Mimreutstilling på Årvoll

Mimreutstilling på Årvoll

TILBAKE PÅ ÅRVOLL: På søndag er det åpning av en utstilling med avdøde Øyvind Nystrøms bilder i Galleri Fjøset på Årvoll Gård. I tillegg kan man se verker fra den blinde kunstneren Magna Jenssen. Foto: Bjerke Bibliotek

På søndag åpner en spesiell utstilling i Galleri Fjøset på Årvoll Gård. Der finner man nemlig både hittil uutstilte bilder av Øyvind Nystrøm, samt bidrag fra den blinde bildekunsteren Magna Jenssen.

Skrevet av:

Øyvind Nystrøm er et meget kjent navn i Groruddalen. Den tidligere naturmaleren, som gikk bort i 2012, ledet lenge utstillingene på Årvoll Gård. Nystrøm hadde mange jern i ilden, og var naturlig nok også med i Groruddalen kunstforening. Der ble han kjent med Magna Jenssen, og fikk blant annet i stand en utstilling for henne på Galleri Fjøset i 2006.

I fjor ringte plutselig telefonen hos Øyvinds enke, Else Marit Nystrøm. I andre enden av tråden var Magna Jenssen, som lurte på om det var mulig å organisere en ny utstilling. Else Marit måtte først overlevere den tunge beskjeden om ektemannens bortgang, men fikk samtidig en god idé.

– Jeg foreslo for Magna at vi kunne sette i stand en utstilling med begges bilder, og det syns hun var en kjempeidé.

– Har betydd mye

Og resultatet av denne planen åpner altså førstkommende søndag klokka 17.00. I den ene enden av Galleri Fjøset vil man kunne se de abstrakte bildene fra den blinde bildekunsteren Magna Jenssen, mens den andre delen er satt av til Øyvind Nystrøms bilder.

– Han var en ekstremt produktiv kunstner, og ville gjerne ha nye bilder på hver eneste utstilling, forklarer Else Marit Nystrøm.

Dermed vil det være mulig å se mange hittil uutstilte bilder fra den naturalistiske maleren.

– Hvorfor endte dere med å holde utstillingen akkurat på Årvoll Gård?

– Gården er litt spesiell for oss, den har alltid betydd mye for alle tre, avslutter Else Marit Nystrøm.

Siste nytt i Kultur

Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

 
Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Leter etter flere frivillige

Leter etter flere frivillige

Alle aktivitetene og tilbudene Rødtvet seniorsenter har til sine brukere er ledet av frivillige. Det er de som er primus motor på sentret.

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Høybråtens «Farmen»-kjendis

Selv om det er «Farmen kjendis» som ruller over tv-skjermen nå, har Groruddalen sin egen «Farmen»-kjendis. Sophie Therese Lindberg (25) fra Høybråten kom på andreplass i fjorårets sesong av «Farmen».

 
– Deler prisen med<BR> alle på sykehjemmet

– Deler prisen med
alle på sykehjemmet

  • Hverdagshelten 2016

Sykehjemsprest Ellen Kolb-Schiager er kåret til «Groruddalens hverdagshelt 2016». Hun deler prisen med frivillige og ansatte på sykehjemmet.

En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

  • Bjerke vgs

Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Valgets kval

Åpne dager på videregående skoler

Valgets kval

  • åpen dag

«Jeg er veldig redd for å ta feil valg. Tenk om jeg må gjøre alt på nytt igjen».

 
Pølsefest på Romsås

Pølsefest på Romsås

Mens de fleste roper på julenissen under juletrefester, er det noen andre de venter på i Romsås kirke. Der feirer de den hellige tre kongers dag. Og har selvfølgelig en pølsefest.

Første tur på langrenn!

Første tur på langrenn!

Den siste tiden har snøkanonene stått på for fullt ved Badedammen på Grorud. Og endelig kan man nå stå på ski, helt fra bommen.

Klær for alle kvinner

Klær for alle kvinner

Da Bella på Tonsenhagen har vært en populær butikk i mange år. Nå har de servicedyktige damene har fått inn enda flere nyheter.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!