Nå skal det trimmes i Bjerke bydel

Nå skal det trimmes i Bjerke bydel

 

Eldresentret Stedet Vårt er historie. Det nye tilbudet bærer navnet Veitvet Nærmiljøsenter. Mye er som før, men trimtilbudet er utvidet for å utvikle folkehelsetilbudet i Bydel Bjerke - for hele befolkningen.

Skrevet av:

- Vi har fått bistand fra folkehelsekoordinator Silje Årnes, som også jobber som personlig trener på SATS, opplyser teamleder Rona Therese Reistad på Veitvet Nærmiljøsenter.

Seksjonsleder for forebyggende tjenester i Bydel Bjerke, Tina Arnesen, opplyser at den nye folkehelsekoordinatoren er ansatt i en prosjektstilling ved forebyggende tjenester for å utvikle folkehelsetilbudet i bydelen.

- Trimmen får bedre kvalitet nå, og er en ekstra ressurs for de eldre. Tilbudet er rettet mot hele befolkningen i bydelen, men det vil etableres trimgrupper med egne tider.

- Folkehelsekoordinatoren bistår trimgruppa ved å gi kost- og ernæringsråd, fortsetter Reistad.

Fornøyde

Det utvidede trimtilbudet er en gledelig nyhet for Inger Johanne Carlsen og Rigmor Berntzen - faste brukere av Stedet Vårt før det ble lagt ned i utgangen av desember 2010.

- Trimtilbudet er veldig bra, smiler de.

De har lenge lurt på hva som kom til å skje etter at Stedet Vårt lukket dørene. De er glade for at de tidligere aktivitetene er ivaretatt, men synes det er trist at arbeidsstua nå er borte. Med den nye overtakelsen ble arbeidsstua omgjort til prosjektkontorer, men Tina Arnesen opplyser at aktiviteten likevel ivaretas.

- Dette er ikke en aktivitet som blir tatt bort. Aktivitøren som jobbet med arbeidsstua har planer om å drive håndarbeid som aktivitet. Det eneste som endres er hvor dette arbeidet foregår.

Kan bli endringer

- Det kan bli endringer i flere av aktivitetstilbudene, men det er fordi det er nye personer som nå styrer aktivitetene. Alle tilbudene som var rettet mot de over 60 år vil ivaretas, men tilbudene vil kunne utvikles. Vi er opptatt av at de eldre får mulighet til å også selv komme med forslag, forteller Tina Arnesen.

Fra og med slutten av februar tilbys et nytt tilbud på Veitvet Nærmiljøsenter. Diakon Else Karlberg i Bredtvet menighet vil lede sorggrupper - noe som har vært et etterlengtet tilbud.

- Dette er ikke et religiøst tilbud. Tilbudet er heller ikke bare siktet mot de som har mistet en kjær, men også for de som for eksempel sliter med ensomhet, opplyser Reistad.

Hele befolkningen

Tidligere brukere av eldresentret har fått selskap av brukere av Bjerke familiesenter, Stikk-innom og andre etter at nærmiljøsentret åpnet.

- Nærmiljøsenteret skal romme hele befolkningen, sier Reistad.

Kafeen blir allerede brukt av småbarnsfamilier, og forebyggende tjenester jobber nå kontinuerlig med å opparbeide nye tilbud til brukerne av nærmiljøsenteret.

- Vi ønsker å flytte inn nye funksjoner i rommene på nærmiljøsenteret. Vi skal ha norskkurs der, og vi må finne en plass hvor Stikk Innom kan være. Hvilke nye funksjoner vi skal ha inn dit er en del av den lange prosessen og de langsiktige målene vi har, forteller Arnesen.

Siste nytt i Kultur

Øker lesegleden

Øker lesegleden

 • Skole

Linderud skole har i åtte år vært med på Arks barnebokpris. I løpet av høsten har elevene lest fem bøker, og sist uke samlet de seg i aulaen for å snakke om bøkene.

Krohg og damene

Krohg og damene

 • Kunst

Har du noengang lurt på hvem modellene til våre mest kjente kunstnere var? På Galleri Würths siste foredragskveld for året skal dette temaet belyses nærmere.

Hesteglad gjeng på <BR>Alna ridesenter

Hesteglad gjeng på
Alna ridesenter

 • Hest

Ridesentret har startet opp rundridning for eldre. Det er noe gjengen fra Økern dagsenter skal leve lenge på.

 
Allsang for 20. gang

Allsang for 20. gang

 • konsert

Det var god stemning og fullsatt sal i Romsås kirke da det tradisjonen tro ble arrangert «Allsang på toppen».

En annerledes julekonsert

En annerledes julekonsert

 • konsert

Salongen i Trosterudvillaen var fylt opp med forventningsfulle mennesker, da Sara Aimée Smiseth hadde tatt turen innom med sin «Julestemninger – en annerledes julekonsert».

Skapte nye minner

Skapte nye minner

 • jul

Det var ikke bare Jan Bøhler som hadde tatt turen til Rødtvet sykehjem, da det var klart for den årlige julegrantenningen.

 
Lansering i en pub

Lansering i en pub

 • Pilen

I forrige uke ble den lokale baren Rudolf på Vestli brukt til noe litt annet enn det den pleier å brukes til. Lise Forfang Grimnes valgte å bruke Rudolf for å lansere sin nye bok «Blodskraft».

Nok er nok <BR>for Standing Rock

Nok er nok
for Standing Rock

 • Pilen

Den siste tiden har det vært snakket mye om Standing Rock, og at de amerikanske mydighetene skal «innvadere» Dakota/Lakota/siouxindianernes reservat. De skal nemlig legge et veldig omdiskutert oljerør gjennom indianerreservatet Standing Rock i Nord-Dakota i USA.

20 år med teater

20 år med teater

 • Teater

Hellerud teaterverksted startet opp i 1996. Sist uke feiret de med noen av glansstykkene på Haugerud seniorsenter.

 
Lanserer «Asfaltøl»

Lanserer «Asfaltøl»

- med hint av svevestøv

 • Asfaltøl

Forfatter Yngve Kveine kom i 2014 ut med boka «Lyden av asfalt». Nå har han kommet med smaken til boken sammen med St. Halvars bryggeri.

Inspirert av kaffekanna

Inspirert av kaffekanna

 • Kunst

Sist helg åpnet Shoddyfabrikken dørene for alle besøkende, da de hadde åpent hus med juleutstillinger. Billedkunstner Birgit Jakobsen stilte blant annet ut et bilde av kaffekanna hun har på kontoret.

«Scrooge» på Årvoll

«Scrooge» på Årvoll

 • Teater

Barna i Akerselva kultur- og teaterlag fremfører teaterstykket «Scrooge» for andre gang på Årvoll gård.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!