Sist helg åpnet Shoddyfabrikken dørene for alle besøkende, da de hadde åpent hus med juleutstillinger. Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte blant annet ut et bilde av kaffekanna hun har på kontoret.

«Scrooge» på Årvoll

«Scrooge» på Årvoll

 • Teater

Barna i Akerselva kultur- og teaterlag fremfører teaterstykket «Scrooge» for andre gang på Årvoll gård.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!