Mimreutstilling på Årvoll

Mimreutstilling på Årvoll

TILBAKE PÅ ÅRVOLL: På søndag er det åpning av en utstilling med avdøde Øyvind Nystrøms bilder i Galleri Fjøset på Årvoll Gård. I tillegg kan man se verker fra den blinde kunstneren Magna Jenssen. Foto: Bjerke Bibliotek

På søndag åpner en spesiell utstilling i Galleri Fjøset på Årvoll Gård. Der finner man nemlig både hittil uutstilte bilder av Øyvind Nystrøm, samt bidrag fra den blinde bildekunsteren Magna Jenssen.

Skrevet av:

Øyvind Nystrøm er et meget kjent navn i Groruddalen. Den tidligere naturmaleren, som gikk bort i 2012, ledet lenge utstillingene på Årvoll Gård. Nystrøm hadde mange jern i ilden, og var naturlig nok også med i Groruddalen kunstforening. Der ble han kjent med Magna Jenssen, og fikk blant annet i stand en utstilling for henne på Galleri Fjøset i 2006.

I fjor ringte plutselig telefonen hos Øyvinds enke, Else Marit Nystrøm. I andre enden av tråden var Magna Jenssen, som lurte på om det var mulig å organisere en ny utstilling. Else Marit måtte først overlevere den tunge beskjeden om ektemannens bortgang, men fikk samtidig en god idé.

– Jeg foreslo for Magna at vi kunne sette i stand en utstilling med begges bilder, og det syns hun var en kjempeidé.

– Har betydd mye

Og resultatet av denne planen åpner altså førstkommende søndag klokka 17.00. I den ene enden av Galleri Fjøset vil man kunne se de abstrakte bildene fra den blinde bildekunsteren Magna Jenssen, mens den andre delen er satt av til Øyvind Nystrøms bilder.

– Han var en ekstremt produktiv kunstner, og ville gjerne ha nye bilder på hver eneste utstilling, forklarer Else Marit Nystrøm.

Dermed vil det være mulig å se mange hittil uutstilte bilder fra den naturalistiske maleren.

– Hvorfor endte dere med å holde utstillingen akkurat på Årvoll Gård?

– Gården er litt spesiell for oss, den har alltid betydd mye for alle tre, avslutter Else Marit Nystrøm.

Siste nytt i Kultur

Ventet på nissen

Ventet på nissen

Alexandra Myhre Halama (5) og mormor Sølvi Myhre koste seg med julemusikk av Grorud Veterankorps mens de ventet spent på julenissen på Grorud senter.

Nøstegjengen på <BR>Steinbruddet

Nøstegjengen på
Steinbruddet

Sist søndag sto nøstegruppa for tredje året på rad som arrangører for julemessa i Steinbruddet på Kalbakken. Og med hyggelige damer i kafeen strømmet det jevnlig på med folk.

Jul på gården

Jul på gården

Elma (4), Endre (7) og Ella (5) lagde årets julepynt på stabburet på Nordtvet gård.

 
Punktum. Finale

Punktum. Finale

«Allsang i kjerka» er blitt et begrep som har vokst seg større og større år for år, men nå er det slutt. Rolf Nicolaisen satte punktum sist uke.

Fikk besøk av den <BR>første bestyrerinnen

Fikk besøk av den
første bestyrerinnen

En av historiene fra bursdagsfeiringen til Smalvollskogen barnehage var fra den gangen barnehagen var helt ny - om den første bestyrerinnen Bjørg Dahl. Hun fikk gleden av å sitte blant publikum.

I ring rundt treet

I ring rundt treet

  • jul

Borettslagene Flaen, Flaengrenda og Møllerstua danset og sang rundt juletreet, mens Grorud veterankorps sto for tradisjonelle julesanger.

 
Gikk i fakkeltog <BR>mellom trærne

Gikk i fakkeltog
mellom trærne

Borettslagene på Kalbakken – Akerli og Engsletta – danner i tradisjonens tro et fakkeltog og går innom borettslagenes juletrær.

Annonse: Grorud senter
Bedre p-system

Bedre p-system

  • Grorud senter

Grorud senter har gjort endringer på kundeparkeringen. Senterleder Jorunn Røed sier at dette vil gjøre det lettere for kundene.

Elevene heklet vennskapsbånd

Elevene heklet vennskapsbånd

Refstad skole markerer alltid BlimE-dagen med dans, men i år har de tatt det litt lenger og heklet en lenke som gikk rundt skolen to ganger.

 
Annonse: Akers Avis Groruddalen
Avisen og dalen

Avisen og dalen

  • Avis

Det begynner å bli lenge siden. Etpar generasjoner siden, ja, mer enn det. Store deler av landet lå med brukket rygg etter harde krigsår. Nå slikket man sår for å finne en vei videre. Produksjonsutstyr var nedbombet og gått ut på dato, ikke minst i kystområder. Folk så seg om etter arbeid.

Allsang-generalen tilbake

Allsang-generalen tilbake

Kreftsyke Rolf Nicolaisen tar alltid utgangspunkt i et tema når han arrangerer sine allsang-konserter. Når han nå omsider kommer tilbake til Grorud med «Allsang i kjerka» er temaet «livsglede».

Kåret til årets tegning

Kåret til årets tegning

Fra 7. klasse på Nordtvet skole ble tegningen til Tiaba Banaras Iqbal (12) kåret til årets vinner i Lions tegnekonkurranse. Det er noe som kom overraskende på.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!