Nominert til
årets villmarking

Nominert til <BR>årets villmarking

UT PÅ TUR: Søstrene Hege og Stine Schultz Heireng på toppen av Grefsenkollen, et sted de har sovet i hengekøye flere ganger i løpet av 2016. FOTO: Privat

Med mange turer i Øst- og Lillomarka er tursøstrene Hege og Stine Schultz Heireng nominert til årets villmarking. En nominering de er overrasket over og gjerne vil vinne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.02.2017 kl 09:36

Med sine 52 overnattingsturer på 52 uker, leder søstrene Schultz Heireng avstemningen om å bli årets villmarking.

– Vi er veldig overrasket, mange av de tidligere vinnerne er rutinerte ringrever. Vi er nominert i godt selskap, sier Stine.

Hege og Stine er to søstre som elsker turlivet. Villmarks- CV’en inneholder både klatring, lengre turer i vinterfjellet og bestigninger av Elbrus og Kilimanjaro. Mange av de 52 turene søstrene foretok i 2016 ble gjennomført i Østmarka og Lillomarka.

– Nå som vi har fått mann og barn er de fleste turene våre i nærmarka. Vi vil vise at det også er et variert og spennende friluftsliv.

Vi vil inspirere flere til å komme seg ut og vise folk at eventyrene er nærmere enn du tror, sier Stine.

Håper å vinne

Med tidligere vinnere som blant annet Cecilie Skog, Børge Ousland og Tonje Helene Blomseth er det ekstra stas å være nominert med turer i nærmarka. Vi har også vært på lengre turer i villmarka, men det er nok turer i nærmarka folk forbinder oss mest med

– Det er helt unikt. Det har vært naturlig for oss å gå turer her fordi vi har vokst opp med det, sier hun.

Med besteforeldre som bodde på Furuset ble Østmarka deres hjerte når det kom til turer.

– Det er her vi har hatt mest overnattinger og det startet fra vi var bittesmå, sier Stine.

med et ønske om å inspirere småbarnsfamilier og turferskinger med sine opplevelser og erfaringer håper de å vinne årets villmarking. Prisen blir delt ut 31. mars under Camp villmark og avstemningen slutter allerede 14.februar.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Dobbelt jubileum <BR>og nytt soloalbum

Finn Kalvik runder 70 og feirer sitt 50-årsjubileum som artist med albumet «Ingen vei hjem» – en vei som startet i Stjerneblokkene på Grorud!

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

 
Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.