Mimreutstilling på Årvoll

Mimreutstilling på Årvoll

TILBAKE PÅ ÅRVOLL: På søndag er det åpning av en utstilling med avdøde Øyvind Nystrøms bilder i Galleri Fjøset på Årvoll Gård. I tillegg kan man se verker fra den blinde kunstneren Magna Jenssen. FOTO: Bjerke Bibliotek

På søndag åpner en spesiell utstilling i Galleri Fjøset på Årvoll Gård. Der finner man nemlig både hittil uutstilte bilder av Øyvind Nystrøm, samt bidrag fra den blinde bildekunsteren Magna Jenssen.

Øyvind Nystrøm er et meget kjent navn i Groruddalen. Den tidligere naturmaleren, som gikk bort i 2012, ledet lenge utstillingene på Årvoll Gård. Nystrøm hadde mange jern i ilden, og var naturlig nok også med i Groruddalen kunstforening. Der ble han kjent med Magna Jenssen, og fikk blant annet i stand en utstilling for henne på Galleri Fjøset i 2006.

I fjor ringte plutselig telefonen hos Øyvinds enke, Else Marit Nystrøm. I andre enden av tråden var Magna Jenssen, som lurte på om det var mulig å organisere en ny utstilling. Else Marit måtte først overlevere den tunge beskjeden om ektemannens bortgang, men fikk samtidig en god idé.

– Jeg foreslo for Magna at vi kunne sette i stand en utstilling med begges bilder, og det syns hun var en kjempeidé.

– Har betydd mye

Og resultatet av denne planen åpner altså førstkommende søndag klokka 17.00. I den ene enden av Galleri Fjøset vil man kunne se de abstrakte bildene fra den blinde bildekunsteren Magna Jenssen, mens den andre delen er satt av til Øyvind Nystrøms bilder.

– Han var en ekstremt produktiv kunstner, og ville gjerne ha nye bilder på hver eneste utstilling, forklarer Else Marit Nystrøm.

Dermed vil det være mulig å se mange hittil uutstilte bilder fra den naturalistiske maleren.

– Hvorfor endte dere med å holde utstillingen akkurat på Årvoll Gård?

– Gården er litt spesiell for oss, den har alltid betydd mye for alle tre, avslutter Else Marit Nystrøm.

Siste nytt i Kultur

Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

 
Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.