ANNONSE

Bånkall gård

Søker etter kreative kafedrivere

Søker etter kreative kafedrivere

LETER ETTER FOLK: Kommunikasjonsrådgiver Alv Hågård Gustavsen og eiendomssjef Anne Olaisen i Kulturetaten letter etter flinke folk som kan krysse av alle boksene for kafédrift på Bånkall gård.

Kulturetaten leter etter folk med innsatsvilje og pågangsmot til å drifte kafeen i låven på Bånkall gård.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2017 kl 23:28

Derfor har de nå utlyst en konseptkonkurranse.

Oktober 2016 sto «nye» og revitaliserte Bånkall gård klar. Det som før var låve, fjøs og grisehus har blitt kafé, storkjøkken og kultursal. Til sammen har prosjektet en prislapp på 24 millioner kroner, med 16,5 millioner i Groruddalsmidler. Nå leter Kulturetaten etter de som vil skape liv og røre i låven.

- Vi har laget et konsept for drift av kafeen sammen med blant andre Bydel Grorud. Vi er ivrige etter å få dette til, men det vil kreve en innsats, sier eiendomssjef Anne Olaisen i Kulturetaten.

Se bildet større

INNE: Slik ser det ut over kafeen inne på låven.

Hun påpeker at klatreparken i nærheten vil gi et positivt tilskudd til kafeen, og innrømmer at de leter etter de som tenker litt utenfor boksen.

- Vi vil velge de som tør å tenke annerledes, sier hun.

Klatrepark og turgåere

Se bildet større

MODERNE OG GAMMELT: Utsikt fra gården.

Bånkall gårds eldste bebyggelse er fra 1700-tallet. Nesten alle bygningene er bevart. Klatreparken har blitt en stor suksess i nyere tid.

- Vi har inngått en avtale med skogeier Bånkall om leie av parkeringsplasser som skal deles med klatreparken, og veien fra parkeringsplassen til gårdsanlegget er lyssatt.

For å være med i vurderingen må man legge fram et konsept som passer inn i området, som bærer preg av et bondegårdsmiljø i urbane - og landlige - omgivelser. Kafeen skal være et kulturelt møtested, og Olaisen legger ikke skjul på at flere arrangementer kan finne sted der.

- Det kan arrangeres visekvelder, quiz, litteraturkvelder, cateringdrift og kulturarrangementer, sier hun.

- Bydelen har avtalt at de som skal drifte her skal få levere til bydelens ulike arrangementer i låven.

Les hele saken i vår eAvis og papirutgave.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE