Nominert til
årets villmarking

Nominert til <BR>årets villmarking

UT PÅ TUR: Søstrene Hege og Stine Schultz Heireng på toppen av Grefsenkollen, et sted de har sovet i hengekøye flere ganger i løpet av 2016. Foto: Privat

Med mange turer i Øst- og Lillomarka er tursøstrene Hege og Stine Schultz Heireng nominert til årets villmarking. En nominering de er overrasket over og gjerne vil vinne.

Skrevet av:

Oppdatert:
15.02.2017 kl 09:36

Med sine 52 overnattingsturer på 52 uker, leder søstrene Schultz Heireng avstemningen om å bli årets villmarking.

– Vi er veldig overrasket, mange av de tidligere vinnerne er rutinerte ringrever. Vi er nominert i godt selskap, sier Stine.

Hege og Stine er to søstre som elsker turlivet. Villmarks- CV’en inneholder både klatring, lengre turer i vinterfjellet og bestigninger av Elbrus og Kilimanjaro. Mange av de 52 turene søstrene foretok i 2016 ble gjennomført i Østmarka og Lillomarka.

– Nå som vi har fått mann og barn er de fleste turene våre i nærmarka. Vi vil vise at det også er et variert og spennende friluftsliv.

Vi vil inspirere flere til å komme seg ut og vise folk at eventyrene er nærmere enn du tror, sier Stine.

Håper å vinne

Med tidligere vinnere som blant annet Cecilie Skog, Børge Ousland og Tonje Helene Blomseth er det ekstra stas å være nominert med turer i nærmarka. Vi har også vært på lengre turer i villmarka, men det er nok turer i nærmarka folk forbinder oss mest med

– Det er helt unikt. Det har vært naturlig for oss å gå turer her fordi vi har vokst opp med det, sier hun.

Med besteforeldre som bodde på Furuset ble Østmarka deres hjerte når det kom til turer.

– Det er her vi har hatt mest overnattinger og det startet fra vi var bittesmå, sier Stine.

med et ønske om å inspirere småbarnsfamilier og turferskinger med sine opplevelser og erfaringer håper de å vinne årets villmarking. Prisen blir delt ut 31. mars under Camp villmark og avstemningen slutter allerede 14.februar.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

– Viktig å rydde <BR>ellers blir det rotete

Ruskenturné på Ammerud:

– Viktig å rydde
ellers blir det rotete

  • Rusken

Rusken tok turen til Grorud bydel for en barnehageturné sammen med varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap). Der traff de super-rydderne fra Ammerud.

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!