– Det mest integrerende vi har

– Det mest integrerende vi har

LESEFRØ: Venstre-leder Trine Skei Grande og gruppeleder i Oslo, Guri Melby tok turen til Furuset bibliotek og aktivitetshus. De ble imponert over arbeidet med den nye møteplassen som fyller ett år i mars.


Venstres leder Trine Skei Grande og gruppeleder Guri Melby fikk omvisning i Furuset bibliotek og aktivitetshus – som hadde besøksrekord med 1700 på én dag.

Skrevet av:

Oppdatert:
01.03.2017 kl 11:35

Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak) fyller ett år i mars. Trine Skei Grande sparket i gang sin biblioteksturné på Furuset sammen med Guri Melby.

– Jeg er veldig imponert og synes det er et bibliotek som har utviklet seg i riktig retning. Jeg har vært her flere ganger, og første gang da de åpnet i dette bygget. Det er et bibliotek som er veldig koblet på omverdenen sin, det er det ikke alle som er, sier Skei Grande.

Venstre har tidligere vært i hardt vær i Groruddalen da de satt med makta i Oslo og gikk i bresjen for å legge ned Nordtvet bibliotek da biblioteksmeldingen kom i 2014.

– Vi har en god filialstruktur nå, men det betyr ikke at den er satt i stein. Det er viktig at nye byutviklingsområder som Økern får bibliotek. Noen av de filialene det var diskusjon rundt var lite besøkt. I stedet for å opprettholde kan man kanskje også skape nye tilbud og koble med andre tjenester, slik som her på Furuset, mener Melby.

Samhandling på kryss og tvers

Hun legger vekt på at Fubiak er mer enn bare et bibliotek. I lokalene finner man ungdomslklubb, kafé, lydstudio, møterom og det er koblet på helsestasjonen i samme bygg. I tillegg kan politikken utfolde seg i en bydelssal i andre etasje.

– Man kan tenke seg å rendyrke bibliotek som bibliotek, men her har man koblet på ungdom og helsestasjon. Det er en smart løsning, spesielt i Bydel Alna, sier hun.

Skei Grande legger vekt på at biblioteket på Furuset er en møteplass for alle med forskjellig bakgrunn.

– Bibliotek er det mest integrerende vi har, nest etter skole. I dette området er det mange mennesker som bor i en leilighet, og vi vet alle at det som ungdom ikke alltid er like lett å bo oppå foreldrene sine. Derfor er det viktig at man kan bidra med en kjellerstue, sier hun.

Hele saken kan man lese i eAvisen og papirutgaven.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

Besøker Bjerke bydel:

Folkefest med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!