Øker lesegleden

Øker lesegleden

FLERE FAVORITTER: Ivan (11), Mahdi (11), Antonina (12), Sofia (10), Bisma (11), Aron (12), Tania (12), Krishni (12) og Amalie (12) har lest flere av bøkene og de er alle enige om at de er alle gode kandidater.

Linderud skole har i åtte år vært med på Arks barnebokpris. I løpet av høsten har elevene lest fem bøker, og sist uke samlet de seg i aulaen for å snakke om bøkene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2016 kl 15:35

Arks barnebokpris er en litterær pris for årets beste barnebok. Juryen består av elever på 5., 6. og 7. trinn fra hele landet. Det at juryen kun består av barn, skal gjøre det mer verdifullt å motta prisen. På Linderud skole har de et eget arrangement der elevene i bokpanelet leser et handlingsreferat fra de ulike bøkene for resten.

Skoler fra hele Norge er med på å nominere vinneren til årets barnebokpris i regi av Ark. De melder seg på selv og sender inn skolens vinner til Ark, før vinneren på nasjonalt nivå blir kåret.

De fem bøkene som er nominert i år er «Lars er lol» av Iben Akerlie, «Anton og andre uhell» av Gudrun Skretting, «Far din» av Bjørn Ingvaldsen, «Maretorn» av Tone Almhjell og «Pyms mislykka sommerferie» av Heidi Linde.

Fått interessen

5. til 7. trinn på Linderud skole er med på arrangementet rundt bokprisen, og 4. trinn er gjester. De fleste elevene har lest litt av alle bøkene og noen få har lest alle fem.

I bokpanelet har vi lest de forskjellige bøkene som er nominerte og snakket om dem. Selv har jeg lest «Pyms mislykka sommerferie», sier Bisma (11).

Sofia (10) har tidligere bare lest dyrebøker og interessen for å lese har ikke vært til stede.

– Nå har jeg funnet bøker jeg liker. Man føler seg litt dum hvis man ikke kan lese, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Føflekkreft 

Norge ligger i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft. Tirsdag 23. mai er det den internasjonale hudsjekkdagen Euromelanoma.

Kamzy vendte hjem

Varaordfører Khamshajiny «Kamzy» Gunaratnam har selv gått på Rødtvet skole, og skolen var stolte av å kunne ønske henne «velkommen tilbake» på Norges nasjonaldag.

 
– Flott at så mange stiller opp

Rektor Katrine Sølvberg på Nordtvet skole startet feiringen med noen velvalgte ord før hun tok med seg resten av gjengen ned til sentrum.

17. mai 2017 i Oslo sentrum 

Ammerud skole fikk gå som nummer fire i barnetoget i sentrum i år fordi skolen fyller 50 år. Bydelsdirektør Øystein Eriksen Søreide ble med på den regnfulle turen forbi slottet.

Holdt tale sammen

Elevrådsleder Maria Halmø Jahr (15) på Veitvet skole tok med seg venninnen Karen Kate Tejano (16) opp på scenen for å holde tale.