Kronprinsparet til Bjerke bydel

Kronprinsparet til Bjerke bydel


BESØKER BJERKE: Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marit tar turen til Bjerke bydel for å lære mer om bydelens tjenester.


Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit kommer på offisielt besøk til bydelen i slutten av mars. Da skal de få en smakebit av alt bydelen har å by på.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2017 kl 20:46

Se bildet større

FIKK DELTA: Kronprinsesse Mette Marit besøkte Monsterbedriften – et arbeidssted for mennesker som ikke passer inn i vanlig arbeidsliv. Dermed tok hun turen til Stovnerlia og fikk være med på riving av bad. Hun ble tatt imot av ordfører Marianne Borgen og daglig leder Thomas Doull. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.


Ordfører Marianne Borgen skal være vert for besøket, sammen med bydelen.

– Vi er stolte og glade over at kronprinsparet velger å komme til oss i Bydel Bjerke, sier leder for bydelsutvalget, Bjørn Lundberg (Ap).

I disse dager jobbes det med å sette sammen et spennende program for kronprinsparet.

– Vi er en spennende bydel i rivende utvikling og gleder oss til å få vise frem litt av det vi har å by på, sier han.

For å nevne noe kan Bjerke friste med travbane, Norges største videregående skole Kuben, Krigsskolen og Nysirkus. I tillegg er det gårdene Linderud og Årvoll som kan være verdt en titt.

– Vi har til og med sykehus i bydelen, Aker som driver spennende utviklingsarbeid blant annet innen mestringsteknologi, sier Lundberg.

Flerkulturell bydel

Bjerke bydel er en av bydelen som vokser raskest – i Europa. I løpet av ti år vil innbyggertallet stige fra 31.000 til 41.000 mennesker. Mye av befolkningsveksten man ser er i følge innvandring, og Bjerke har omtrent 43 prosent med flerkulturell bakgrunn i sin helhet. Dette er delt på flere delbydeler, og på Linderud er andelen 64 prosent og 20 prosent på Årvoll.

– Vi tenker at det er naturlig at vi til besøket setter opp et program som kombinerer bydelens spennende historie med å vise fram det multikulturelle samfunnet vi er i dag. Bydel Bjerke er på mange måter bydelen i Oslo hvor øst møter vest, sier BU-lederen.

– Det skal vi få vist frem.

Kronprinsparet tar turen til Groruddalen mandag 27. mars. Så gjenstår det å se hva de er interessert i å lære mer om i Bjerke bydel.

Kronprinsessen besøkte Stovner

Kronprinsesse Mette Marit tok turen til Stovnerlia i januar for å besøke ansatte i Monsterbedriften – et sted for mennesker som sliter med å komme inn i det tradisjonelle arbeidslivet.

Monsterbedriften var i gang med å rive bad i leiligheter i Stovnerlia da de fikk besøk av kronprinsessen og ordfører Marianne Borgen (SV). Bedriften er en sosial entreprenørbedrift der folk som kanskje har et hull i CV-en får en ny sjanse. Kronprinsessen fikk en orientering om Monsterbedriften, og møtte flere av de ansatte. Så fikk hun bli med inn i en leilighet der arbeidet med å rive ut det gamle badet var i full gang. Hun fikk også være med å «pigge» opp deler av det gamle baderomsgulvet.

– Mange i vårt samfunn strever med å komme inn i arbeidslivet av så mange forskjellige årsaker, men i Monsterbedriften ser vi forbi en hullete CV. Vi ønsker å se menneskene bak, og heller fokusere på motivasjon og vilje til endring. Vi har hele tiden fokus på å ha en variert stab med mennesker med ulik historie, utdanningsnivå og personlige egenskaper, sier Monsterbedriftens daglige leder, Thomas Doull.

Siste nytt i Kultur

– Forandrer ikke på <BR>noe som fungerer

I januar i år fikk Radisson-hotellet på Alna ny direktør. For Lars Kristian Amundsen er planen å fortsette det gode arbeidet som har blitt gjort før han.

Feiret med pilegrimskake

Det er nå 20 år siden den vestlige pilegrimsleden ble offisielt godkjent – men også 20 år siden jobben med den østlige startet.

 
Matte til lunsj med kunnskapsministeren

Elever på 4. trinn fra Lutvann skole regnet ut hvor mye mel og melk det skal være i scones. Og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fulgte nøye med.

Suksess med utemarkedet

Mester Grønn på Stovner senter har åpnet opp for utemarked de siste tre årene, noe som har ført til positive tilbakemeldinger og utvidelse.

Færre lekser og mindre regn

Det var mange kreative forslag som kom til ordfører Marianne Borgen (SV) da hun åpnet forslagskassen til Tigerstadsteateret inne på sitt kontor. Nå skal alt sorteres og presenteres for byrådet.