Mektig inngang til juletiden

Mektig inngang til juletiden

BYR PÅ GOD STEMNING: Ole Edvard Antonsen, Stine Hole Ulla og Didrik Solli Tangen inviterer til julekonsert i Grorud kirke den 20. desember.

I åtte år har Ole Edvard Antonsen spredd desemberstemning i hele landet. I år kommer han tilbake til Grorud kirke med Didrik Solli Tangen og nykommer Stine Hole Ulla.

Skrevet av:

Oppdatert:
11.11.2016 kl 15:21

Det begynte med en juleplate for en tid tilbake. Antonsen, Norges beste trompetist, endte opp med å lage to juleplater – en med klassisk orkestermusikk og en med band og gjester. Og dette ga mersmak.

– Jeg ville følge opp med en turné, og det har vi gjort nå i åtte år. Didrik Solli Tangen er med for femte året, og i år er det Stine Hole Ullas første turné, smiler han.

De skal reise gjennom hele Norge mot jul. Den 20. desember kommer de til Grorud kirke. – Det er et flott rom, og det er veldig hyggelig å være her igjen. Vi har med oss et stort apparat, 10 personer, som gjør at vi kan lage ordentlige konserter.

Profesjonelt lagt opp

Ingenting overlates til tilfeldighetene. Det vet Solli Tangen godt.

Det er givende å være med på turnéen. De musikalske innspillene er fine, og det er veldig lærerrikt musikalsk sett. Også er det veldig hyggelig sosialt sett, smiler han.

Turnéen begynner helt nord i Bø i Vesterålen og avsluttes i Asker. Da skal de ha vært på tur i Norge på kryss og tvers.

- Jeg gleder meg hvert år, sier Solli Tangen.

Det er Stine Hole Ullas første gang på turné med gutta. Hun kan nesten ikke vente.

Det er veldig stas å få sjansen til å være med to dyktige musikere på den måten. Jeg føler jeg får strukket meg og vist Norge hva jeg kan, sier hun.

Første gang på Grorud

Hole Ulla vant Norske Talenter i 2012.

- Jeg merker også at jeg kommer til å lære mye fremover, og at det er veldig profesjonelt lagt opp. Alt er på stell, smiler hun.

Hun har aldri vært inne i Grorud kirke før.

- Jeg hører at det er god akustikk her, og gleder meg til å synge i desember.

Det sier seg selv at desemberstemninger byr på julesanger. Men ingen av dem kan navngi en klar favoritt-julesang.

- Desember og jul har en helt egen stemning. Det er veldig bredt utvalg av sanger å ta av, noe som bare understreker stemningen. Jeg har trøbbel med å bestemme meg for én låt, men «Deilig er jorden» er en veldig flott sang, sier Antonsen.

Juletid betyr følelser

Hole Ulla er enig.

- Julemusikk er min favorittsjanger. Det kan være den store stemningen av å synge «O Helga Natt» som det gøyale med «Winter Wonderland». Det handler om hvordan man føler seg akkurat der og da, sier hun.

Solli Tangen håper så mange som mulig tar turen til Grorud kirke.

- Vi har opplevd at det har blitt en tradisjon å komme til våre konserter. Jula handler mye om tradisjoner, både gamle og nye, sier han.

- Jeg er instrumentalist, og de to andre er sangere. På den måten kan man få begge deler, og det er selve musikken som er hovedpoenget, skyter Antonsen inn.

- Og vi koser oss veldig når vi hører Ole Edvard spille, legger Solli Tangen til.

Siste nytt i Kultur

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

 
Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

 
Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

 
De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Spiller seg til universet

Spiller seg til universet

Grorud Ungdomskorps øver for fullt til showkonserten de skal ha på Rommen scene nå på søndag.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!