ANNONSE

Natteravn på gamle tomter

Natteravn på gamle tomter

MUNTER PASSIAR: Å gå natteravn betyr også at de voksne kan prate seg i mellom. Et viktig og sosialt engasjement i lokalmiljøet.

Da FAU på Veitvet skole spurte ordfører Marianne Borgen om hun ville gå natteravn med dem, fikk de umiddelbart ja i svar. Det endte med en tre timers vandring med en ordfører på hjemmebane.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.05.2017 kl 12:59

Se bildet større

UNGDOMMELIG INFORMASJON: Leder i Veitvetklubben, Arild Sørum, vet det meste om ungdommen på Veitvet og ellers i Bydel Bjerke. Ordfreren satte stor pris på all den informasjonen han kom med.

Det var ikke første gang ordføreren gikk natteravn.

- Dette gjør jeg med glede. Det er et viktig tiltak jeg alltid har støttet for fullt, slår Borgen fast, som gikk natteravn lenge før hun ble ordfører i Oslo.

- Jeg gikk selv natteravn som mamma den gangen vi bodde på Østensjø. Noe som ikke fantes da jeg vokste opp på Veitvet. Den gang hadde vi imidlertid et tilbud som het «Ungdommens venner».

Sterk dugnadsånd

Ordføreren forteller om den aller første tiden på Veitvet da folk begynte å flytte inn og det ble et enormt antall barn i løpet av kort tid.

- Vi ble godt passet på av de voksne. Det var «øyne» som fulgte med oss over alt. Om det ikke var dine foreldres øyne var det noen andre foreldres øyne som fulgte med. Samtidig lærte vi veldig mye om at det var forskjell på familier. Det var ikke alle som hadde det like lett. Derfor ble betydningen av å ta vare på hverandre ekstra viktig. Dessuten var dugnadsånden sterk her på Veitvet, sier Borgen, som fryder seg over at den dugnaden lever videre i form av blant annet Natteravnene.

Tillit i lokalsamfunnet

- Det er viktig at voksne er synlige og tydelig til stede i nærmiljøet. At de unge ser at vi bryr oss kun til beste for dem selv. Jeg husker at vi ble heiet på av både de yngste og de litt eldre ungdommene, slår Borgen fast.

Hun får full støtte av Michal Stefanczak, som sammen med Oda Sjøvoll, Steffen Andersen, Mohamed Dheeg Aagane og Jørn Thomas Dufey styrer Natteravnene på Veitvet.

- Vi blir ikke oppfattet som om vi skal snuse i hva ungdommen holder på med. De føler tvert i mot at det er en trygghet å ha oss gående rundt. Dessuten er det mange som tar kontakt selv hvis de har noe på hjertet. Det er noen ganger lettere å prate med andre voksne enn de der hjemme, spesielt når de ser at noen av oss er foreldre til deres egne venner eller skolekamerater, sier Stefancza.

Les hele saken i vår papirutgave og eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE