ANNONSE

Knipser seg til drømmejobben

Knipser seg til drømmejobben

FOTO I FOKUS: F21-elevene Synne Elena Kirkut (18) og Bettina Madelene Gravdal (18) tar dypdykk i fotografiets muligheter – et valg de ikke angrer på.


Synne Elena Kirkut (18) og Bettina Madelene Gravdal (18) fordyper seg i fotografi ved medier og kommunikasjon på Fyrstikkalleen skole (F21). De er sikre på at de er på rett spor.

Tekst:

Publisert:

Se bildet større

F21: Slik ser skolen ut.

Se bildet større

Marion (15), Oppsal:

– Jeg er nysgjerrig på hvordan selve skolebygget ser ut når jeg er ute på åpen dag. For meg er det viktig at skolen er sentrumsnær, moderne og har et godt miljø med gode lærere. Her på F21 er jeg interessert i å lære mer om begge de to faglinjene, men jeg har ikke bestemt meg for noe ennå.


Se bildet større

Amanda (15), Oppsal:

– Tilbudene innen realfag er veldig interessant for meg. Likevel vil jeg gjerne se så mange skoler jeg kan, for jeg har ikke bestemt meg for hva jeg vil søke ennå. For meg er det viktig at det er enkelt å komme seg til skolen, at den er nærme sentrum med godt miljø og gode lærere. Det er et pluss at den er moderne.

Se bildet større

Nicholas (16), Manglerud:

– Jeg har sett meg rundt på skolen i dag og fått vite litt om alt her. Det virker som det er et godt miljø her på F21, jeg har fått et godt inntrykk. For meg er det viktig at skolen er fin med store klasserom og god plass. Jeg vil søke studiespesialisering med fordypning i samfunnsfag, men vet ikke hvilken skole.


Fyrstikkalleen skole:

• En kombinert ungdoms- og videregående skole med totalt 900 elever.

• Adresse: Fyrstikkalleen 21, 0661 Oslo

• Tilbyr utdanningsprogram for medier og kommunikasjon med fordypning i foto, web og grafisk design, journalistikk eller film-, tv- og lydproduksjon. Har også utdanningsprogram for studiespesialisering. Skolen gir også muligheten til et studieopphold i England.

• Skolen fremsto som ny da den sto ferdig i 2010 og er en av få skoler i Norge med 8- til 13-trinn. Alle elever på medier- og kommunikasjonslinjen blir utstyrt med hver sin Mac.

• Brenner for mangfold og mestring og har derfor klare rutiner for fokus på det faglige, sosiale og på personlig utvikling. Skolen har også egen revy og en fotballiga slik at det sosiale styrkes også på tvers av klassetrinn.

– Lærerne her er utrolig flinke og engasjerte. Det skaper synergieffekter, mener Synne Elena Kirkut fra Furuset.

Hun viser til at flere av lærerne tidligere har hatt jobb innenfor yrker de nå underviser i ved medier- og kommunikasjonslinjen på skolen.

– På den måten får vi vite mer om arbeidslivet, det er spennende, smiler Kirkut.

Klassevenninnen Bettina Madelene Gravdal er enig.

– Det er utfordrende å gå på fotolinjen. Men det er veldig gøy å lære når man har så engasjerte lærere som gir god oppfølging, mener hun.

Aldri i tvil

Gravdal var fast bestemt på at det var fotografi hun skulle zoome seg inn på. To år etter er hun sikker på at hun har tatt rett valg.

– Jeg vil bli fotograf fordi jeg vil fange øyeblikk som jeg kan se tilbake på senere, sier hun.

Hva slags fotograf vil du bli?

– Det har jeg ikke bestemt meg for ennå, men jeg liker best å ta bilder utendørs, svarer hun.

Selv fikk hun vite om linja da hun gikk på Lindeberg ungdomsskole og besøkte videregående skoler i anledning åpen dag for to år siden.

Godt miljø

F21 huser både en ungdomsskole og en videregående skole. Gravdal synes skolemiljøet er upåklagelig.

– Det er alltid noen å være sammen med, konstaterer hun.

– Men mange som er innom på åpen dag spør gjerne om medielinja er litt sånn ren avslapping, at det ikke er noe skolearbeid. Det er helt feil, forteller Romsås-jenta.

– Fotolinja er en morsom linje, men den er også krevende. Det er ganske vanskelig å bli fotograf og man får hele tiden bryne seg på nye utfordringer, legger hun til.

– Det er absolutt ikke sånn at vi kan gå rundt og drive dank, avslutter Kirkut.

Les mer om åpen dag på F21 i papirutgaven av Akers Avis Groruddalen og i vår eAvis.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Vant pris for faglig og <BR>sosialt engasjement

Nikolas Emil Martinsen (19) går ut av Hellerud videregående skole og inn i sommerferien med Rotaryprisen.

ANNONSE
Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

 
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

 
ANNONSE