Mektig inngang til juletiden

Mektig inngang til juletiden

BYR PÅ GOD STEMNING: Ole Edvard Antonsen, Stine Hole Ulla og Didrik Solli Tangen inviterer til julekonsert i Grorud kirke den 20. desember.

I åtte år har Ole Edvard Antonsen spredd desemberstemning i hele landet. I år kommer han tilbake til Grorud kirke med Didrik Solli Tangen og nykommer Stine Hole Ulla.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 15:21

Se bildet større

BYR PÅ GOD STEMNING: Ole Edvard Antonsen, Stine Hole Ulla og Didrik Solli Tangen inviterer til julekonsert i Grorud kirke den 20. desember.

Det begynte med en juleplate for en tid tilbake. Antonsen, Norges beste trompetist, endte opp med å lage to juleplater – en med klassisk orkestermusikk og en med band og gjester. Og dette ga mersmak.

– Jeg ville følge opp med en turné, og det har vi gjort nå i åtte år. Didrik Solli Tangen er med for femte året, og i år er det Stine Hole Ullas første turné, smiler han.

De skal reise gjennom hele Norge mot jul. Den 20. desember kommer de til Grorud kirke. – Det er et flott rom, og det er veldig hyggelig å være her igjen. Vi har med oss et stort apparat, 10 personer, som gjør at vi kan lage ordentlige konserter.

Profesjonelt lagt opp

Ingenting overlates til tilfeldighetene. Det vet Solli Tangen godt.

Det er givende å være med på turnéen. De musikalske innspillene er fine, og det er veldig lærerrikt musikalsk sett. Også er det veldig hyggelig sosialt sett, smiler han.

Turnéen begynner helt nord i Bø i Vesterålen og avsluttes i Asker. Da skal de ha vært på tur i Norge på kryss og tvers.

- Jeg gleder meg hvert år, sier Solli Tangen.

Det er Stine Hole Ullas første gang på turné med gutta. Hun kan nesten ikke vente.

Det er veldig stas å få sjansen til å være med to dyktige musikere på den måten. Jeg føler jeg får strukket meg og vist Norge hva jeg kan, sier hun.

Første gang på Grorud

Hole Ulla vant Norske Talenter i 2012.

- Jeg merker også at jeg kommer til å lære mye fremover, og at det er veldig profesjonelt lagt opp. Alt er på stell, smiler hun.

Hun har aldri vært inne i Grorud kirke før.

- Jeg hører at det er god akustikk her, og gleder meg til å synge i desember.

Det sier seg selv at desemberstemninger byr på julesanger. Men ingen av dem kan navngi en klar favoritt-julesang.

- Desember og jul har en helt egen stemning. Det er veldig bredt utvalg av sanger å ta av, noe som bare understreker stemningen. Jeg har trøbbel med å bestemme meg for én låt, men «Deilig er jorden» er en veldig flott sang, sier Antonsen.

Juletid betyr følelser

Hole Ulla er enig.

- Julemusikk er min favorittsjanger. Det kan være den store stemningen av å synge «O Helga Natt» som det gøyale med «Winter Wonderland». Det handler om hvordan man føler seg akkurat der og da, sier hun.

Solli Tangen håper så mange som mulig tar turen til Grorud kirke.

- Vi har opplevd at det har blitt en tradisjon å komme til våre konserter. Jula handler mye om tradisjoner, både gamle og nye, sier han.

- Jeg er instrumentalist, og de to andre er sangere. På den måten kan man få begge deler, og det er selve musikken som er hovedpoenget, skyter Antonsen inn.

- Og vi koser oss veldig når vi hører Ole Edvard spille, legger Solli Tangen til.

Siste nytt i Kultur

Lysere tider for loppemarkedet

For noen år siden endret Lindebergskolenes musikkorps strategi på loppemarkedene sine. Det har vist å lønne seg.

Lader opp med arbeidersanger

For 22. gang inviteres det til allsangkveld kvelden før dagen. I år er det leder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti som skal holde kveldens appell.

 
Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.