Mektig inngang til juletiden

Mektig inngang til juletiden

BYR PÅ GOD STEMNING: Ole Edvard Antonsen, Stine Hole Ulla og Didrik Solli Tangen inviterer til julekonsert i Grorud kirke den 20. desember.

I åtte år har Ole Edvard Antonsen spredd desemberstemning i hele landet. I år kommer han tilbake til Grorud kirke med Didrik Solli Tangen og nykommer Stine Hole Ulla.

Skrevet av:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 15:21

Det begynte med en juleplate for en tid tilbake. Antonsen, Norges beste trompetist, endte opp med å lage to juleplater – en med klassisk orkestermusikk og en med band og gjester. Og dette ga mersmak.

– Jeg ville følge opp med en turné, og det har vi gjort nå i åtte år. Didrik Solli Tangen er med for femte året, og i år er det Stine Hole Ullas første turné, smiler han.

De skal reise gjennom hele Norge mot jul. Den 20. desember kommer de til Grorud kirke. – Det er et flott rom, og det er veldig hyggelig å være her igjen. Vi har med oss et stort apparat, 10 personer, som gjør at vi kan lage ordentlige konserter.

Profesjonelt lagt opp

Ingenting overlates til tilfeldighetene. Det vet Solli Tangen godt.

Det er givende å være med på turnéen. De musikalske innspillene er fine, og det er veldig lærerrikt musikalsk sett. Også er det veldig hyggelig sosialt sett, smiler han.

Turnéen begynner helt nord i Bø i Vesterålen og avsluttes i Asker. Da skal de ha vært på tur i Norge på kryss og tvers.

- Jeg gleder meg hvert år, sier Solli Tangen.

Det er Stine Hole Ullas første gang på turné med gutta. Hun kan nesten ikke vente.

Det er veldig stas å få sjansen til å være med to dyktige musikere på den måten. Jeg føler jeg får strukket meg og vist Norge hva jeg kan, sier hun.

Første gang på Grorud

Hole Ulla vant Norske Talenter i 2012.

- Jeg merker også at jeg kommer til å lære mye fremover, og at det er veldig profesjonelt lagt opp. Alt er på stell, smiler hun.

Hun har aldri vært inne i Grorud kirke før.

- Jeg hører at det er god akustikk her, og gleder meg til å synge i desember.

Det sier seg selv at desemberstemninger byr på julesanger. Men ingen av dem kan navngi en klar favoritt-julesang.

- Desember og jul har en helt egen stemning. Det er veldig bredt utvalg av sanger å ta av, noe som bare understreker stemningen. Jeg har trøbbel med å bestemme meg for én låt, men «Deilig er jorden» er en veldig flott sang, sier Antonsen.

Juletid betyr følelser

Hole Ulla er enig.

- Julemusikk er min favorittsjanger. Det kan være den store stemningen av å synge «O Helga Natt» som det gøyale med «Winter Wonderland». Det handler om hvordan man føler seg akkurat der og da, sier hun.

Solli Tangen håper så mange som mulig tar turen til Grorud kirke.

- Vi har opplevd at det har blitt en tradisjon å komme til våre konserter. Jula handler mye om tradisjoner, både gamle og nye, sier han.

- Jeg er instrumentalist, og de to andre er sangere. På den måten kan man få begge deler, og det er selve musikken som er hovedpoenget, skyter Antonsen inn.

- Og vi koser oss veldig når vi hører Ole Edvard spille, legger Solli Tangen til.

Siste nytt i Kultur

VM-fest på Ammerudhjemmet

VM-fest på Ammerudhjemmet

  • Ammerudhjemmet

I anledning starten på VM i ski og at Ammerudhjemmet har fått seg bålpanne, samlet de beboerne ute for en liten fest med toddy og kaffe rundt bålet.

– Viktig å rydde <BR>ellers blir det rotete

Ruskenturné på Ammerud:

– Viktig å rydde
ellers blir det rotete

  • Rusken

Rusken tok turen til Grorud bydel for en barnehageturné sammen med varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap). Der traff de super-rydderne fra Ammerud.

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

 
Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

 
Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

 
Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!