Nordtvet bibliotek
får utlånsautomater

Nordtvet bibliotek <BR>får utlånsautomater

NYTT ÅR, NYE MULIGHETER: Bibliotekar Sigrun Aas på Nordtvet bibliotek gleder seg til å gå inn i det nye året, spesielt med nye utlånsautomater som snart er på plass.

Med de nye automatene som endelig har ankommet biblioteket, skal det bli enklere å låne og levere bøker.

Tekst:

Publisert:

Flere av bibliotekene har enten fått eller skal få utlånsautomater. At de mindre avdelingene også blir inkludert, er noe bibliotekar Sigrun Aas ser på som et godt tegn.

På automatene kan man hente og levere bøker. I tillegg kan man se oversikt over egne lån. Vi har nettopp fått automatene, og de skal få plass inne i biblioteket, sier hun.

Tanken med utlånsautomater er at de ansatte skal få frigjort litt tid til å planlegge arrangementer på biblioteket.

– Det er et veldig greit alternativ når det er kø. Servicen her kommer til å være som den alltid har vært og vi kommer til å være like mange på jobb, sier bibliotekaren.

2016 – et bra år

Hvis Aas skal se tilbake på året som har gått, er det én spesiell ting som ligger sterkest i minnet.

– Vi fylte jo 50 år, noe som var veldig stas. Jeg må nok si at 50-årsjubileumet er et høydepunkt, smiler hun.

Likevel stopper det ikke der. Med mange arrangementer og alle lørdagene booket i 2016, er bibliotekaren klar for et nytt år.

– Vi hadde barnearrangementer hver lørdag i fjor. Det er et samarbeid med venneforeningen, som vi ønsker å ta med oss inn i det nye året. Målet er også å fortsette med forfatterbesøk, sier Aas.

I samarbeid med Norli på Grorud solgte de bøker på biblioteket.

– Noen fra bokhandelen hadde med seg mange bøker som det er lang venteliste på her. Det er kult å kunne selge bøker som mange venter på, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Underholdt biblioteket <BR>med historie

Anne Fikkan fra Groruddalen historielag og forfatter Marianne Teie møtte opp på Bjerke bibliotek for å formidle to gamle historier. Den ene lokal og den andre familiær.

Klar for kulturfest

Lindeberg kulturens venner er klar for å arrangere årets kulturfestival i pinsehelgen.

 
Ellingsrudåsen imponerer med sirkus – igjen

Elevene på 6. trinn på Ellingsrudåsen skole har de siste to månedene vært i sirkus-verden. Sist tirsdag viste de fram alt fra tryllekunster til akrobatikk og klovneri i forestillingen «Cirkus El Perfecto».

Miljøgaten trenger en motorveitunnel!

Det var et interessant møte i Grorud samfunnshus den 4. mai.

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.