Nok er nok
for Standing Rock

Nok er nok <BR>for Standing Rock

 

Den siste tiden har det vært snakket mye om Standing Rock, og at de amerikanske mydighetene skal «innvadere» Dakota/Lakota/siouxindianernes reservat. De skal nemlig legge et veldig omdiskutert oljerør gjennom indianerreservatet Standing Rock i Nord-Dakota i USA.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.12.2016 kl 21:37

Den planlagte oljerørledningen skal krysse fire stater, fra Nord-Dakota til Illinois. På veien fra Nord-Dakota til Illinois vil den altså krysse Missourielven – Siouxindianernes hovedkilde til drikkevann. Denne elven vil bli kraftig forurenset om det skulle skje en ulykke. Det skal renne 100.000 tonn med skitten olje gjennom røret hver eneste dag! I tillegg er Siouxindianerene redde for at deres hellige steder skal ødelegges av maskiner og anleggsarbeid.

Bare dette i seg selv er helt forferdelig. I tillegg til at amerikanske myndigheter nok en gang ignorerer urbefolkningen, så har store norske selskaper som, KLP, DNB, og til og med vårt eget oljefond finansiert dette prosjektet med mange milliarder kroner. Bare DNB alene har bidratt med 3 milliarder kroner.  

I forbindelse med denne saken har urfolksgrupper, og klimaforkjempere over hele verden protestert. Jeg var med på en av markeringene her i Oslo. Søndag 6. november var det satt i gang en stor solidaritetsmarkering i regi av Natur og ungdom og samiske organisasjoner. Jeg valgte å være med for å vise min solidaritet med indianerne i deres kamp og for å vise at denne måten å behandle naturen og mennesker på ikke er ok.

Vi i Stovner media mener at alle de store norske aktørene skal trekke seg ut umiddelbart. Som innbyggere i «fredsnasjonen Norge» kan vi være med på å sette press på aktørene som støtter prosjektet gjennom å involvere oss. Dette handler ikke bare om urbefolkningsrettigheter, men om jorda vår og om fremtiden. 

Du kan vise din solidaritet ved å sjekke inn på indianer-reservatet Standing Rock i Nord-Dakota i protest med oljerøret. Vi oppfordrer derfor så mange som mulig til å støtte denne saken, og vise sin solidaritet, da det verken er etisk riktig, eller bra for miljøet!  

Artikkelen er skrevet av Celine Helen i Stovner Media – som samarbeider med ungdomssidene PILEN i Akers Avis Groruddalen.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.