ANNONSE

Øker lesegleden

Øker lesegleden

FLERE FAVORITTER: Ivan (11), Mahdi (11), Antonina (12), Sofia (10), Bisma (11), Aron (12), Tania (12), Krishni (12) og Amalie (12) har lest flere av bøkene og de er alle enige om at de er alle gode kandidater.

Linderud skole har i åtte år vært med på Arks barnebokpris. I løpet av høsten har elevene lest fem bøker, og sist uke samlet de seg i aulaen for å snakke om bøkene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.12.2016 kl 15:35

Arks barnebokpris er en litterær pris for årets beste barnebok. Juryen består av elever på 5., 6. og 7. trinn fra hele landet. Det at juryen kun består av barn, skal gjøre det mer verdifullt å motta prisen. På Linderud skole har de et eget arrangement der elevene i bokpanelet leser et handlingsreferat fra de ulike bøkene for resten.

Skoler fra hele Norge er med på å nominere vinneren til årets barnebokpris i regi av Ark. De melder seg på selv og sender inn skolens vinner til Ark, før vinneren på nasjonalt nivå blir kåret.

De fem bøkene som er nominert i år er «Lars er lol» av Iben Akerlie, «Anton og andre uhell» av Gudrun Skretting, «Far din» av Bjørn Ingvaldsen, «Maretorn» av Tone Almhjell og «Pyms mislykka sommerferie» av Heidi Linde.

Fått interessen

5. til 7. trinn på Linderud skole er med på arrangementet rundt bokprisen, og 4. trinn er gjester. De fleste elevene har lest litt av alle bøkene og noen få har lest alle fem.

I bokpanelet har vi lest de forskjellige bøkene som er nominerte og snakket om dem. Selv har jeg lest «Pyms mislykka sommerferie», sier Bisma (11).

Sofia (10) har tidligere bare lest dyrebøker og interessen for å lese har ikke vært til stede.

– Nå har jeg funnet bøker jeg liker. Man føler seg litt dum hvis man ikke kan lese, sier hun.

Les mer i Akers Avis Groruddalens papirutgave eller vår eAvis.

Siste nytt i Kultur

Tyvstartet med kunstutstilling

Elias (12), Selma (11) og Mathumintha (11) tegnet seg til seier da senterleder ga 6. trinn på Linderud skole i oppgave å tegne sentret om 50 år.

ANNONSE
Misbah går ut med 20 seksere

Furuset-jenta Misbah Kiran Mahmood (18) kan ta en velfortjent sommerferie. Hun avslutter tre år på Fyrstikkalleen skole med et mildt sagt solid vitnemål.

 
Saueslipp på sykehjemmet

For tredje året på rad fylles nå innhegningen på Rødtvet sykehjem opp med sauer og høner, til stor begeistring for både beboere og ansatte.

Skamløs motivasjon

Stemningen var god i hallen ved Apalløkka skole da tidligere elev og Skam-skuespiller Ina Svenningdal hadde tatt turen.

Bydelen hyllet de ansatte

Bydel Alna gjorde stas på sine ansatte som har jobbet i Oslo kommune i 25 og 40 år med en jubileumsmarkering.

 
ANNONSE