Nymotens datamus

Nymotens datamus

WRING UB: Guttene bak nymotens datamus. F.v.: August Johansen, Mohammad Haseeb Qureshi, Kantharaja Vamathevan, Eirik Høst Fossgård og Jonas Utsigt Foto: Wring UB

På teknologilinja på Kuben videregående skole går det mange dyktige elever. Blant annet de som startet ungdomsbedriften Wring UB. Nå har prosjektet deres nådd Kina.

Skrevet av:

Oppdatert:
08.02.2017 kl 10:22

Entreprenørskap og bedriftsutvikling er et av fagene man har dersom man går på teknologilinja. Gjennom dette faget starter elevene opp en ungdomsbedrift (UB).

­Vi har kalt vår bedrift for Wring UB og vi utvikler tredje generasjon av datamusen. Det er altså en trådløs, elektronisk ring som erstatter den vanlige datamusen, forteller dagligleder for Wring UB, Kantharaja Vamathevan.

Prosjektet deres har allerede strekt seg fra Norge til Kina med et stort samarbeid med hele fem andre bedrifter.

Ikke fra bunnen av

Wring UB har ikke laget produktet sitt helt fra bunnen av.

– Vi har brukt et eksisterende produkt som utgangspunkt og deretter gjort store modifikasjoner rundt det, sier Vamathevan.


Planen deres var å lage produktet selv helt fra starten, men da de lette etter en fabrikant og leverandør kom de over leverandøren Shenzhen Quinhulai Technology i Kowloon, Kina.

– De hadde allerede et lignende produkt, men de hadde brukt gammel teknologi, derfor kunne den ikke kobles opp med dagens enheter, sier han.

Dette var noe av grunnen til at produktet til leverandøren i Kina ikke slo igjennom, i tillegg til kort levetid og andre problemer.

Samarbeidsprosjekt

Ungdomsbedriften sendte en forespørsel til bedriften for å foreslå et samarbeidsprosjekt mellom de to bedriftene.

– Forespørselen ble godkjent og vi begynte å utvikle den i september 2016. Vi vant også propelljakten arrangert av UE Oslo og fikk økonomisk støtte av Sparebankstiftelsen DNB, sier daglig leder.

Wring UB fikk produktet ferdig og startet salget 1. januar i år.

Vårt første parti bestod av 20 enheter og ble utsolgt allerede den første måneden etter lansering. Vi får snart inn neste parti og har allerede noen kunder som har reservert produktet vårt, sier Vamathevan.

Nå er målet videre å selge så mye som mulig og forhåpentligvis vinne Oslomesterskapet i mars som er arrangert av Ungt Entreprenørskap.

– Der konkurrerer alle ungdomsbedriftene i Oslo om forskjellige priser. Hovedprisen er Oslos ungdomsbedrift og da går man videre til NM, noe vi håper på, avslutter han.

Siste nytt i Kultur

Folkefest med kronprinsparet

I dag blir det bålkos
med kronprinsparet

  • Kronprinsparet

På mandag kommer kronprinsparet til Bydel Bjerke. Det hele starter på Kulturhuset Veitvet før det ender opp med folkefest ved Isdammen på Årvoll.

Provokativ feminisme <BR>og nye briller

Provokativ feminisme
og nye briller

  • Pilen

Feminisme er et kontroversielt tema, og veldig mange som identifiserer seg som en feminist får mye tyn for det. For omtrent et år siden i dag fant jeg ut at jeg er feminist.

Teller ned til Stovnergalla

Teller ned til Stovnergalla

  • Stovner bydel

I morgen skal Stovner bydel dele ut sine frivilligpriser i fem kategorier. Randi Flaten er nominert til årets ildsjel - og er veldig spent.

 
Sterkt om overgrep

Foredrag på Vestli skole:

Sterkt om overgrep

  • Foredrag

Det var mange følelser og mye lærdom på Vestli skole da FAU hadde invitert Annett Berntsberg Eck. Hun fortalte sin historie og ga flere gode tips.

Tar barnas helse på alvor

Barnas kosthold og
bevegelse på alvor

  • Barn

Barnehagematen.no leverer varm og hjemmelaget mat som er spiseklar til barnehager, skoler og aktivitetsskoler. Nå har de ansatt en lokalkjent person i Groruddalen som skal passe på at alt går som det skal.

Kunst for vennskap

Kunst for vennskap

  • Barn

Gjennom prosjektet «Skup» har elevene på Furuset skole laget en forestilling om vennskap og kontraster.

 
Fremhever skolen <BR>med festival

Fremhever skolen
med festival

  • Festival

Kuben videregående skole gjentok fjorårets «Kubenfestival» med lokale artister og dansere. Festivalsjefen ser på det som en fin mulighet til å vise fram skolen.

Stovnerkameratene

Stovnerkameratene

Jon Henry Martinsen fra Stovner Frisbeeklubb og Espen Myrbakken fra Rommen SK roser den positive utviklingen i Bydel Stovner. De har begge lang farstid i området, og er nå nominert til idrettsprisen.

Festivalprogrammet tar form

Lindebergfestivalen planlegges

Flere stjerner er
allerede på plakaten

  • Festival

Den folkekjære artisten Benedicte Adrian er blant dem.

 
Vinterlek for bedre språk

Vinteraktiviteter
for bedre språk

  • Barn

Vinteraktiviteter som skilek og aking hjelper elevene på Vestli skole med å få større språkforståelse og fremme den sosiale kommunikasjonsferdigheten.

Lærevillige Ellingsrud-elever <BR>besøkte begravelsesbyrået

Lærte om døden

  • Skole

Å snakke om døden er for mange et tabuemne, men ikke for elevene ved Ellingsrudåsen skole.

Pegah har fått platekontrakt

Pegah har fått platekontrakt

Forrige uke stod hun på scenen i Kulturhuset Veitvet, men fremover blir det nok mange fler sceneopptredener. Pegah Afifi (19) har nemlig sikret seg platekontrakt. Og første singel slippes 26 mai.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!