Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

MERÅPENT: Filialleder Heidi Grytten, byråd for kultur, idrett og frivillighet Rina Mariann Hansen og konstituert biblioteksjef Knut Skansen feiret det meråpne biblioteket med kaffe og wienerbrød. Foto: Deichmanske bibliotek

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Skrevet av:

I vårt moderne samfunn er tilgjengelighet mer og mer viktig for å kunne nå ut med bibliotekets tjenester, derfor valgte Bjerke bibliotek å starte med meråpent. Aldersgrensen for å oppdatere til nøkkelkort er satt til 15 år.

– Du kan da låne og levere materiale, bruke våre PC`er, booke grupperom, lese aviser og magasiner, spille brettspill, eller bare kjøpe en kaffe og henge med venner, sier Heidi Grytten som er avdelingsleder hos Deichmanske bibliotek, filial Bjerke.

Arrangementet på onsdag var den selve store åpningsdagen av det meråpne tilbudet, men også en slags markering av bibliotekets oppgraderte lokaler.

Vi har en fantastisk urban utsikt til Trondheimsveien som gir en egen ro til kontemplasjon, sier Grytten.

Et møtested for alle

Deichmanske bibliotek på Bjerke er den sjette filialen som blir meråpen.

– Brukerne får nå et mer tilpasset bibliotektilbud hvor de kan ta i bruk lokalet slik de selv ønsker og når det måtte passe dem, sier avdelingslederen.

Over 50 prosent av lånerne hos Bjerke bibliotek bruker andre tjenester enn å låne bøker.

Det gode bibliotekrommet er faktisk en viktig tjeneste i seg selv; et sted å jobbe, å snakke, å dele og å møtes, forteller hun.

Den offisielle åpningen var det byråden for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen som stod for.

– Rina er meget begeistret for det meråpne tilbudet. Hun setter lesing og litteratur høyt og er svært glad for at biblioteket kan tilby all verdens litteratur for alle i Oslo, sier Grytten.

Nyoppusset bibliotek

I forbindelse med at Bjerke bibliotek skulle bli meråpent, benyttet de sjansen til å oppgradere lokalene.

Vi ønsker i mye større grad å satse på barn og unge. Dette vises i de valgene vi har gjort i oppussingen, forteller Grytten.

De har hatt workshops med ulike ungdomsråd i bydelen og barn fra Årvoll skole for å få frem behovene og ønsker som barn i bydelen har.

– Det er blitt ulike sitteplasser, en lesehule, en 15 meter lang gardin som deler opp rommet, lesesal med originale bord, egne pc`er for barn og unge, grupperom du kan booke. Sist men ikke minst har vi etablert en egen verkstedsone, sier hun.

Rommene deres er lagt opp til at det kan foregå aktiviteter der i regi av biblioteket, men også av andre.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Viktig å rydde <BR>ellers blir det rotete

Ruskenturné på Ammerud:

– Viktig å rydde
ellers blir det rotete

  • Rusken

Rusken tok turen til Grorud bydel for en barnehageturné sammen med varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap). Der traff de super-rydderne fra Ammerud.

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

 
Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Nominert til <BR>årets villmarking

Nominert til
årets villmarking

  • Natur

Med mange turer i Øst- og Lillomarka er tursøstrene Hege og Stine Schultz Heireng nominert til årets villmarking. En nominering de er overrasket over og gjerne vil vinne.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!