Nymotens datamus

Nymotens datamus

WRING UB: Guttene bak nymotens datamus. F.v.: August Johansen, Mohammad Haseeb Qureshi, Kantharaja Vamathevan, Eirik Høst Fossgård og Jonas Utsigt Foto: Wring UB

På teknologilinja på Kuben videregående skole går det mange dyktige elever. Blant annet de som startet ungdomsbedriften Wring UB. Nå har prosjektet deres nådd Kina.

Skrevet av:

Oppdatert:
08.02.2017 kl 10:22

Entreprenørskap og bedriftsutvikling er et av fagene man har dersom man går på teknologilinja. Gjennom dette faget starter elevene opp en ungdomsbedrift (UB).

­Vi har kalt vår bedrift for Wring UB og vi utvikler tredje generasjon av datamusen. Det er altså en trådløs, elektronisk ring som erstatter den vanlige datamusen, forteller dagligleder for Wring UB, Kantharaja Vamathevan.

Prosjektet deres har allerede strekt seg fra Norge til Kina med et stort samarbeid med hele fem andre bedrifter.

Ikke fra bunnen av

Wring UB har ikke laget produktet sitt helt fra bunnen av.

– Vi har brukt et eksisterende produkt som utgangspunkt og deretter gjort store modifikasjoner rundt det, sier Vamathevan.


Planen deres var å lage produktet selv helt fra starten, men da de lette etter en fabrikant og leverandør kom de over leverandøren Shenzhen Quinhulai Technology i Kowloon, Kina.

– De hadde allerede et lignende produkt, men de hadde brukt gammel teknologi, derfor kunne den ikke kobles opp med dagens enheter, sier han.

Dette var noe av grunnen til at produktet til leverandøren i Kina ikke slo igjennom, i tillegg til kort levetid og andre problemer.

Samarbeidsprosjekt

Ungdomsbedriften sendte en forespørsel til bedriften for å foreslå et samarbeidsprosjekt mellom de to bedriftene.

– Forespørselen ble godkjent og vi begynte å utvikle den i september 2016. Vi vant også propelljakten arrangert av UE Oslo og fikk økonomisk støtte av Sparebankstiftelsen DNB, sier daglig leder.

Wring UB fikk produktet ferdig og startet salget 1. januar i år.

Vårt første parti bestod av 20 enheter og ble utsolgt allerede den første måneden etter lansering. Vi får snart inn neste parti og har allerede noen kunder som har reservert produktet vårt, sier Vamathevan.

Nå er målet videre å selge så mye som mulig og forhåpentligvis vinne Oslomesterskapet i mars som er arrangert av Ungt Entreprenørskap.

– Der konkurrerer alle ungdomsbedriftene i Oslo om forskjellige priser. Hovedprisen er Oslos ungdomsbedrift og da går man videre til NM, noe vi håper på, avslutter han.

Siste nytt i Kultur

Feirer 20 år med teater

Feirer 20 år med teater

Tjernveien barnehage fylte 20 år sist fredag. Ved den anledning var det bursdagsfeiring fra start til slutt i barnehagen.

Sang for de eldre

Sang for de eldre

Flere hadde tatt turen ut i østfløyen på Lindeberg omsorgssenter, da LKV-koret dukket opp for å synge. Ikke bare en gang, men to ganger.

Høyt tempo på skøyteisen

Høyt tempo på skøyteisen

Youngslunden ble fort fylt opp da foreldrene ved 4. trinn på Bryn barneskole arrangerte skøytedisco.

 
Burger med gode råvarer!

Burger med gode råvarer!

Det er få kaféeiere som tør å satse på en ordentlig hjemmelaget meny på et kjøpesenter, men det har eieren av Café Aqua på Linderud turt å gjøre.

«Uten dekning» på Linderud

«Uten dekning» på Linderud

Tradisjoner er til for å holdes. Det viste elevene på Linderud skole da de nok en gang arrangerte Linderud fest i Dalen, med showet «Uten dekning»

Stas med filmpremiere

Stas med filmpremiere

I Norlandia Sørhellinga Barnehage på Tveita samlet på store og små seg foran lerret for å se på filmene som barna selv har laget.

 
Neha i Kakekrigen

Neha i Kakekrigen

Mandag 20. februar starter den åttende uken av Kakekrigen. Denne uken er Neha Nayyar fra Risløkka en av deltakerne nå som kakeklassikeren er tilbake på skjermen.

Meråpent hos Bjerke

Meråpent hos Bjerke

Deichmanske bibliotek har valgt, etter inspirasjon fra Danmark, å gjøre det lettere for deg å bruke biblioteket ved å gjøre filialene meråpne. Man kan nå oppgradere lånekortet sitt til et nøkkelkort og få fri tilgang til lokalene mellom klokken 07 og 23.

Utbygging av ny E6 på Smalvollen

Debatt

Ny E6 på Smalvollen

  • debatt

I Alnaelvas Venner er vi svært overrasket over at Statens vegvesen nå foreslår å legge E6 i dagen langs Smalvollveien.

 
Legg dritten til Groruddalen!

Legg dritten til Groruddalen!

  • Innlegg

Jeg har hatt gleden av å skrive biografien til et par profilerte politikere og i den forbindelse har jeg også intervjuet andre politikere. Rikspolitikere med stortingsplass. Bystyrepolitikere. Ordførere i Norge. Noen av dem spurte jeg: «Hva kommer det av at all dritten blir lagt til Groruddalen?» Je...

Kamzy saler opp

Kamzy saler opp

På selve Valentinsdagen var det klart for at varaordfører i Oslo, Khamshajiny Gunaratnam, skulle sitte på en hest for første gang.

Fra København til Groruddalen

Fra København til Groruddalen

Groruddølen Halvard Lillevik fra Rødtvet har siden 2008 hadde agentur på Christianiabikes. Nå ønsker han at Groruddalen skal få full utnyttelse av slike sykler.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!