Mektig inngang til juletiden

Mektig inngang til juletiden

BYR PÅ GOD STEMNING: Ole Edvard Antonsen, Stine Hole Ulla og Didrik Solli Tangen inviterer til julekonsert i Grorud kirke den 20. desember.

I åtte år har Ole Edvard Antonsen spredd desemberstemning i hele landet. I år kommer han tilbake til Grorud kirke med Didrik Solli Tangen og nykommer Stine Hole Ulla.

Skrevet av:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 15:21

Det begynte med en juleplate for en tid tilbake. Antonsen, Norges beste trompetist, endte opp med å lage to juleplater – en med klassisk orkestermusikk og en med band og gjester. Og dette ga mersmak.

– Jeg ville følge opp med en turné, og det har vi gjort nå i åtte år. Didrik Solli Tangen er med for femte året, og i år er det Stine Hole Ullas første turné, smiler han.

De skal reise gjennom hele Norge mot jul. Den 20. desember kommer de til Grorud kirke. – Det er et flott rom, og det er veldig hyggelig å være her igjen. Vi har med oss et stort apparat, 10 personer, som gjør at vi kan lage ordentlige konserter.

Profesjonelt lagt opp

Ingenting overlates til tilfeldighetene. Det vet Solli Tangen godt.

Det er givende å være med på turnéen. De musikalske innspillene er fine, og det er veldig lærerrikt musikalsk sett. Også er det veldig hyggelig sosialt sett, smiler han.

Turnéen begynner helt nord i Bø i Vesterålen og avsluttes i Asker. Da skal de ha vært på tur i Norge på kryss og tvers.

- Jeg gleder meg hvert år, sier Solli Tangen.

Det er Stine Hole Ullas første gang på turné med gutta. Hun kan nesten ikke vente.

Det er veldig stas å få sjansen til å være med to dyktige musikere på den måten. Jeg føler jeg får strukket meg og vist Norge hva jeg kan, sier hun.

Første gang på Grorud

Hole Ulla vant Norske Talenter i 2012.

- Jeg merker også at jeg kommer til å lære mye fremover, og at det er veldig profesjonelt lagt opp. Alt er på stell, smiler hun.

Hun har aldri vært inne i Grorud kirke før.

- Jeg hører at det er god akustikk her, og gleder meg til å synge i desember.

Det sier seg selv at desemberstemninger byr på julesanger. Men ingen av dem kan navngi en klar favoritt-julesang.

- Desember og jul har en helt egen stemning. Det er veldig bredt utvalg av sanger å ta av, noe som bare understreker stemningen. Jeg har trøbbel med å bestemme meg for én låt, men «Deilig er jorden» er en veldig flott sang, sier Antonsen.

Juletid betyr følelser

Hole Ulla er enig.

- Julemusikk er min favorittsjanger. Det kan være den store stemningen av å synge «O Helga Natt» som det gøyale med «Winter Wonderland». Det handler om hvordan man føler seg akkurat der og da, sier hun.

Solli Tangen håper så mange som mulig tar turen til Grorud kirke.

- Vi har opplevd at det har blitt en tradisjon å komme til våre konserter. Jula handler mye om tradisjoner, både gamle og nye, sier han.

- Jeg er instrumentalist, og de to andre er sangere. På den måten kan man få begge deler, og det er selve musikken som er hovedpoenget, skyter Antonsen inn.

- Og vi koser oss veldig når vi hører Ole Edvard spille, legger Solli Tangen til.

Siste nytt i Kultur

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

 
Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

 
Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Annonse: Grorud senter
Bedre p-system

Bedre p-system

  • Grorud senter

Grorud senter har gjort endringer på kundeparkeringen. Senterleder Jorunn Røed sier at dette vil gjøre det lettere for kundene.

Elevene heklet vennskapsbånd

Elevene heklet vennskapsbånd

Refstad skole markerer alltid BlimE-dagen med dans, men i år har de tatt det litt lenger og heklet en lenke som gikk rundt skolen to ganger.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Allsang-generalen tilbake

Allsang-generalen tilbake

Kreftsyke Rolf Nicolaisen tar alltid utgangspunkt i et tema når han arrangerer sine allsang-konserter. Når han nå omsider kommer tilbake til Grorud med «Allsang i kjerka» er temaet «livsglede».

Kåret til årets tegning

Kåret til årets tegning

Fra 7. klasse på Nordtvet skole ble tegningen til Tiaba Banaras Iqbal (12) kåret til årets vinner i Lions tegnekonkurranse. Det er noe som kom overraskende på.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!