ANNONSE

Fra gapahuken «Gubbero» i Gjelleråsmarka:

Med utsikt over Groruddalen

Med utsikt over Groruddalen

GOD UTSIKT: Selv om det dessverre var litt dårlig sikt på åpningsdagen er det ingenting å si på utsikten fra gapahuken.

I lengre tid har seniorgutta i Høybråten og Stovner idrettslag stått på for å gjøre klar den nye gapahuken «Gubbero» i Gjelleråsmarka. Og på tirsdag var det offisiell åpning.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

STOLTE: Arne Fagerlie og Ronny Steen-Olsen viste stolt frem den nye gapahuken.

For er det en ting de blide og arbeidsomme seniorgutta jobber hardt for er det å bygge møteplasser. Derfor er den nye gapahuken det nyeste prosjektet deres.

- Liahuken Gubbero er en forlengelse av arbdeidet for økt trivsel. Dette er et møtested for befolkningen og alle er velkommen til å bruke gapahuken, sier leder for prosjektet Arne Fagerlie

.

Fra før av har området allerede gapahuken Kvinnefred, som er blitt godt brukt av mange. Men nå har altså seniorgutta laget enda en, og denne gangen på toppen av hoppbakken fra Liastua.

- Planen vår er jo å se på hele området rundt Liastua og gjøre hele stedet mer til en aktivitetspark.

- Hovedmålet er å ha sosiale møteplasser i nærheten av der folk bor. Og dette er jo veldig nært, selv om det er i skogen, sier Fagerlie.

Tilrettelegges for alle

Under åpningen var det kun de tøffeste som tok turen opp hoppbakken, som enda er litt bratt. De andre fikk en guidet lengre tur. For det er satt opp stier så de fleste skal finne frem.

- Vi ønsker å tilpasse alt vi gjør for de fleste. Så etterhvert vil vi forsøke å tilrettelegge noe rundt Liastua for de som er funskjonshemmet også, sier Fagerlie.

Stien opp til gapahuken er i hvert fall tråkket opp, og det er godt skiltet med gapahuk-skilt oppover i skogen.

- Vi har jo laget selve stien. Men folk har gått mye her i det siste, slik at stien er blitt mer åpen og det er vi utrolig stolte av.

- De som har gått pilgrimsferden fra Trondheim til Oslo har faktisk brukt gapahuken som overnattingssted også, så det er moro, sier lederen.

Samarbeid med flere

Seniorgutta har mange prosjekter i vinden og har fått mye støtte. Likevel legger de ikke skjul på at de nå ønsker hjelp til det nyeste prosjektet. Hvor planen er å få sherpaer fra Nepal til å lage en vei oppover.

- Vi har et utrolig godt samarbeid med både Norges Vel, bydelene og Skedsmo kommune. Men når vi nå skal sette i gang med Liabratten, så trenger vi hjelp med finansiering, sier Ronny Steen-Olsen.

For selv om Liastua og området befinner seg ganske bynært, så ønsker seniorgutta at alle skal få et godt inntrykk av marka.

- Vi ønsker å ha fasiliteter i likhet med vestlandet, og i den sammenheng kommer jo også Liabratten, forteller Steen-Olsen.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Bare ett år igjen

Anna Maria Sørensen (17), Marcus Bratholm Sjølie (17) og Vilde Christine Tunheim (17) kan nå legge to fantastiske år på Natur videregående skole bak seg. Nå er det sommerferie, før de begir seg ut på siste året.

ANNONSE
Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

 
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

 
ANNONSE