Nå skal det trimmes i Bjerke bydel

Nå skal det trimmes i Bjerke bydel

 

Eldresentret Stedet Vårt er historie. Det nye tilbudet bærer navnet Veitvet Nærmiljøsenter. Mye er som før, men trimtilbudet er utvidet for å utvikle folkehelsetilbudet i Bydel Bjerke - for hele befolkningen.

- Vi har fått bistand fra folkehelsekoordinator Silje Årnes, som også jobber som personlig trener på SATS, opplyser teamleder Rona Therese Reistad på Veitvet Nærmiljøsenter.

Seksjonsleder for forebyggende tjenester i Bydel Bjerke, Tina Arnesen, opplyser at den nye folkehelsekoordinatoren er ansatt i en prosjektstilling ved forebyggende tjenester for å utvikle folkehelsetilbudet i bydelen.

- Trimmen får bedre kvalitet nå, og er en ekstra ressurs for de eldre. Tilbudet er rettet mot hele befolkningen i bydelen, men det vil etableres trimgrupper med egne tider.

- Folkehelsekoordinatoren bistår trimgruppa ved å gi kost- og ernæringsråd, fortsetter Reistad.

Fornøyde

Det utvidede trimtilbudet er en gledelig nyhet for Inger Johanne Carlsen og Rigmor Berntzen - faste brukere av Stedet Vårt før det ble lagt ned i utgangen av desember 2010.

- Trimtilbudet er veldig bra, smiler de.

De har lenge lurt på hva som kom til å skje etter at Stedet Vårt lukket dørene. De er glade for at de tidligere aktivitetene er ivaretatt, men synes det er trist at arbeidsstua nå er borte. Med den nye overtakelsen ble arbeidsstua omgjort til prosjektkontorer, men Tina Arnesen opplyser at aktiviteten likevel ivaretas.

- Dette er ikke en aktivitet som blir tatt bort. Aktivitøren som jobbet med arbeidsstua har planer om å drive håndarbeid som aktivitet. Det eneste som endres er hvor dette arbeidet foregår.

Kan bli endringer

- Det kan bli endringer i flere av aktivitetstilbudene, men det er fordi det er nye personer som nå styrer aktivitetene. Alle tilbudene som var rettet mot de over 60 år vil ivaretas, men tilbudene vil kunne utvikles. Vi er opptatt av at de eldre får mulighet til å også selv komme med forslag, forteller Tina Arnesen.

Fra og med slutten av februar tilbys et nytt tilbud på Veitvet Nærmiljøsenter. Diakon Else Karlberg i Bredtvet menighet vil lede sorggrupper - noe som har vært et etterlengtet tilbud.

- Dette er ikke et religiøst tilbud. Tilbudet er heller ikke bare siktet mot de som har mistet en kjær, men også for de som for eksempel sliter med ensomhet, opplyser Reistad.

Hele befolkningen

Tidligere brukere av eldresentret har fått selskap av brukere av Bjerke familiesenter, Stikk-innom og andre etter at nærmiljøsentret åpnet.

- Nærmiljøsenteret skal romme hele befolkningen, sier Reistad.

Kafeen blir allerede brukt av småbarnsfamilier, og forebyggende tjenester jobber nå kontinuerlig med å opparbeide nye tilbud til brukerne av nærmiljøsenteret.

- Vi ønsker å flytte inn nye funksjoner i rommene på nærmiljøsenteret. Vi skal ha norskkurs der, og vi må finne en plass hvor Stikk Innom kan være. Hvilke nye funksjoner vi skal ha inn dit er en del av den lange prosessen og de langsiktige målene vi har, forteller Arnesen.

Siste nytt i Kultur

Samler 75-åringene <BR>på Høybråten

Samler 75-åringene
på Høybråten

Forrige uke ble alle 75-åringene Høybråten sanitetsforening kunne finne invitert til eldrefest på Huset Vårt.

Utskiftinger på kunstutstillingen

Utskiftinger på kunstutstillingen

Årvoll Lions hadde i helgen sin årlige kunstutstilling. Det er som regel faste kunstnere som stiller ut, men i år har klubben også fått tak i noen nye.

Ringer inn til jubileumsfest

Ringer inn til jubileumsfest

  • Jubileum

Fossum kirke sto ferdig for 40 år siden. Det skal feires på søndag. May Grimdalen håper på godt oppmøte fra hele bydelen.

 
Digg med DUGG på mandag

Stovner-ungdommens egen eplesaft er klar:

Digg med DUGG på mandag

  • DUGG

Sebastian, Ayoub og Thomas inviterer til lansering av epledrikken DUGG under FN-dagen på Stovner. Over 3000 epler er plukket og presset - og alle inntekter går til Redd Barna.

Avsluttet markeringen <BR>av Karl XII

Avsluttet markeringen
av Karl XII

Groruddalen historielag arrangerte tredje og siste del på 300-årsmarkeringen for Karl XIIs angrep på Norge med foredrag på Ellingsrud gård.

Rusken feiret 40 år <BR>med fest i rådhuset

Rusken feiret 40 år
med fest i rådhuset

Rusken så dagens lys for 40 år siden. Ordfører Marianne Borgen og ruskengeneral Jan Hauger er klare på at det bare er begynnelsen på noe som er kommet for å bli.

 
Sammen mot krig og konflikt

Sammen mot krig og konflikt

Søndag 24. oktober er årets TV-aksjon. Alle basene rundt omkring i Groruddalen håper så mange som mulig vil være med å gå med bøsse.

Indiske rytmer på Veitvet

Indiske rytmer på Veitvet

Gulvet på kulturhuset Veitvet ble ryddet og gjort klart til indisk dans i helgen.

Informerer elevene <BR>om TV-aksjonen

Informerer elevene
om TV-aksjonen

Leder Satha Sritharan for TV-aksjonen på Stovner og frivillig Samira Hashi tok turen til Stasjonsfjellet skole for å informere og rekruttere elevene.

 
Magisk lysvandring <BR>langs Alnaelva

Magisk lysvandring
langs Alnaelva

Mange møtte opp for å være med på årets lysvandring langs Alnaelva sist torsdag, og lyssettingen imponerte turgåerne.

Unge programledere

Unge programledere

Tre 12-åringer på Veitvet bruker fritiden til å lage radio- og videprogram på nett. Neste mål er å gjennomføre verdens lengste direktesendte webshow.

Jobber for demokratiet

Ambisiøse Drenusha (23)

Jobber for demokratiet

  • Ambisjoner

Drenusha Suka (23) fra Stovner har vært aktiv i Europeisk Ungdom i tre år. Nå har hun kommet igjennom nåløyet - og er valgt inn i hovedstyret på nasjonalt nivå.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!