En logo for fremtiden

En logo for fremtiden

VINNER: Lars-André Barth fra 2MKA på Bjerke videregående skole (midten) fikk utdelt premie for sin logo til prosjektet «Den rosa sko». Han fikk skryt av rektor Astrid Grytte (t.v), varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam (Ap), tidligere landslagsspiller Ragnhild Gulbrandsen og tidligere landslagstrener Eli Landsem. Prosjektet ble startet av idrettsjentene på Bjerke vgs.


Lars-André Barth fra medielinja på Bjerke videregående skole vant logokonkurransen til idrettsprosjektet «Den rosa sko» – et Bjerke-prosjekt for å rekruttere flere jenter til idrett i Groruddalen.

Tekst:

Publisert:

«Den rosa sko» er et tiltak satt igang av idrettsjentene som går tredje året på Bjerke videregående skole. De har fått hjelp av tidligere landslagstrener i fotball, Eli Landsem, til å realisere prosjektet. Hun «pitchet» ideen for Norges Fotballforbud. Det gikk over all forventning.

– Vi startet i 2016, og målet er å rekruttere flere jenter til idretten. Vi kontaktet alle barneskolene i Groruddalen, og har holdt et opplegg for cirka 400 jenter i 4. klasse på 14 skoler, tre ganger på hver skole. Da jeg var i møte med Norges Fotballforbund var det første gang jeg opplevde at de sa ja til noe med en gang i selve møtet. Og vi har fått med oss Nike, sier Landsem stolt.

Logoen til Lars-André skal dermed få pryde utstyr og klær til prosjektet.

Hender og fotball

Tre finalister fikk komme opp foran idrettsjentene og medieelevene som har vært med på prosjektet. Til slutt sto Lars-André igjen som vinner. Logoen han har designet har flere hender i forskjellig farge som holder en rosa fotball.

Jeg bare startet å lage en logo og tok det litt som det kom. Det er veldig morsomt at jeg vant, smiler han.

– Det har vært et veldig lærerikt prosjekt og det går til en god sak.

Han fikk utdelt prisen av tidligere landslagsspiller Ragnhild Gulbrandsen.

– Dette er et fantastisk opplegg og et initiativ Bjerke-elevene kan være stolte av. Vi håper å se noen av dere på landslaget i fremtiden, understreker Gulbrandsen til idrettsjentene.

Et nødvendig prosjekt

Prosjektet startet på Bjerke – av Bjerke-elever. Det er rektor Astrid Grytte stolt av.

– Vi vil at prosjektet skal vokse videre. Det har blitt veldig godt mottatt i Groruddalen, og vi vet at andre idretter som håndball ønsker å bli med på det samme, sier hun.

Rektoren inviterte varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam med på laget. Hun har vokst opp i Groruddalen, og fikk holde en appell til elevene.

– Folk er veldig flinke til å snakke om utfordringer, men Bjerke har kommet med tiltak. Dere er forbilder og det dere gjør kommer til å få ringvirkninger, smiler hun.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave. Denne saken har blitt kortet ned for nett.

Siste nytt i Kultur

Vinteren kom tilbake

Groruddalen våknet opp til full vinter på mandag.

Klar for missefinale

Yasmin Osee Aakre (27) er videre til finalen i Miss Norway andre året på rad. Nå er hun forberedt på å gi alt for å nå helt til topps.

 
Pusser opp kjøkkenet

Nestemann ut som får tildelt IKEA nabofond er Furuset Fotball IF og deres møteplass på Furuset stadion. I ni år har de søkt om midler til oppussing av oppholdsrommet sitt. Nå skal drømmen gå i oppfyllelse.

Har eldres <BR>helse i fokus

Rødtvet seniorsenter er opptatt av livskvalitet, hvor ernæring og sosiale relasjoner er viktige punkter. Nå skal sentrets frivillige og brukere få servert mat og foredrag som et hjelpemiddel på veien.

Furusetspeiderne <BR>lager dragefestival

Det blir drager og gratis bøker når Furusetspeiderne kommer til Furuset kirke.