ANNONSE

Mio (5) klippet snora
med ordføreren

Mio (5) klippet snora<BR> med ordføreren

FEIRET: Barnehagebarn feiret med ordfører Marianne Borgen i rådhuset. Mio (5) fra Ammerudkollen barnehage fikk lov å klippe snora for å markere at barnehagerusken er i gang.

Mio fra Ammerudkollen barnehage fikk æren av å åpne årets barnehagerusken i rådhuset sammen med selveste ordfører Marianne Borgen. Nå er aksjonen åpnet for 41. gang.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

SANG: Ammerudlia barnehage fikk synge for Ruskengeneral Jan Hauger.

Kjelleren i rådhuset ble fylt med barnehagebarn fra hele Oslo. Barnehagerusken pågår i samme periode som Vårrusken og skal skape miljøbevisste holdninger blant barn i hele hovedstaden. I 2016 deltok 30.000 barnehagebarn. Mio fra Ammerud vet godt hvorfor det er viktig å arrangere en slik Ruskenaksjon.

- Det blir pent når man rydder vekk søppelet. Det er ikke fint når det ligger søppel rundt barnehagen, sier han.

Ordføreren er enig.

- Det betyr mye å få lov til å være med på en slik Ruskenaksjon. Man får en slags stolthet og samhold samtidig som man lærer å rydde, smiler hun.

Får Rusken-premie

Ruskengeneral Jan Hauger var så heldig å få sin egen Ruskensang fra Ammerudlia barnehage.

- Det var kjempefint. Det er veldig fint å se så mange blide barn her, sier han.

Alle barnehager som har meldt seg på får diplomer, Rusken-premie (i år er dette en matboks), og ryddeutstyr som engangshansker og avfallssekker.

- Alle merker det når det blir pent i nærmiljøet sitt. Det handler også om å bevare dugnadstradisjonen. Ofte er det et fokus på å rydde, men dette er mer enn det. Barna får være med å gjøre noe viktig for byen vår, smiler Borgen.

- Jeg er veldig glad for den innsatsen de gjør.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE