Mio (5) klippet snora
med ordføreren

Mio (5) klippet snora<BR> med ordføreren

FEIRET: Barnehagebarn feiret med ordfører Marianne Borgen i rådhuset. Mio (5) fra Ammerudkollen barnehage fikk lov å klippe snora for å markere at barnehagerusken er i gang.

Mio fra Ammerudkollen barnehage fikk æren av å åpne årets barnehagerusken i rådhuset sammen med selveste ordfører Marianne Borgen. Nå er aksjonen åpnet for 41. gang.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

SANG: Ammerudlia barnehage fikk synge for Ruskengeneral Jan Hauger.

Kjelleren i rådhuset ble fylt med barnehagebarn fra hele Oslo. Barnehagerusken pågår i samme periode som Vårrusken og skal skape miljøbevisste holdninger blant barn i hele hovedstaden. I 2016 deltok 30.000 barnehagebarn. Mio fra Ammerud vet godt hvorfor det er viktig å arrangere en slik Ruskenaksjon.

- Det blir pent når man rydder vekk søppelet. Det er ikke fint når det ligger søppel rundt barnehagen, sier han.

Ordføreren er enig.

- Det betyr mye å få lov til å være med på en slik Ruskenaksjon. Man får en slags stolthet og samhold samtidig som man lærer å rydde, smiler hun.

Får Rusken-premie

Ruskengeneral Jan Hauger var så heldig å få sin egen Ruskensang fra Ammerudlia barnehage.

- Det var kjempefint. Det er veldig fint å se så mange blide barn her, sier han.

Alle barnehager som har meldt seg på får diplomer, Rusken-premie (i år er dette en matboks), og ryddeutstyr som engangshansker og avfallssekker.

- Alle merker det når det blir pent i nærmiljøet sitt. Det handler også om å bevare dugnadstradisjonen. Ofte er det et fokus på å rydde, men dette er mer enn det. Barna får være med å gjøre noe viktig for byen vår, smiler Borgen.

- Jeg er veldig glad for den innsatsen de gjør.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.