ANNONSE

Local EAT Award 2015:

En bærekraftig løsning

En bærekraftig løsning

REGIONSVINNERE FØRST: Håkon Erik Thaulow (Forretningsutviklingssjef) og Kristen A. Hovland (CEO) fra Keep-IT Technologies AS, Henrik Ståhl fra Ouality Hotel 33 og Nina Solli, NHO Oslo og Akershus
 feirer regionsseieren på Hotel 33.

Vinnerne av Local Eat Award 2015 sjarmerte med deres holdbarhetsmåler for mat. Før de dro til Stocholm og vant, ble de kåret til Østlandets beste matentreprenører på Hotel 33.

Se bildet større

DELTE UT: Kristen A. Hovland (CEO) fra Keep-IT Technologies AS, Kristin Skogen Lund fra NHO og Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels under Local EAT Award 2015 i Stocholm.


– Det er fantastisk flott at det finnes mange der ute som jobber for å skape en litt bedre verden. Vi har lett etter gode løsninger, og det har vi virkelig funnet i Keep-it. Ekstra gøy er det jo at vinneren av hele regionen kommer fra Oslo, sier hotelldirektør Henrik Ståhl ved Hotel 33.

Han delte ut prisen sammen med regiondirektør Nina Solli i NHO Oslo og Akershus.

Fem vinnere ble plukket ut som regionale vinnere. Deretter bar det til Stocholm der Keep-it sanket gull.

– Kåringer som Local EAT Awards gjør at små, men smarte og potensielt globale løsninger får oppmerksomhet. Det er avgjørende for å få gjennomslag for nye produkter som krever endring  av etablerte forretningsmodeller. Vi er veldig takknemlige, sier Kristen Hovland, daglig leder i Keep-it Technologies etter seieren.

Begrenser matavfallet

Keep-it Technologies lager holdbarhetsmålere for mat. En brikke med innebygd termometer måler holdbarheten til matvarer ut i fra forholdene som matvaren produseres i, transporteres i og oppbevares i.

– Vi kaster rundt 30 % av maten som produseres, og en del av dette er på grunn av streng overholdelse av holdbarhetsdatoen på innpakningen. Keep-it Technologies idé gjør at vi kan begrense mengden mat vi kaster samtidig som vi forsikrer oss om at maten er helsemessig forsvarlig å spise. Dette er bra både i et bærekrafts- og helseperspektiv, og derfor er Keep-it Technologies vinneren av Local EAT Award 2015, sier Hege Gjessing, leder av juryen i Local EAT Award.

Les hele artikkelen i Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

ANNONSE
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

 
Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

Klare for hagefest <BR>og kulturpris

Bydel Groruds kulturpris er blitt delt ut i en årrekke, og i år som i fjor skjer det hele i hagen utenfor Kafé Steinbra.

 
ANNONSE