Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

MERÅPENT: Filialleder Heidi Grytten, byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen og konstituert biblioteksjef Knut Skansen feiret det meråpne biblioteket med kaffe og wienerbrød. Foto: Deichmanske bibliotek

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Skrevet av:

I vårt moderne samfunn er tilgjengelighet mer og mer viktig for å kunne nå ut med bibliotekets tjenester, derfor valgte Bjerke bibliotek å starte med meråpent. Aldersgrensen for å oppdatere til nøkkelkort er satt til 15 år.

– Du kan da låne og levere materiale, bruke våre PC`er, booke grupperom, lese aviser og magasiner, spille brettspill, eller bare kjøpe en kaffe og henge med venner, sier Heidi Grytten som er avdelingsleder hos Deichmanske bibliotek, filial Bjerke.

Arrangementet på onsdag var den selve store åpningsdagen av det meråpne tilbudet, men også en slags markering av bibliotekets oppgraderte lokaler.

Vi har en fantastisk urban utsikt til Trondheimsveien som gir en egen ro til kontemplasjon, sier Grytten.

Et møtested for alle

Deichmanske bibliotek på Bjerke er den sjette filialen som blir meråpen.

– Brukerne får nå et mer tilpasset bibliotektilbud hvor de kan ta i bruk lokalet slik de selv ønsker og når det måtte passe dem, sier avdelingslederen.

Over 50 prosent av lånerne hos Bjerke bibliotek bruker andre tjenester enn å låne bøker.

Det gode bibliotekrommet er faktisk en viktig tjeneste i seg selv; et sted å jobbe, å snakke, å dele og å møtes, forteller hun.

Den offisielle åpningen var det byråden for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen som stod for.

– Rina er meget begeistret for det meråpne tilbudet. Hun setter lesing og litteratur høyt og er svært glad for at biblioteket kan tilby all verdens litteratur for alle i Oslo, sier Grytten.

Nyoppusset bibliotek

I forbindelse med at Bjerke bibliotek skulle bli meråpent, benyttet de sjansen til å oppgradere lokalene.

Vi ønsker i mye større grad å satse på barn og unge. Dette vises i de valgene vi har gjort i oppussingen, forteller Grytten.

De har hatt workshops med ulike ungdomsråd i bydelen og barn fra Årvoll skole for å få frem behovene og ønsker som barn i bydelen har.

– Det er blitt ulike sitteplasser, en lesehule, en 15 meter lang gardin som deler opp rommet, lesesal med originale bord, egne pc`er for barn og unge, grupperom du kan booke. Sist men ikke minst har vi etablert en egen verkstedsone, sier hun.

Rommene deres er lagt opp til at det kan foregå aktiviteter der i regi av biblioteket, men også av andre.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!