Mimrer om juletradisjoner

Mimrer om juletradisjoner

BAKER OG MIMRER: Sammen med hjelpepleier Solveig Gustavsen (t.v.) og musikkterapeut Marita Slettevold, forteller beboer Lise Støren (midten) på Oppsalhjemmet avdeling Stovner om sine historier og tradisjoner i julen.

På Oppsalhjemmet, som midlertidig holder til på Stovner, er de godt i gang med å gjøre klart til jul, og da kommer de gode samtalene fram.

Skrevet av:

Oppsalhjemmet Norlandia Care er et privat sykehjem som for tiden holder til på Stovner, i det gamle sykehjemmet, på grunn av totalrenovering av sine egne lokaler. De har holdt til på Stovner siden februar i år, og skal være der i to til tre år til. Men det stopper ikke sykehjemmet i å lade opp til jul.

Første søndag i advent startet de med julegrantenning og utover hele desember er det ulike aktiviteter på programmet som skal få i gang julestemningen. Sist torsdag tok avisa turen innom sykehjemmets juleverkstedet. Der satt blant annet beboer Lise Støren, som har mange gode minner om julen.

Fine tradisjoner

Jeg har alltid laget julepynt og pepperkaker, så det er veldig hyggelig å kunne gjøre det i dag. Pepperkakene ser veldig gode ut, men jeg har ikke fått smakt på dem ennå, sier hun.

Med julemusikk i bakgrunnen kan beboerne komme ned når de selv ønsker for å være med å lage julepynt og kaker. Mens de snakker og lager ting kommer minner som at de alltid var i kirka og leste juleevangeliet fram.

– Vi pyntet juletreet med levende lys, hadde julepakker og middag. Det var alltid syv sorter med julekaker. Jeg husker at vi samlet mange i familien på julaften og var 16 rundt bordet. Det er fine tradisjoner og gode minner, smiler Støren.

Del av kulturarv

Ifølge musikkterapeut Marita Slettevold hører juleverksted med i tiden før jul.

– Dette er en del av kulturarven. De er vant til å bake julekaker og ordne til jul. Det er noe med det å ha deigen i hendene og kjenne på den. Vi har også smakt på deigen, smiler hun lurt.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Tar barnas helse på alvor

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!