Nå skal det trimmes i Bjerke bydel

Nå skal det trimmes i Bjerke bydel

 

Eldresentret Stedet Vårt er historie. Det nye tilbudet bærer navnet Veitvet Nærmiljøsenter. Mye er som før, men trimtilbudet er utvidet for å utvikle folkehelsetilbudet i Bydel Bjerke - for hele befolkningen.

Skrevet av:

- Vi har fått bistand fra folkehelsekoordinator Silje Årnes, som også jobber som personlig trener på SATS, opplyser teamleder Rona Therese Reistad på Veitvet Nærmiljøsenter.

Seksjonsleder for forebyggende tjenester i Bydel Bjerke, Tina Arnesen, opplyser at den nye folkehelsekoordinatoren er ansatt i en prosjektstilling ved forebyggende tjenester for å utvikle folkehelsetilbudet i bydelen.

- Trimmen får bedre kvalitet nå, og er en ekstra ressurs for de eldre. Tilbudet er rettet mot hele befolkningen i bydelen, men det vil etableres trimgrupper med egne tider.

- Folkehelsekoordinatoren bistår trimgruppa ved å gi kost- og ernæringsråd, fortsetter Reistad.

Fornøyde

Det utvidede trimtilbudet er en gledelig nyhet for Inger Johanne Carlsen og Rigmor Berntzen - faste brukere av Stedet Vårt før det ble lagt ned i utgangen av desember 2010.

- Trimtilbudet er veldig bra, smiler de.

De har lenge lurt på hva som kom til å skje etter at Stedet Vårt lukket dørene. De er glade for at de tidligere aktivitetene er ivaretatt, men synes det er trist at arbeidsstua nå er borte. Med den nye overtakelsen ble arbeidsstua omgjort til prosjektkontorer, men Tina Arnesen opplyser at aktiviteten likevel ivaretas.

- Dette er ikke en aktivitet som blir tatt bort. Aktivitøren som jobbet med arbeidsstua har planer om å drive håndarbeid som aktivitet. Det eneste som endres er hvor dette arbeidet foregår.

Kan bli endringer

- Det kan bli endringer i flere av aktivitetstilbudene, men det er fordi det er nye personer som nå styrer aktivitetene. Alle tilbudene som var rettet mot de over 60 år vil ivaretas, men tilbudene vil kunne utvikles. Vi er opptatt av at de eldre får mulighet til å også selv komme med forslag, forteller Tina Arnesen.

Fra og med slutten av februar tilbys et nytt tilbud på Veitvet Nærmiljøsenter. Diakon Else Karlberg i Bredtvet menighet vil lede sorggrupper - noe som har vært et etterlengtet tilbud.

- Dette er ikke et religiøst tilbud. Tilbudet er heller ikke bare siktet mot de som har mistet en kjær, men også for de som for eksempel sliter med ensomhet, opplyser Reistad.

Hele befolkningen

Tidligere brukere av eldresentret har fått selskap av brukere av Bjerke familiesenter, Stikk-innom og andre etter at nærmiljøsentret åpnet.

- Nærmiljøsenteret skal romme hele befolkningen, sier Reistad.

Kafeen blir allerede brukt av småbarnsfamilier, og forebyggende tjenester jobber nå kontinuerlig med å opparbeide nye tilbud til brukerne av nærmiljøsenteret.

- Vi ønsker å flytte inn nye funksjoner i rommene på nærmiljøsenteret. Vi skal ha norskkurs der, og vi må finne en plass hvor Stikk Innom kan være. Hvilke nye funksjoner vi skal ha inn dit er en del av den lange prosessen og de langsiktige målene vi har, forteller Arnesen.

Siste nytt i Kultur

Rekordmange på solfest

Rekordmange på solfest

Lørdag 14. januar var det klart for 25-årsjubileum og solfest på vegne av Annai Poopathi tamilsk kultursenter (APTK) og Tamilsk ressurs- og veiledningssenter (TRVS). Med et kulturelt opplegg og spennende gjesteliste var det mange besøkende innom.

Full fest for 100-åringen

Full fest for 100-åringen

Da Rakel Kitty Ekeberg feiret sine 100 år fylte det seg fort opp på Ammerudhjemmet. I tillegg til beboere og familie stilte koret til Metodistkirken på Grünerløkka opp med sang.


– Det er helt rått!

Golden Core ute med sitt første album:


– Det er helt rått!

Den unge duoen fra Ammerud har spilt sammen i omtrent tre år. Nå er de ute med sitt første album – «Norwegian stoner machine».

 
Vellykket vernissasje

Vellykket vernissasje

  • Kunst

Fjøset på Årvoll gård var fylt opp av spente kunstelskere da det var vernissasje for utstillingen «Insekter i Bjerke bydel og Lillomarka» forrige helg.

Lærte om nettmobbing

Lærte om nettmobbing

Elever fra Tonsenhagen skole satt musestille i en hel time, da de fulgte med på forestillingen «Vetle, snakk sant!» av Para Film & Teater.

Veien til friheten

Veien til friheten

  • Kulturminner

Per Jostein Aarsand har gravd i historien for å finne Groruddalens røtter, og det arbeidet har nå kulminert i forestillingen «Carl Fredriksens transport», som forteller om flyktningetransporten gjennom dalen og over Gjelleråsen.

 
Klare for nytt suksessår <BR>på Furuset

Klare for nytt suksessår
på Furuset

  • Furuset

Selv om fjoråret gikk over all forventning, er Furuset bibliotek og aktivitetshus (FUBIAK) nå klare for et nytt år hvor de skal være enda modigere og samtidig fortsette å inkludere brukerne.

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Nasjonens hukommelse ligger på Økern

Samlingene til Naturhistorisk museum og Kulturhistorisk museum er nå samlet på Økern. Dermed befinner nasjonens hukommelse innen natur og kultur seg i Groruddalen. Men «ekte» dinosaurer finnes fremdeles ikke på Økern.

Selger frimerkehistorie<BR> på Ulven

Selger frimerkehistorie
på Ulven

  • Frimerker

I over ett år har Postens frimerketjeneste holdt hus i Persveien på Ulven. Der kan du få kjøpt det meste innen frimerker som er gitt ut i Norge siden 1855.

 
Stas med deltakelse <BR>i Norske Talenter

Stas med deltakelse
i Norske Talenter

Det var først etter at de hadde sett ett innlegg på nett at Surreal Crew fra Vestli IL bestemte seg for å bli med i konkurransen. Nå har de gått videre.

Står på for det sosiale på F21

Står på for det sosiale på F21

Mathilde Bergene Bratlie (18), Valencia Rodrigues (17) og Amanda Sandberg Fætten (15) fra elevrådet på Fyrstikkalleen skole, ser på de sosiale aktivitetene som en positiv ting med skolen.

Molly (6) lærte opp kronprinsen

Molly (6) lærte opp kronprinsen

  • Teglverket skole

Kronprins Haakon tok turen til Teglverket skole for å lære hvordan de jobber med læringsteknologi i skolehverdagen. På Teglverket har alle elever en ipad – og Molly fikk lære bort til selveste kronprinsen.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!