– Det er som en annen verden

– Det er som en annen verden

TRYGGE PÅ NETT: Vanessa (t.h), Labya og Elise er alle 12 år og går i 6. klasse på Lindeberg skole. De fikk lære seg nettvett og koding av Microsoft og LIN (likestilling, inkludering og nettverk) på Furuset bibliotek og aktivitetshus under «Safer Internet Day».


LIN (Likestilling, inkludering og nettverk) på Furuset og Microsoft samlet 50 elever fra Lindeberg skole for å markere «Safer Internet Day» med blant annet kodekurs. 12-åringene Elise, Layba og Vanessa synes det er lurt å være trygg på nett.

Skrevet av:

Elise, Layba og Vanessa bruker alle Snapchat og Instagram hyppig. Og de er mye på internett på fritiden. De er enige om at det er godt å føle seg trygg når man surfer på nettet.

– Det er jo som en annen verden. Hvem som helst kan gjøre hva de vil på internett, sier Elise.

De er tre av 50 heldige elever på Lindeberg skole som fikk være med på kodekurs med Microsoft. Der lærte de å bygge i spillet Minecraft.

– Det er veldig spennende å lære å kode. Jeg tror vi kommer til å bruke det mer og mer, sier Vanessa.

– Det kan hende vi også kommer til å bruke mer koding på skolen og når vi skal ut og jobbe, legger Labya til.

Viktig å lære grunnprinsipper

På toppen av listen over de fem vanligste ubehagelige situasjonene på nett fra en undersøkelse gjort av Microsoft står uønsket kontakt, trolling og digital mobbing. Trolling er når noen, ofte anonyme, plager og harselerer med noen for eksempel i et kommentarfelt.

– «Safer Internet Day» markeres over hele verden. Vi er glade for at vi kan gjøre det nettopp her på Furuset bibliotek og aktivitetshus. Det er ti kvinner fra Microsoft som skal lære barna å kode. Det blir viktigere og viktigere å lære de grunnleggende digitale ferdighetene, og dette vil gi barna flere muligheter til å lære mer senere, sier kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen i Microsoft Norge.

Microsoft har et pågående samarbeid med LIN.

– Fremtiden er høyteknologisk og digitalisering skjer stadig på nye utenkelige arenaer, sier prosjektleder i LIN, Rabia Musavi.

Næringsliv + frivillige = sant

Musavi mener samfunnet må være bevisst på farene ved bruk av nett.

– Barn som vokser opp i dagens samfunn vokser opp med teknologi. Mange barn er aktivt brukere av smarttelefoner og nettbrett allerede før de tar sine første skritt, forteller hun.

Musavi inviterte varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) for å holde noen inspirerende ord til elevene.

– Det er viktig å ikke bare informere om farene på internett, men også å gjøre folk bevisste på ansvaret når man er på nett. Jo mer makt, jo mer ansvar. Jeg er også glad for at næringslivet går sammen med frivillige for å lære bort, smiler varaordføreren.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!