En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

VINNER: Lars-André Barth fra 2MKA på Bjerke videregående skole (midten) fikk utdelt premie for sin logo til prosjektet «Den rosa sko». Han fikk skryt av rektor Astrid Grytte (t.v), varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap), tidligere landslagsspiller Ragnhild Gulbrandsen og tidligere landslagstrener Eli Landsem. Prosjektet ble startet av idrettsjentene på Bjerke vgs.


Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Skrevet av:

«Den rosa sko» er et tiltak satt igang av idrettsjentene som går tredje året på Bjerke videregående skole. De har fått hjelp av tidligere landslagstrener i fotball, Eli Landsem, til å realisere prosjektet. Hun «pitchet» ideen for Norges Fotballforbud. Det gikk over all forventning.

– Vi startet i 2016, og målet er å rekruttere flere jenter til idretten. Vi kontaktet alle barneskolene i Groruddalen, og har holdt et opplegg for cirka 400 jenter i 4. klasse på 14 skoler, tre ganger på hver skole. Da jeg var i møte med Norges Fotballforbund var det første gang jeg opplevde at de sa ja til noe med en gang i selve møtet. Og vi har fått med oss Nike, sier Landsem stolt.

Logoen til Lars-André skal dermed få pryde utstyr og klær til prosjektet.

Hender og fotball

Tre finalister fikk komme opp foran idrettsjentene og medieelevene som har vært med på prosjektet. Til slutt sto Lars-André igjen som vinner. Logoen han har designet har flere hender i forskjellig farge som holder en rosa fotball.

Jeg bare startet å lage en logo og tok det litt som det kom. Det er veldig morsomt at jeg vant, smiler han.

– Det har vært et veldig lærerikt prosjekt og det går til en god sak.

Han fikk utdelt prisen av tidligere landslagsspiller Ragnhild Gulbrandsen.

– Dette er et fantastisk opplegg og et initiativ Bjerke-elevene kan være stolte av. Vi håper å se noen av dere på landslaget i fremtiden, understreker Gulbrandsen til idrettsjentene.

Et nødvendig prosjekt

Prosjektet startet på Bjerke – av Bjerke-elever. Det er rektor Astrid Grytte stolt av.

– Vi vil at prosjektet skal vokse videre. Det har blitt veldig godt mottatt i Groruddalen, og vi vet at andre idretter som håndball ønsker å bli med på det samme, sier hun.

Rektoren inviterte varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam med på laget. Hun har vokst opp i Groruddalen, og fikk holde en appell til elevene.

– Folk er veldig flinke til å snakke om utfordringer, men Bjerke har kommet med tiltak. Dere er forbilder og det dere gjør kommer til å få ringvirkninger, smiler hun.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Kultur

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse tas på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Vil forebygge voldtekter

Vil forebygge voldtekter

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Styrker skolemiljøet <BR>gjennom kunst

Styrker skolemiljøet
gjennom kunst

Gjennom prosjektet «Skup« har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

 
Stiller opp for Libanon igjen

Stiller opp for Libanon igjen

Innsamlingsaksjonen til Right To Play er like rundt hjørnet. Som de to tidligere årene stiller elevene på Bjerke videregående skole opp. I år gjør de som i fjor og samler inn penger til barn i Libanon.

De unge stemmers kraft

De unge stemmers kraft

  • Årets unge ildsjel

Bydel Stovner velger for første gang å hylle de unge stemmene fra Stovner med en egen pris. Og de kommer med en oppfordring til alle dalens ungdommer; at man ikke skal undervurdere seg selv.

De erfarne kandidatene

De erfarne kandidatene

  • Stovner bydel

Ivan Heggelund, Randi Flaten og Mohammed Hagi Khayre er alle tre nominert til årets ildsjel-pris. Kandidatene har blitt plukket ut for sitt brennende engasjement for barn og unge.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!