Mektig inngang til juletiden

Mektig inngang til juletiden

BYR PÅ GOD STEMNING: Ole Edvard Antonsen, Stine Hole Ulla og Didrik Solli Tangen inviterer til julekonsert i Grorud kirke den 20. desember.

I åtte år har Ole Edvard Antonsen spredd desemberstemning i hele landet. I år kommer han tilbake til Grorud kirke med Didrik Solli Tangen og nykommer Stine Hole Ulla.

Skrevet av:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 15:21

Det begynte med en juleplate for en tid tilbake. Antonsen, Norges beste trompetist, endte opp med å lage to juleplater – en med klassisk orkestermusikk og en med band og gjester. Og dette ga mersmak.

– Jeg ville følge opp med en turné, og det har vi gjort nå i åtte år. Didrik Solli Tangen er med for femte året, og i år er det Stine Hole Ullas første turné, smiler han.

De skal reise gjennom hele Norge mot jul. Den 20. desember kommer de til Grorud kirke. – Det er et flott rom, og det er veldig hyggelig å være her igjen. Vi har med oss et stort apparat, 10 personer, som gjør at vi kan lage ordentlige konserter.

Profesjonelt lagt opp

Ingenting overlates til tilfeldighetene. Det vet Solli Tangen godt.

Det er givende å være med på turnéen. De musikalske innspillene er fine, og det er veldig lærerrikt musikalsk sett. Også er det veldig hyggelig sosialt sett, smiler han.

Turnéen begynner helt nord i Bø i Vesterålen og avsluttes i Asker. Da skal de ha vært på tur i Norge på kryss og tvers.

- Jeg gleder meg hvert år, sier Solli Tangen.

Det er Stine Hole Ullas første gang på turné med gutta. Hun kan nesten ikke vente.

Det er veldig stas å få sjansen til å være med to dyktige musikere på den måten. Jeg føler jeg får strukket meg og vist Norge hva jeg kan, sier hun.

Første gang på Grorud

Hole Ulla vant Norske Talenter i 2012.

- Jeg merker også at jeg kommer til å lære mye fremover, og at det er veldig profesjonelt lagt opp. Alt er på stell, smiler hun.

Hun har aldri vært inne i Grorud kirke før.

- Jeg hører at det er god akustikk her, og gleder meg til å synge i desember.

Det sier seg selv at desemberstemninger byr på julesanger. Men ingen av dem kan navngi en klar favoritt-julesang.

- Desember og jul har en helt egen stemning. Det er veldig bredt utvalg av sanger å ta av, noe som bare understreker stemningen. Jeg har trøbbel med å bestemme meg for én låt, men «Deilig er jorden» er en veldig flott sang, sier Antonsen.

Juletid betyr følelser

Hole Ulla er enig.

- Julemusikk er min favorittsjanger. Det kan være den store stemningen av å synge «O Helga Natt» som det gøyale med «Winter Wonderland». Det handler om hvordan man føler seg akkurat der og da, sier hun.

Solli Tangen håper så mange som mulig tar turen til Grorud kirke.

- Vi har opplevd at det har blitt en tradisjon å komme til våre konserter. Jula handler mye om tradisjoner, både gamle og nye, sier han.

- Jeg er instrumentalist, og de to andre er sangere. På den måten kan man få begge deler, og det er selve musikken som er hovedpoenget, skyter Antonsen inn.

- Og vi koser oss veldig når vi hører Ole Edvard spille, legger Solli Tangen til.

Siste nytt i Kultur

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

Pølsefest på Romsås

Pølsefest på Romsås

Mens de fleste roper på julenissen under juletrefester, er det noen andre de venter på i Romsås kirke. Der feirer de den hellige tre kongers dag. Og har selvfølgelig en pølsefest.

 
Første tur på langrenn!

Første tur på langrenn!

Den siste tiden har snøkanonene stått på for fullt ved Badedammen på Grorud. Og endelig kan man nå stå på ski, helt fra bommen.

Klær for alle kvinner

Klær for alle kvinner

Da Bella på Tonsenhagen har vært en populær butikk i mange år. Nå har de servicedyktige damene har fått inn enda flere nyheter.

Skiglede på Trollvann

Skiglede på Trollvann

  • ski

Det er mange som venter på at skibakkene i Grefsenkleiva skal åpne, men i mellomtiden er det mange som har tatt turen til Trollvann.

 
Dukketeater til Årvoll

Dukketeater til Årvoll

  • Barn

Dukketeateret Diddi inntar scenen på Årvoll gård. Da kommer blant annet bukkene Bruse og den vesle kalven på besøk.

Første juletrefest <BR>med nytt navn

Første juletrefest
med nytt navn

Høsten 2016 byttet Furuset sykehjem navn til Furusethjemmet, men navnendring og flere beboere stopper ikke sykehjemmet fra å holde på tradisjonene sine.

Heltene fra 2007

Heltene fra 2007

Alle må begynne et sted.

 
Juletrefest er en <BR>fast tradisjon

Juletrefest er en
fast tradisjon

Jentene som bor på Rødtvet og Kalbakken har vært på juletrefesten til Rødtvedt og Mellomgårdens borettslag i så å si alle år.

Dikteren Johannes er tilbake 


Dikteren Johannes er tilbake 


Johannes Eines starter året med å ha med seg en fersk, ny bok i ryggsekken. Fra SFO til europatoppen

Fra SFO til europatoppen

Da, den gang, skolefritidsordningen (SFO) på Nye Løren skole (i dag Refstad) fikk riverdans på programmet, ble Marthe (19) og Jenny (19) hekta. I dag er de i europatoppen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!