Nå skal det trimmes i Bjerke bydel

Nå skal det trimmes i Bjerke bydel

 

Eldresentret Stedet Vårt er historie. Det nye tilbudet bærer navnet Veitvet Nærmiljøsenter. Mye er som før, men trimtilbudet er utvidet for å utvikle folkehelsetilbudet i Bydel Bjerke - for hele befolkningen.

- Vi har fått bistand fra folkehelsekoordinator Silje Årnes, som også jobber som personlig trener på SATS, opplyser teamleder Rona Therese Reistad på Veitvet Nærmiljøsenter.

Seksjonsleder for forebyggende tjenester i Bydel Bjerke, Tina Arnesen, opplyser at den nye folkehelsekoordinatoren er ansatt i en prosjektstilling ved forebyggende tjenester for å utvikle folkehelsetilbudet i bydelen.

- Trimmen får bedre kvalitet nå, og er en ekstra ressurs for de eldre. Tilbudet er rettet mot hele befolkningen i bydelen, men det vil etableres trimgrupper med egne tider.

- Folkehelsekoordinatoren bistår trimgruppa ved å gi kost- og ernæringsråd, fortsetter Reistad.

Fornøyde

Det utvidede trimtilbudet er en gledelig nyhet for Inger Johanne Carlsen og Rigmor Berntzen - faste brukere av Stedet Vårt før det ble lagt ned i utgangen av desember 2010.

- Trimtilbudet er veldig bra, smiler de.

De har lenge lurt på hva som kom til å skje etter at Stedet Vårt lukket dørene. De er glade for at de tidligere aktivitetene er ivaretatt, men synes det er trist at arbeidsstua nå er borte. Med den nye overtakelsen ble arbeidsstua omgjort til prosjektkontorer, men Tina Arnesen opplyser at aktiviteten likevel ivaretas.

- Dette er ikke en aktivitet som blir tatt bort. Aktivitøren som jobbet med arbeidsstua har planer om å drive håndarbeid som aktivitet. Det eneste som endres er hvor dette arbeidet foregår.

Kan bli endringer

- Det kan bli endringer i flere av aktivitetstilbudene, men det er fordi det er nye personer som nå styrer aktivitetene. Alle tilbudene som var rettet mot de over 60 år vil ivaretas, men tilbudene vil kunne utvikles. Vi er opptatt av at de eldre får mulighet til å også selv komme med forslag, forteller Tina Arnesen.

Fra og med slutten av februar tilbys et nytt tilbud på Veitvet Nærmiljøsenter. Diakon Else Karlberg i Bredtvet menighet vil lede sorggrupper - noe som har vært et etterlengtet tilbud.

- Dette er ikke et religiøst tilbud. Tilbudet er heller ikke bare siktet mot de som har mistet en kjær, men også for de som for eksempel sliter med ensomhet, opplyser Reistad.

Hele befolkningen

Tidligere brukere av eldresentret har fått selskap av brukere av Bjerke familiesenter, Stikk-innom og andre etter at nærmiljøsentret åpnet.

- Nærmiljøsenteret skal romme hele befolkningen, sier Reistad.

Kafeen blir allerede brukt av småbarnsfamilier, og forebyggende tjenester jobber nå kontinuerlig med å opparbeide nye tilbud til brukerne av nærmiljøsenteret.

- Vi ønsker å flytte inn nye funksjoner i rommene på nærmiljøsenteret. Vi skal ha norskkurs der, og vi må finne en plass hvor Stikk Innom kan være. Hvilke nye funksjoner vi skal ha inn dit er en del av den lange prosessen og de langsiktige målene vi har, forteller Arnesen.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

 
Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.