Mimrer om juletradisjoner

Mimrer om juletradisjoner

BAKER OG MIMRER: Sammen med hjelpepleier Solveig Gustavsen (t.v.) og musikkterapeut Marita Slettevold, forteller beboer Lise Støren (midten) på Oppsalhjemmet avdeling Stovner om sine historier og tradisjoner i julen.

På Oppsalhjemmet, som midlertidig holder til på Stovner, er de godt i gang med å gjøre klart til jul, og da kommer de gode samtalene fram.

Tekst:

Publisert:

Oppsalhjemmet Norlandia Care er et privat sykehjem som for tiden holder til på Stovner, i det gamle sykehjemmet, på grunn av totalrenovering av sine egne lokaler. De har holdt til på Stovner siden februar i år, og skal være der i to til tre år til. Men det stopper ikke sykehjemmet i å lade opp til jul.

Første søndag i advent startet de med julegrantenning og utover hele desember er det ulike aktiviteter på programmet som skal få i gang julestemningen. Sist torsdag tok avisa turen innom sykehjemmets juleverkstedet. Der satt blant annet beboer Lise Støren, som har mange gode minner om julen.

Fine tradisjoner

Jeg har alltid laget julepynt og pepperkaker, så det er veldig hyggelig å kunne gjøre det i dag. Pepperkakene ser veldig gode ut, men jeg har ikke fått smakt på dem ennå, sier hun.

Med julemusikk i bakgrunnen kan beboerne komme ned når de selv ønsker for å være med å lage julepynt og kaker. Mens de snakker og lager ting kommer minner som at de alltid var i kirka og leste juleevangeliet fram.

– Vi pyntet juletreet med levende lys, hadde julepakker og middag. Det var alltid syv sorter med julekaker. Jeg husker at vi samlet mange i familien på julaften og var 16 rundt bordet. Det er fine tradisjoner og gode minner, smiler Støren.

Del av kulturarv

Ifølge musikkterapeut Marita Slettevold hører juleverksted med i tiden før jul.

– Dette er en del av kulturarven. De er vant til å bake julekaker og ordne til jul. Det er noe med det å ha deigen i hendene og kjenne på den. Vi har også smakt på deigen, smiler hun lurt.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.