– Det er som en annen verden

– Det er som en annen verden

TRYGGE PÅ NETT: Vanessa (t.h), Labya og Elise er alle 12 år og går i 6. klasse på Lindeberg skole. De fikk lære seg nettvett og koding av Microsoft og LIN (likestilling, inkludering og nettverk) på Furuset bibliotek og aktivitetshus under «Safer Internet Day».


LIN (Likestilling, inkludering og nettverk) på Furuset og Microsoft samlet 50 elever fra Lindeberg skole for å markere «Safer Internet Day» med blant annet kodekurs. 12-åringene Elise, Layba og Vanessa synes det er lurt å være trygg på nett.

Skrevet av:

Elise, Layba og Vanessa bruker alle Snapchat og Instagram hyppig. Og de er mye på internett på fritiden. De er enige om at det er godt å føle seg trygg når man surfer på nettet.

– Det er jo som en annen verden. Hvem som helst kan gjøre hva de vil på internett, sier Elise.

De er tre av 50 heldige elever på Lindeberg skole som fikk være med på kodekurs med Microsoft. Der lærte de å bygge i spillet Minecraft.

– Det er veldig spennende å lære å kode. Jeg tror vi kommer til å bruke det mer og mer, sier Vanessa.

– Det kan hende vi også kommer til å bruke mer koding på skolen og når vi skal ut og jobbe, legger Labya til.

Viktig å lære grunnprinsipper

På toppen av listen over de fem vanligste ubehagelige situasjonene på nett fra en undersøkelse gjort av Microsoft står uønsket kontakt, trolling og digital mobbing. Trolling er når noen, ofte anonyme, plager og harselerer med noen for eksempel i et kommentarfelt.

– «Safer Internet Day» markeres over hele verden. Vi er glade for at vi kan gjøre det nettopp her på Furuset bibliotek og aktivitetshus. Det er ti kvinner fra Microsoft som skal lære barna å kode. Det blir viktigere og viktigere å lære de grunnleggende digitale ferdighetene, og dette vil gi barna flere muligheter til å lære mer senere, sier kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen i Microsoft Norge.

Microsoft har et pågående samarbeid med LIN.

– Fremtiden er høyteknologisk og digitalisering skjer stadig på nye utenkelige arenaer, sier prosjektleder i LIN, Rabia Musavi.

Næringsliv + frivillige = sant

Musavi mener samfunnet må være bevisst på farene ved bruk av nett.

– Barn som vokser opp i dagens samfunn vokser opp med teknologi. Mange barn er aktivt brukere av smarttelefoner og nettbrett allerede før de tar sine første skritt, forteller hun.

Musavi inviterte varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap) for å holde noen inspirerende ord til elevene.

– Det er viktig å ikke bare informere om farene på internett, men også å gjøre folk bevisste på ansvaret når man er på nett. Jo mer makt, jo mer ansvar. Jeg er også glad for at næringslivet går sammen med frivillige for å lære bort, smiler varaordføreren.

Siste nytt i Kultur

– Viktig å rydde <BR>ellers blir det rotete

Ruskenturné på Ammerud:

– Viktig å rydde
ellers blir det rotete

  • Rusken

Rusken tok turen til Grorud bydel for en barnehageturné sammen med varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap). Der traff de super-rydderne fra Ammerud.

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!