Musikalske talenter
i Grorud kirke

Musikalske talenter <BR>i Grorud kirke

SKAPTE STEMNING: Solist Kristian Varmo Andresen 
sang «Phantom of the Opera» og «Music of the night» sammen med elever fra Smutten musikkstue.

Da Smutten musikkstue arrangerte sin første vårkonsert i Grorud kirke, ble musikalske venner invitert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2017 kl 15:11

Se bildet større

DERES HJERTEBARN: Helge og Mette Harstad driver Smutten musikkstue.

Vårkonserten i Grorud kirke var i regi av Smutten musikkstue, men alene på scenen var de ikke. Koret Ruccola, Rødtvet storband, Golden Core og Kristian Varmo Andresen var alle en viktig del av programmet - med andre ord ble musikken fremført av talentfulle barn og ungdommer fra Bydel Grorud.

Vi har invitert venner til et samarbeid. Ruccola, Rødtvet storband og Golden Core er med. Rødtvet storband har vi jobbet med før, men ikke med Ruccola. Kristian er vår utvalgte solist og Golden Core spiller over alt, så det er moro å ha de med her, sier Mette Harstad.

Slår seg sammen

Hun driver Smutten musikkstue sammen med Helge Harstad. Siden 2003 har de undervist i egne lokaler i Gjerdesmutten på Ammerud. De tilbyr undervisning på piano, gitar, bass og saksofon.

Elevene får mulighet til å prøve forskjellige instrumenter, spille i band og delta på konserter. Musikkstua er hjertebarnet til driverne som vant kulturprisen 2016 i Bydel Grorud.

– Vi sitter stort sett med enkelundervisning, men synes det er moro å sette det sammen. Den siste tiden før konserten har vi hatt fellesøvinger, sier hun.

Første vårkonsert

Smutten musikkstue startet blant annet med «Take me to church», «Rolling in the deep» og «Phantom of the opera», før det var Rødtvet storband sin tur. De var etterfulgt av koret Ruccola og Golden Core før alle samlet seg på scenen sammen til to fellesnummer.

– Denne konserten består av alt fra opera til jazz, rock og pop, sier Helge Harstad.

De har hatt konsert på sommeren og høsten, men ikke på våren. Derfor synes de det var på tide med en vårkonsert.

– Det er stas å kunne arrangere konsert, særlig her i Grorud kirke. Det er det fineste konsertlokalet som finnes i disse trakter, sier han.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Vinteren slo tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.