Nå skal det trimmes i Bjerke bydel

Nå skal det trimmes i Bjerke bydel

 

Eldresentret Stedet Vårt er historie. Det nye tilbudet bærer navnet Veitvet Nærmiljøsenter. Mye er som før, men trimtilbudet er utvidet for å utvikle folkehelsetilbudet i Bydel Bjerke - for hele befolkningen.

- Vi har fått bistand fra folkehelsekoordinator Silje Årnes, som også jobber som personlig trener på SATS, opplyser teamleder Rona Therese Reistad på Veitvet Nærmiljøsenter.

Seksjonsleder for forebyggende tjenester i Bydel Bjerke, Tina Arnesen, opplyser at den nye folkehelsekoordinatoren er ansatt i en prosjektstilling ved forebyggende tjenester for å utvikle folkehelsetilbudet i bydelen.


- Trimmen får bedre kvalitet nå, og er en ekstra ressurs for de eldre. Tilbudet er rettet mot hele befolkningen i bydelen, men det vil etableres trimgrupper med egne tider.

- Folkehelsekoordinatoren bistår trimgruppa ved å gi kost- og ernæringsråd, fortsetter Reistad.

Fornøyde

Det utvidede trimtilbudet er en gledelig nyhet for Inger Johanne Carlsen og Rigmor Berntzen - faste brukere av Stedet Vårt før det ble lagt ned i utgangen av desember 2010.

- Trimtilbudet er veldig bra, smiler de.

De har lenge lurt på hva som kom til å skje etter at Stedet Vårt lukket dørene. De er glade for at de tidligere aktivitetene er ivaretatt, men synes det er trist at arbeidsstua nå er borte. Med den nye overtakelsen ble arbeidsstua omgjort til prosjektkontorer, men Tina Arnesen opplyser at aktiviteten likevel ivaretas.

- Dette er ikke en aktivitet som blir tatt bort. Aktivitøren som jobbet med arbeidsstua har planer om å drive håndarbeid som aktivitet. Det eneste som endres er hvor dette arbeidet foregår.

Kan bli endringer

- Det kan bli endringer i flere av aktivitetstilbudene, men det er fordi det er nye personer som nå styrer aktivitetene. Alle tilbudene som var rettet mot de over 60 år vil ivaretas, men tilbudene vil kunne utvikles. Vi er opptatt av at de eldre får mulighet til å også selv komme med forslag, forteller Tina Arnesen.

Fra og med slutten av februar tilbys et nytt tilbud på Veitvet Nærmiljøsenter. Diakon Else Karlberg i Bredtvet menighet vil lede sorggrupper - noe som har vært et etterlengtet tilbud.

- Dette er ikke et religiøst tilbud. Tilbudet er heller ikke bare siktet mot de som har mistet en kjær, men også for de som for eksempel sliter med ensomhet, opplyser Reistad.

Hele befolkningen

Tidligere brukere av eldresentret har fått selskap av brukere av Bjerke familiesenter, Stikk-innom og andre etter at nærmiljøsentret åpnet.

- Nærmiljøsenteret skal romme hele befolkningen, sier Reistad.


Kafeen blir allerede brukt av småbarnsfamilier, og forebyggende tjenester jobber nå kontinuerlig med å opparbeide nye tilbud til brukerne av nærmiljøsenteret.

- Vi ønsker å flytte inn nye funksjoner i rommene på nærmiljøsenteret. Vi skal ha norskkurs der, og vi må finne en plass hvor Stikk Innom kan være. Hvilke nye funksjoner vi skal ha inn dit er en del av den lange prosessen og de langsiktige målene vi har, forteller Arnesen.

Siste nytt i Kultur

Stovner hyllet sine helter

Hyllet sine helter

 • Stovnergalla

Den første Stovnergallaen gikk av stabelen i helga. Da var blant andre ordføreren på plass på Rommen Scene - til stort show med god underholdning - for å hylle dem som yter det lille ekstra i hverdagen i bydelen.

Haugen skolekorps 40 år

40 år med korps

 • Skolekorps

Haugen skolekorps har 40-årsjubileum i år. Det feiret de med konsert i Furuset kirke, men feiringen er ikke over.

Kontraktene er signert

«Nye» Tveten gård

Kontraktene signert

 • historie

I lang tid har Tveten gård vært under oppussing i regi av Kulturetaten. Nå er nye kontrakter signert med frivilligheten og bydelen om aktivitet på gården fremover.

 
17-åring med <BR>viktig stemme

17-åring med
viktig stemme

 • Ungdom

Tre Oslo-ungdommer er valgt til FN-sambandets ungdomspanel, og en av dem er Bani Singh (17) fra Hellerud.

– Det er dette som <BR>skaper lokalsamfunn

Kronprinsparet på turné i Bjerke bydel:

– Det er dette som
skaper lokalsamfunn

 • Kronprinsparet

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Bjerke bydel og fikk være med på flere av aktivitetene. Blant annet lærte kronprinsessen å sjonglere av Nysirkus på Veitvet og fikk møte over tusen aktive barn og unge på Isdammen.

Er det sommer, <BR>vår eller påske?

Er det sommer,
vår eller påske?

 • Sommer

Det er ikke lenge siden det snødde, men i helgen kom sommeren så å si over natta. Turen gikk til Steinbruvann for en liten stemningsrapport.

 
Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

 • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

 • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

 • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

 • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

 • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

 • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!