Ny fane på Stovner

Ny fane på Stovner

STOLTE: Berut, Kjell, Kiru, Asle og rektor Terje Wold viser stolt frem den nye fanen.

For andre år på rad går Stovner videregående skole i 17.mai-toget i byen. Og i år er målet å bli sett.

Tekst:

Publisert:

Stovner vgs har i år nemlig tatt saken i egne hender. Et samarbeid mellom en billedkunstner, lærere og elever har nå ført til at skolen har sin helt egne fane.

- Ifjor gikk vi bak en annen skole og da hadde vi ikke en egen fane, så det var ingen som visste hvem vi var. Det ønsket vi å forandre på i år, forteller rektor Terje Wold.

Det er i hvert fall ingen tvil om at den store fargerike fanen til Stovner vgs kommer til å tiltrekke seg oppmerksomhet i år.

- Tanken bak fanen var å lage noe annerledes. Og ikke minst at elevene og lærere selv skal ha vært med på å lage den.

Fanen vår symboliserer at vi er en del av en stor helhet, sier Wold.

Mange elementer

Det ligger mange timer med arbeid bak fanen, og rektor skryter blant annet av lærer Kjell Hovind som har vært på å lage den.

- Denne fanen har alle elementer, så det har krevd mye presisjonsarbeid, sier Wold.

Etterhvert vil den nye fanen også få elementer fra skolen inn i ringene. Og representere alt skolen står for.

- For å lage fanen har vi arbeidet mye. Men jeg har også brukt kompetansemålene elevene skal ha, forteller Kjell Hovind.

I år er Stovner vgs den siste skolen i toget, så målet om å bli sett blir nok nådd.

Siste nytt i Kultur

– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

 
Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.

Tradisjonsrik feiring på Grorud

Grorud skole kan se tilbake på en lang og tradisjonsrik feiring av nasjonaldagen. Musikk, lokalt barnetog og masse aktiviteter - men også en dag for å hedre de som gjorde at vi fortsatt kan feire dagen.

Natteravn på gamle tomter

Da FAU på Veitvet skole spurte ordfører Marianne Borgen om hun ville gå natteravn med dem, fikk de umiddelbart ja i svar. Det endte med en tre timers vandring med en ordfører på hjemmebane.