Mimreutstilling på Årvoll

Mimreutstilling på Årvoll

TILBAKE PÅ ÅRVOLL: På søndag er det åpning av en utstilling med avdøde Øyvind Nystrøms bilder i Galleri Fjøset på Årvoll Gård. I tillegg kan man se verker fra den blinde kunstneren Magna Jenssen. Foto: Bjerke Bibliotek

På søndag åpner en spesiell utstilling i Galleri Fjøset på Årvoll Gård. Der finner man nemlig både hittil uutstilte bilder av Øyvind Nystrøm, samt bidrag fra den blinde bildekunsteren Magna Jenssen.

Skrevet av:

Øyvind Nystrøm er et meget kjent navn i Groruddalen. Den tidligere naturmaleren, som gikk bort i 2012, ledet lenge utstillingene på Årvoll Gård. Nystrøm hadde mange jern i ilden, og var naturlig nok også med i Groruddalen kunstforening. Der ble han kjent med Magna Jenssen, og fikk blant annet i stand en utstilling for henne på Galleri Fjøset i 2006.

I fjor ringte plutselig telefonen hos Øyvinds enke, Else Marit Nystrøm. I andre enden av tråden var Magna Jenssen, som lurte på om det var mulig å organisere en ny utstilling. Else Marit måtte først overlevere den tunge beskjeden om ektemannens bortgang, men fikk samtidig en god idé.

– Jeg foreslo for Magna at vi kunne sette i stand en utstilling med begges bilder, og det syns hun var en kjempeidé.

– Har betydd mye

Og resultatet av denne planen åpner altså førstkommende søndag klokka 17.00. I den ene enden av Galleri Fjøset vil man kunne se de abstrakte bildene fra den blinde bildekunsteren Magna Jenssen, mens den andre delen er satt av til Øyvind Nystrøms bilder.

– Han var en ekstremt produktiv kunstner, og ville gjerne ha nye bilder på hver eneste utstilling, forklarer Else Marit Nystrøm.

Dermed vil det være mulig å se mange hittil uutstilte bilder fra den naturalistiske maleren.

– Hvorfor endte dere med å holde utstillingen akkurat på Årvoll Gård?

– Gården er litt spesiell for oss, den har alltid betydd mye for alle tre, avslutter Else Marit Nystrøm.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Sang for de eldre

Sang for de eldre

Flere hadde tatt turen ut i østfløyen på Lindeberg omsorgssenter, da LKV-koret dukket opp for å synge. Ikke bare en gang, men to ganger.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!