ANNONSE

Nysirkus Bjerke
underholder kongeparet

Nysirkus Bjerke <BR>underholder kongeparet

SKAL OPPTRE: Barn og ungdommer fra Nysirkus Bjerke er invitert til Slottsplassen. Her er de sammen med Kronprinsparet på deres besøk til Bydel Bjerke i mars. (Foto: Werner Juvik)

Som en del av feiringen av kongeparets 80-årsdager, er ungdommene i Nysirkus Bjerke invitert til å opptre på Slottsplassen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.05.2017 kl 12:41

Se bildet større

KONGELIG ORKESTER: Høybråten skoles musikkorps skal som ett av to skolekorps spille i Oslo sentrum i forbindelse med den store bilkortesjen fra Slottet til Operaen. De skal spille i krysset Kirkegata/Karl Johan, på siden mot Stortorvet og Domkirken.

I mars besøke kronprinsparet Bydel Bjerke, hvor Nysirkus Bjerke var en av aktørene. Et besøk som tydeligvis har gjort inntrykk. I forbindelse med folkefesten som går over to dager – i dag og i morgen – er ungdommene fra Nysirkus invitert til å opptre på Slottsplassen.

Ti barn og ungdommer i alderen ni til 20 år viser i dag fram sine kunster i luftakrobatikk i tiden fram til kongeparet sammen med gjester kommer ut på ballkongen.

I tillegg skal et av barna sammen med bydelsdirektør Øyvind Henriksen i Bydel Bjerke fortelle om tilbudet i et intervju med NRK.

Nysrikus Bjerke fyller ti år i år og ble etablert som et ungdomsfyrtårn gjennom Groruddals-satsingen. Gjennom kreativ utfoldelse, nyskapende aktivitet og opplevelser skaper de en ny form for scenekunst og gir et tilbud utover de mer tradisjonelle fritidsarenaene som ulike idrettsgrener.

Groruddalen med på kongefesten

Ungdommene fra Bjerke er ikke de eneste som er invitert til Slottsplassen. I morgen, onsdag, skal Høybråten skoles musikkorps spille for kongeparet.

En bilkortesje vil frakte kongeparet, samt norske og utenlandske kongelige gjester fra Slottet til Operaen i forbindelse med regjeringens festmiddag. Høybråten er ett av to korps som skal spille langs ruten.

– Via Høybråten skole fikk vi en henvendelse fra direktøren i Utdanningsetaten i Oslo kommune om vi kunne spille. Og det takket vi selvfølgelig ja til, sier styreleder Robin Friis i Høybråten skoles musikkorps.

Hvorfor akkurat de ble spurt, vet han ikke, men han tar det som et tegn på at korpset har blitt lagt merke til innad i skolekorpsmiljøet. Sammen med resten av korpset ser Friis på det som en stor ære.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE