Musikalske talenter
i Grorud kirke

Musikalske talenter <BR>i Grorud kirke

SKAPTE STEMNING: Solist Kristian Varmo Andresen 
sang «Phantom of the Opera» og «Music of the night» sammen med elever fra Smutten musikkstue.

Da Smutten musikkstue arrangerte sin første vårkonsert i Grorud kirke, ble musikalske venner invitert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2017 kl 15:11

Se bildet større

DERES HJERTEBARN: Helge og Mette Harstad driver Smutten musikkstue.

Vårkonserten i Grorud kirke var i regi av Smutten musikkstue, men alene på scenen var de ikke. Koret Ruccola, Rødtvet storband, Golden Core og Kristian Varmo Andresen var alle en viktig del av programmet - med andre ord ble musikken fremført av talentfulle barn og ungdommer fra Bydel Grorud.

Vi har invitert venner til et samarbeid. Ruccola, Rødtvet storband og Golden Core er med. Rødtvet storband har vi jobbet med før, men ikke med Ruccola. Kristian er vår utvalgte solist og Golden Core spiller over alt, så det er moro å ha de med her, sier Mette Harstad.

Slår seg sammen

Hun driver Smutten musikkstue sammen med Helge Harstad. Siden 2003 har de undervist i egne lokaler i Gjerdesmutten på Ammerud. De tilbyr undervisning på piano, gitar, bass og saksofon.

Elevene får mulighet til å prøve forskjellige instrumenter, spille i band og delta på konserter. Musikkstua er hjertebarnet til driverne som vant kulturprisen 2016 i Bydel Grorud.

– Vi sitter stort sett med enkelundervisning, men synes det er moro å sette det sammen. Den siste tiden før konserten har vi hatt fellesøvinger, sier hun.

Første vårkonsert

Smutten musikkstue startet blant annet med «Take me to church», «Rolling in the deep» og «Phantom of the opera», før det var Rødtvet storband sin tur. De var etterfulgt av koret Ruccola og Golden Core før alle samlet seg på scenen sammen til to fellesnummer.

– Denne konserten består av alt fra opera til jazz, rock og pop, sier Helge Harstad.

De har hatt konsert på sommeren og høsten, men ikke på våren. Derfor synes de det var på tide med en vårkonsert.

– Det er stas å kunne arrangere konsert, særlig her i Grorud kirke. Det er det fineste konsertlokalet som finnes i disse trakter, sier han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Åpner sommerkafé <BR>på Stovner

Gjengen fra Haugenstua skal sammen med diakonene i Høybråten, Fossum og Stovner menighet drive kafé utenfor Frivillighetssentralen i hele juli måned.

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

 
Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.