Mimrer om juletradisjoner

Mimrer om juletradisjoner

BAKER OG MIMRER: Sammen med hjelpepleier Solveig Gustavsen (t.v.) og musikkterapeut Marita Slettevold, forteller beboer Lise Støren (midten) på Oppsalhjemmet avdeling Stovner om sine historier og tradisjoner i julen.

På Oppsalhjemmet, som midlertidig holder til på Stovner, er de godt i gang med å gjøre klart til jul, og da kommer de gode samtalene fram.

Tekst:

Publisert:

Oppsalhjemmet Norlandia Care er et privat sykehjem som for tiden holder til på Stovner, i det gamle sykehjemmet, på grunn av totalrenovering av sine egne lokaler. De har holdt til på Stovner siden februar i år, og skal være der i to til tre år til. Men det stopper ikke sykehjemmet i å lade opp til jul.

Første søndag i advent startet de med julegrantenning og utover hele desember er det ulike aktiviteter på programmet som skal få i gang julestemningen. Sist torsdag tok avisa turen innom sykehjemmets juleverkstedet. Der satt blant annet beboer Lise Støren, som har mange gode minner om julen.

Fine tradisjoner

Jeg har alltid laget julepynt og pepperkaker, så det er veldig hyggelig å kunne gjøre det i dag. Pepperkakene ser veldig gode ut, men jeg har ikke fått smakt på dem ennå, sier hun.

Med julemusikk i bakgrunnen kan beboerne komme ned når de selv ønsker for å være med å lage julepynt og kaker. Mens de snakker og lager ting kommer minner som at de alltid var i kirka og leste juleevangeliet fram.

– Vi pyntet juletreet med levende lys, hadde julepakker og middag. Det var alltid syv sorter med julekaker. Jeg husker at vi samlet mange i familien på julaften og var 16 rundt bordet. Det er fine tradisjoner og gode minner, smiler Støren.

Del av kulturarv

Ifølge musikkterapeut Marita Slettevold hører juleverksted med i tiden før jul.

– Dette er en del av kulturarven. De er vant til å bake julekaker og ordne til jul. Det er noe med det å ha deigen i hendene og kjenne på den. Vi har også smakt på deigen, smiler hun lurt.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.